[Białystok8]Prosimy o głosy w KRAKVEVECIE - 99 kociaków :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 02, 2010 10:17 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

faktycznie maluszki to bidki :( ale już bezpieczne i pod najlepszą pod słońcem opieką :1luvu:

Biedaki, chore, ....sierotki

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Pt lip 02, 2010 10:57 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Na Zagumiennej 8 są małe koteczki, jeden ponoć wyleciał oknem z 2 piętra (ciekawe jak on tam się dostał??) tę wiadomość dostałam od dozorczyni z mojego bloku, idę na popołudnie do pracy i muszę jeszcze organizować szpitalik dla bardzo chorej kici oraz karmę dziadkowym, więc jeśli ktoś jest z tej okolicy i może obejrzeć....
jest jedna ciężarna kotka, pani Danusia obiecała przyjechać i pomóc łapać....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt lip 02, 2010 11:20 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

W szopce w pudełku dla kotów mieszka jeż :o. Jak dziś wsadzałam tam rękę, co by sprawdzić czy żadne kocie maleństwo nie siedzi to myślałam, że dostanę zawału :lol:. Tak odskoczyłam,że mało co nie wywaliłam się na kosiarkę za którą stałą miska pełna nerek... :wink:
Nie wiem co z nim teraz zrobić - zostawić? wywieźć gdzieś do lasu?(którego) łąkę?
wiedziałam o tym, że jeże często sobie podkradają kocie jedzenie, ale żeby w samym centrum miasta 8O
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Pt lip 02, 2010 11:37 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Magdulka pisze:W szopce w pudełku dla kotów mieszka jeż :o. Jak dziś wsadzałam tam rękę, co by sprawdzić czy żadne kocie maleństwo nie siedzi to myślałam, że dostanę zawału :lol:. Tak odskoczyłam,że mało co nie wywaliłam się na kosiarkę za którą stałą miska pełna nerek... :wink:
Nie wiem co z nim teraz zrobić - zostawić? wywieźć gdzieś do lasu?(którego) łąkę?
wiedziałam o tym, że jeże często sobie podkradają kocie jedzenie, ale żeby w samym centrum miasta 8O

www.naszejeze.org

:) Powiedz gdzie, to go zabiorą wyleczą 9jeżeli jest chory) podkarmią i wypuszczą :)

asica15

Od: Nie cze 06, 2010 13:26

Post » Pt lip 02, 2010 12:45 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Dzisiaj znalazłam kociaka z przebitą jakims metalem łapką. Już jest pod opieką Kotkowa.

edit: Okazało się , ze kociak miał operacyjnie składaną łapkę. Dzieciaki z osiedla niekoniecznie o tym wiedziały.

justyslopez

Od: Nie wrz 16, 2007 17:34

Post » Pt lip 02, 2010 13:16 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Ojj :(
A Nika ma łupież :D I nie wiem co robić. Bo jak jej się futro ,,rozkłada" an boki, to takie białe okruchy są, a na skórze też je widać...Do weta z nią czy jak ? :/

asica15

Post » Pt lip 02, 2010 13:29 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Kup jej witaminy ;p sie nazywają Laveta i dobre są ;D moje psy i koty piją;D to sie daje do wody pare kropel

justyslopez

Post » Pt lip 02, 2010 13:35 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

A nie szampon jakiś ? :P A, i gdzie te witaminy można kupić ? I ile ich jest (i za jaką cenę :P) ? Bo mi dużo nie potrzeba, tylko tyle żeby jej ten łupież zszedł ;)

asica15

Post » Pt lip 02, 2010 13:36 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Szampon to można ale co umyjesz kota? Chyba ze taki suchy ...a witaminy są w płynie, kosztują ok. 40 zł w sklepie zoologicznym jakimś wiekszym np. w galerii podlaskiej, no i na dlugo starczajaa. Wgl poprawiają wyglaad siersci i działają na ten łupież .

justyslopez

Post » Pt lip 02, 2010 16:53 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Shogun

Od: Pon cze 14, 2010 21:35

Post » Pt lip 02, 2010 18:53 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

A czy dziś ktoś z naszych łapaczy łowił kotki przy Kraszewskiego? Bo widziałam transporterek jak szłam ;-)
Z uchwytowych kotków wychodzi tylko jeden, sam czeka na jedzonko biedulek. Nie wiem czy ta czarna kotka i reszta zginęła, czy po prostu się okociły i siedzą w tych halach :(
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Pt lip 02, 2010 20:30 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Tak Magdulko na Kraszewskiego łapią kotki dwie panie, trójka jest już u mnie w klatce, został tylko jeden i mamusia.

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Pt lip 02, 2010 23:08 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

justylopez- cieszę się, że poznałam Cię osobiście :D - to fajny młody kotolub jest :D

Akcja z kotkiem prawie mrożąca krew w żyłach. Wczoraj tuż po 22 zadwonił facet, że "na klatce schodowej - Dziesięciny 45 leży kotek z drutem w łapie". No i chodź weź i płacz - sama przecież drutu nie wyjmę, nawet gdybym po niego pojechała. A wszystkie lecznice zamknięte :(
Ale mamy ponoć przecież POGOTOWIE WETERYNARYJNE - sęk w tym, że interwencję może tam zgłosić straż miejska lub Centrum Zarządzania Kryzysowego itp a nie zwykły szary ludek. Żeby było śmiesniej to gość tel do mnie dostał właśnie ze Straży Miejskiej 8O I nawet udało się skontaktować, prawie załatwić że kotka zabiorą. Sęk w tym, że gość, pomimo iż obiecał że zadzwoni za chwilę nie oddzwonił, a ja odbierałam telefon przez zestaw słuchawkowy i nie widziałam, że jego nr się nie zidentyfikował :(
Dziś rado dzwoni miły ludek z informacją że "pod blokiem chodzi kotek z drutem w łapce" :roll: Taaa. Jak widać PRAWIE się udało wczoraj :roll:
Jako że akurat Melba zgodziła się robić za cat-baby-nianię pojechaliśmy z nią, Krzysiem, klatkami i całym majdanem.
a/zawieźć klatkę do Marysi, u której chwilowo przycupnęła rodzinka z warsztatu na Choroszczańskiej. (dziś pan SAM pojechał po klatkę łapkę, złapał kocią mamę, spakował wszystko i razem z dostarczoną klatką i żwirkiem zawiózł Marysi - tak wogóle rodzina pana ostatnio adoptowała szarego PKSka :)
b/zajechać po Drucika
c/zawieźć do Medvetu Drucika i załatwić sprawy różne - czyli nasze rachunki.
Na miejscu okazało się, że Drucik był jakiś czas temu operowany i złożono mu łapkę. Teraz więc czas na "śledztwo weterynaryjne" - czyli dochodzenie w której lecznicy był składany i czy da się namierzyć własciciela.

W Medvecie siedzą Popiołki - czyli syfki pozyskane przez Marzenę68. Nie wygląda to dobrze bo syki z nich straszne. Marzenko - może w wolnej chwili jakieś wizyty w lecznicy w celu ugłaskiwania tego?
ObrazekObrazek
A to są Korniczki czyli maluchy z warsztatu:
ObrazekObrazek
A tu - limitowana seria Kolorków, czyli syfków od p. Danusi. Są absolutnie boskie - niestety, 2 szylkretki mają po jednym oczku z wrzodem rogówki :( Zaczynamy leczenie - na początek było dziś pranie, prasowanie i nadawanie puszystości :twisted:
Obrazek;Obrazek
Obrazek
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt lip 02, 2010 23:35 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

NO to teraz logistyka - z moich obliczeń wynika, że będziemy potrzebować ponad 10 klatek :strach: :strach: :strach:
Ale marzy mi się, żeby syfki z różnych miotów się nie mieszały. i żeby każdy miot miał kogoś kto się nim zajmuje - tak żeby nie było że wszyscy dotykają wszystkich.
Poza tym pilnujmy proszę,żeby nie pomieszać transporterów i klatek - względy bezpieczeństwa.

Wstępna brygada na Mruczenie :
2 Pinki - jadą ze mną
2 Dorotki od Lu - jadą ze mną
2 Dorotki od Madziak - jadą z Czarnulką (o ile nic z nich nie wylezie)
Pumka i Benio - jadą z Czarnulką
2 Ufki - z p. Jadwigą
Lusia i Lewek - z Ulą
Olo i Wąsik - potrzebne Taxi z Szarych Szeregów
1 Gazik od Szałwii - jedzie z Czarnulką
2 Gaziki od p.Izy jadą z p. Izą
tygrysek od p. Beatki - jedzie z Czarnulką

Goście -
rodzina Olo i Wąsika - jadą z opiekunką
3 Pasiaczki - jadą z opiekunką
3 Mruczaki - jadą z opiekunką
1 Tygryń - jedzie z opiekunką
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Sob lip 03, 2010 6:43 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

aga&2 pisze:Olo i Wąsik - potrzebne Taxi z Szarych Szeregów

jeśli nic się nie zmieni (czyli nie wyrwie mi mój miły auta w niedzielę), to chętnie służę podwózką

nonameuwb

Od: Wto mar 09, 2010 8:25

[poprzednia][następna]