Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Anna Rylska pisze:tz niedawno właśnie przywiózł z apteki krople Nux vonica complexe 49 - to na zaburzenia trawienia, żółądkowo- jelitowe, zaczęłam podawanie, powinno też pomóc
Anna Rylska pisze:Jurandzik przypomina się
mamy kryzys zdrowotnybo przecież nie może być idealnie,
ciężkie są te pierwsze tygodnie Juranda
mały strasznie rzęzi, do tego głos mu się zmienił, skrzeczy, węzły chłonne są powiększone, gardło czerwone; dziś temperatura u weta 39,2 stopniaqpki już 3-4 w ciągu dnia, a nie jak było 6-7 nawet
była dziś też kroplóweczka i witaminy, na szczęście nie ma na to uczulenia - tak jak nasz Boluś, który po ostatnich kroplówkach chodzi z ponad 15 cm rana na karmu, a w zasadzie całym grzbiecie
w poniedziałek mały dostanie 1 dawkę zylexin
julieta pisze:Anna Rylska pisze:tz niedawno właśnie przywiózł z apteki krople Nux vonica complexe 49 - to na zaburzenia trawienia, żółądkowo- jelitowe, zaczęłam podawanie, powinno też pomóc
Tak, nux vomica jest na takie zaburzenia. A jaka potencja? "Complex", tzn., że to mieszanka?
Anna Rylska pisze:to prawda leki homeopatyczne o większych potencjach są na receptę,a zwykły lekarz nie zawsze chce ją wypisać, bo nawet nie wie często co przepisuje
Anna Rylska pisze:nie miałam na myśli wetów, tylko ludzkich lekarzy
Anna Rylska pisze: skład:
Nux vomica D3, Bryonia D4, China D4, Ipeca D4, Sulfur D4,Arsenicum album D6, Pusatilla D4 aa 3ml, Robinia TM 9ml.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bestol, Majestic-12 [Bot] i 581 gości