+++Kotki Dorotki+++

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 29, 2010 12:28 Re: +++Kotki Dorotki+++ RATUNKU Ramzes wrócił na DT :o((

Mam wrażenie, że jak sama znajdujesz domki, a nie z ogłoszenia dzwonią, to wszystko się dobrze układa :D Przecież tak chyba było z Elzą, prawda?

Więc wielkie kciuki za Ramiego :ok: , Alfika zainteresowanego klatką :ok: i cudną księżnę Szebę :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 29, 2010 12:32 Re: +++Kotki Dorotki+++ RATUNKU Ramzes wrócił na DT :o((

A tak oto zareagowaly moje tymczasy po zniknięciu Ramzesa :D

Alfi od razu zadekował się w klacie intruza :ryk:
Obrazek

i po chwwili w ciszy i spokoju spał jak zabity
Obrazek

Obrazek

A Shebunia zadekowała się w swoim bezpiecznym miejscu na szafie pod sufitem - patrząc na nas śpiąco i leniwie z góry :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto cze 29, 2010 15:48 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes na DS :o) trzymam kciuki

Hop kociaki na 1.
Szukamy nieustajaco spokojnego domu dla Alfika i wychodzącego wyrozumialego domu lub garażu dla Sheby :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Wto cze 29, 2010 16:29 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes na DS :o) trzymam kciuki

Wieści od Ramiego po polowie dnia.
Ze stacjonarną Kizią zapoznał się jeszcze w koszyku i na dworze.
Nasyczeli na siebie i tyle.
Ramzes do domu a Kizia całe dnie w zasadzie siedzi na dworze, więc spotkania drugiego stopnia nie było.
W domku wszystko pozwiedzał (więc Kizia jak przyjdzie na jedzonko to pewnie go poczuje).
A zamknięty w pokoju, trochę miałczał a pokrzyczany ułożył się na nogach dużej i spał z nią (siostra pracuje w piekarni i rano dopiero kładzie się spać). Cwaniara z niej - ona w nocy do pracy a domownicy z kotem miakotem zostają.
Ogolnie Ramzes nie wygląda na zestresowanego. Ale :ok: :ok: :ok: nadal za :kotek: potrzebne :D
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro cze 30, 2010 12:37 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes na DS :o) trzymam kciuki

Dorotko to chyba dobre wieści :D kciuki dalej trzymamy :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro cze 30, 2010 23:09 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes na DS :o) trzymam kciuki

Kciuki dla Ramiego. :ok:
Dorotka daj znać jak coś będziesz wiedzieć .
MIKUŚ

Post » Pt lip 02, 2010 12:28 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes na DS :o) trzymam kciuki

Narazie padam jak to Basia mówi na pysk i pisać mi się nie chce.
Odezwę się po wyborach- albo i nie :wink:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt lip 02, 2010 22:23 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes na DS :o) trzymam kciuki

Dorota Wojciechowska pisze:Narazie padam jak to Basia mówi na pysk i pisać mi się nie chce.
Odezwę się po wyborach- albo i nie :wink:

CO to ma znaczyć że albo i nie :evil: Dorotka kto raz wdepnął w to....to już nie wyjdzie :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Sob lip 03, 2010 9:34 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes na DS :o) trzymam kciuki

to ja może skromnie podrzucę wąteczek :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lip 05, 2010 14:00 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes na DS :o) trzymam kciuki

No więc nie ma co dłużej zwlekać.
Muszę to napisać :evil:

RAMZES zwiał ze swojego nowego domku. :(
Po prostu pitnoł przez okno. Nie będę pisać jaka jestem wściekła, bo żadne slowa tego nie oddadzą.
Obrazek Obrazek

http://images50.fotosik.pl/274/8301b65153838fd3.jpg

Trudno stało się
Teraz prosimy o pomoc i rozesłanie wici gdzie się da.

Trochę szczegółów.
Ramzes trafił na Klimontów na ulicę Gacka 77 (jest to ulica z domkami jednorodzinnymi za kopalnią klimontów).
Był tam krótko więc nie zna terenu ani za bardzo nowych dużych.
W dniu w ktorym zwiał od razu rozstawiliśmy klatkę łapkę bo wieczorem był widziany z innym stacjonarnym kotem łazęgom, ale razem z nim uciekł sploszony. Szukaliśmy go też do 1 w nocy i nad ranem każdego dnia.
Utrudnienie jest takie że są tam domki jednorodzinne i odgrodzone i nie ma do nich dostępu.
Za domkami zaraz są ogródki dzialkowe.

Niestety szukanie nie przynioslo rezultatu i na klatkę nic się nie złapalo przez 3 dni.
Nie widać też nigdzie Ramzesa, a stacjonarny paraduje tam od czasu do czasu ale sam.

Zaraz na drugi dzien rozwieszone było takie oto ogloszenie zezdjęciami Ramzesa:

Z A G I N Ą Ł K O T
We wtorek 29 czerwca 2010 wyszedł z domu czarny kot RAMZES.
Kot jest cały czarny i ma bursztynowe oczka
Nie zna terenu i może być przestraszony.
W A Ż N E !!!!!!
Kot jest w trakcie leczenia.
Każdego kto widział kota prosimy o kontakt
660 – 817 - 564telefoniczny.
Przewidziana nagroda dla znalazcy

Ogłoszenia rozwieszone na Klimontowie, na działkach i u okolicznego weta- nie wiem czy nie u p. Eli.
I cisza :cry: normalnie jestem zalamana.
On bardzo chcial na wolność, ale nie tak to mialo być.
nie wiem jak sobie poradzi, czy i ile wcześniej żył na wolniości.
Z nami był od września 2009 r. wyciągnięty ze schronu. Wiele choróbsk przeszedł i jak wyszedł na prostą to......

Proszę otwierajcie uszy na każdego czarnego kastrowanego kocurka.
Wiek ok 2 - 3 lata.
Cały czarny z bursztynowymi oczkami.
Charakterystyczne jest też to że pomiędzy kłami nie ma tych małych ząbków na przodzie bo wszystkie byly wyrwane
Ostatnio edytowano Pt lis 05, 2010 19:10 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zbyt duże zdjęcie zamieniłam na link
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lip 05, 2010 15:06 Re: +++Kotki Dorotki+++ uciekł Ramzes z DS P O M O C Y

no nie! jak już miał DS!!!

czy stamtąd jest daleko do Ciebie do domu, może przyjdzie tam gdzie jest znajomy teren, koty tak jak ptaki rozpoznają długość i szerokość geograficzną i jeżeli nic mu na drodze nie stanie powinien "wrócić". Chociaż On zanim przyjechał do Ciebie mieszkał jeszcze gdzieś indziej, to może idzie w kierunku tamtego domu? Jeżeli masz kontakt z poprzednim domkiem poproś ich, żeby zwrócili uwagę i włączyli się do poszukiwań.

Najlepiej by było gdyby został tam gdzie jest i po prostu za jakiś czas się siostrze tam na miejscu pokazał. Czy siostra może wystawiać jedzenie i zostawić uchylone okno, chociaż do piwnicy, oby wrócił. Ogródki działkowe i domki jednorodzinne to znakomite miejsce na kryjówkę Ramzesa i wróci jak się "wybawi". Trzymam wielkie kciuki za poszukiwania (koty znajdują się nawet po dłuższym czasie) i idę po raz kolejny przypomnieć rodzinie o zasadach bezpieczeństwa okna/drzwi versus koty.

Tym bardziej, że sama w sobotę znalazłam kotkę domową na drzewie w centrum miasta i szukam Jej właściciela (link w podpisie). Może Ramzesa też ktoś przygarnął?

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Pon lip 05, 2010 17:54 Re: +++Kotki Dorotki+++ uciekł Ramzes z DS P O M O C Y

Mamy ogromną prośbe do wszystkich którzy mieszkają w Sosnowcu i nawiedzają nasz wątek.Wydrukujcie plakacikI i powieście gdzie się da!!!
Jezeli ktos nie umie ściągnąc z watku proszę o pw do mnie lub do Dorotki to wrzucimy na maila.
Ten kot tyle przeszedł że musi sie znaleźć!

SZUKAMY RAMZESA!!!!!!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lip 06, 2010 9:03 Re: +++Kotki Dorotki+++ uciekł Ramzes z DS P O M O C Y

na 1nadal nic z Ramzesem :cry:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto lip 06, 2010 11:49 Re: +++Kotki Dorotki+++ uciekł Ramzes z DS P O M O C Y

dite pisze:no nie! jak już miał DS!!!

czy stamtąd jest daleko do Ciebie do domu, może przyjdzie tam gdzie jest znajomy teren, koty tak jak ptaki rozpoznają długość i szerokość geograficzną i jeżeli nic mu na drodze nie stanie powinien "wrócić". Chociaż On zanim przyjechał do Ciebie mieszkał jeszcze gdzieś indziej, to może idzie w kierunku tamtego domu? Jeżeli masz kontakt z poprzednim domkiem poproś ich, żeby zwrócili uwagę i włączyli się do poszukiwań.

Najlepiej by było gdyby został tam gdzie jest i po prostu za jakiś czas się siostrze tam na miejscu pokazał. Czy siostra może wystawiać jedzenie i zostawić uchylone okno, chociaż do piwnicy, oby wrócił. Ogródki działkowe i domki jednorodzinne to znakomite miejsce na kryjówkę Ramzesa i wróci jak się "wybawi". Trzymam wielkie kciuki za poszukiwania (koty znajdują się nawet po dłuższym czasie)

Co do odległości do mnie to tak jest to ok 8 km.
Ale on teraz był na obrzrżach miasta a ja mieszkam w centrum i to w bloku 10 pietrowym, więc raczej watpię.
Ponadto Ramzes pomimo że zanim poszedł wcześniej do pierwszego dS do Bytomia (kilkadziesiąt kilometrów odemnie) to jak wrócił na stare śmieci po niecałych 2 miesiącach to tak jak do nieznajomego miejsca i kotów.
Zanim poszedł do tego pierwszego DS był u mnie niecałe 3 miesiące z kotką Shebą, a teraz jak wrócił to oboje na siebie fuczeli.
I po powrocie był u mnie tylko 2 dni, bez wychodzenia na dwór czy na balkon ((piętro) więc zero wg mnie zapachów i rozeznania.
Od razu trafił też do nowego DS i nawet nie zdążył się zapoznać ze stacjonarną kicią i przyzwyczaić do nowych duzych.
Buuuuuuuuu :cry:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]