4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 30, 2010 10:49 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

Hejka, juz wczoraj nie mialam sil pisac.
Wiec melduje sie dzisiaj.
Wiec tak... Maluszkowi troche pogorszyl sie stan oczkow, vetka wczoraj ja zbadala i ma obustronne owrzodzenie rogowke i wrocil koci katar.Ale nie tak silny jak poprzednio.
Dostala antybiotyk i 3 x dziennie jej daje do oczu interferon i Floxal.
Dzisiaj tez mam wizyte i tez dostanie antybiotyk.
Przytyla wazy 430 gr :D
Oczka do wyleczenia.
Wczoraj wzielam na badanie takze Miki- Diablo ( Brat Bąbla i tego czarnego kotka co je wzielam z podworka).Diagnoza- grzybica :(
Wiec takze czekaja mnie kapiele w Nizoralu.Mam tez preparat ktory mu psikam na skore chora.Z tym moze byc problem bo za tym kotek to ja nie nadazam.Skacze jak kangur po calym mieszkaniu :roll:
A jutro lapanka dwoch doroslych kotek u mnie z podworka ummm
Oczywiscie zdam relacje.
Pozdrawiam

Diana27

Od: Pon gru 07, 2009 18:17

Post » Śro cze 30, 2010 11:08 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

Diano, wierzę, że dr Lisiecka wyleczy oczka maleńkiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z grzybolem musimy walczyć dzielnie, wszyscy braciszkowie się na niego załapali :twisted: :wink:

Wielkie kciuki za łapankę mamusiek :ok: :ok: :ok:
Ciągle myślę o tych 2 maluszkach, które są nadal na podwórku :( Diano, może udałoby Ci się zrobić im zdjęcia, wtedy łatwiej byłoby powalczyć o DT.

Chciałam jeszcze napisać, że Diana to niesamowita dziewczyna :1luvu: Zajęła się całą podwórkową gromadką, o którą bardzo dba!!! Dwa kociaki zabrała do siebie, a teraz z własnych środków opłaci sterylizację kotek i przetrzyma je po zabiegu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Serce rośnie 8)
Diano, dziękuję Ci za wszystko co robisz dla tych kotków :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro cze 30, 2010 11:33 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

:ok:
spoko
wazne zeby koty byly zdrowe i sie tak szybko nie rozmnazaly hehe

Diana27

Post » Czw lip 01, 2010 21:20 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

Melduję, że trzech mieszkańców podwórka zostanie jutro ulepszonych :twisted:

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Czw lip 01, 2010 22:00 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

:ok: za powodzenie ulepszania :kotek: :kotek: :kotek:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt lip 02, 2010 6:50 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

Hurrra, łapanka się powiodła :dance: Agatko :1luvu: , masz "rękę" :wink: 8)
Teraz kciuki za przebieg dzisiejszego ulepszania :D :ok: :ok: :ok:

Diano, są wyniki zeskrobiny czarnuszka. Niestety DT zapomniało jak nazywa się ten grzyb (dziś w lecznicy dopytają). Wieści są takie, że to bardzo zjadliwa grzybica i jej leczenie może potrwać nawet pół roku 8O Nie wiem czy wetka przesadziła czy co... Gdy poznam nazwę tego świństwa będę dzwoniła do wetów i do Ciebie. Twój Miki i mój Bąbelek mają na pewno to samo :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lip 02, 2010 7:50 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

Dziewczyny jestem pod wrażeniem! :lol: Diana to super dziewczyna :lol: Co to za cholery grzybol? Agata to pierwsza wyłapywaczka. :ryk:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pt lip 02, 2010 8:47 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

jak na nie patrze w tych klatkach to serce mi sie kroi, ale to dla ich dobra :roll:
Mam nadzieje, ze wybudza sie bez problemu.
Moja 2 letnia kicia zeswirowala i syczy na moje maluchy od wczoraj :roll:
W ogóle maluchow nie poznaje ...
Dziwne
A Pusia ma 460gr, je non stop tylko te oczka nadal owrzodziałe .
Miki- Diablo ( brat Bąbla) chyba znowu ma katar, ale teraz nie moze dostac antybiotyku jak jest leczony na grzybki.

Diana27

Post » Pt lip 02, 2010 9:10 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

Pewnie czuje obce zapachy i dlatego syczy.Przejdzie jej to jak sie kociaki otulą domowymi zapachami.Kiedyś gdzieś czytałam że kota rezydenta należy wygłaskać aby na rękach pozostał jego zapach i wygłaskać nowych aby zapach pozostawić na ich futerku. :wink:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pt lip 02, 2010 13:08 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

Świetna akcja, gratuluję.

Hannah12

Post » Pt lip 02, 2010 14:23 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

Wieści od weta: dwóch chłopców :evil: i jedna dziewuszka :D
Cała trójka dobrze zniosła zabieg, chłopcy wkrótce wrócą na swoje :D
Na przyszły tydzien planowane jest "ulepszenie" kolejnej trójki :D

Jakby ktoś zechciał wspomóc nas finansowo przy opanowaniu stada, to byłybyśmy bardzo wdzięczne :oops:
Diana to wspaniała dziewczyna :1luvu:

Duża von Focha

Post » Pt lip 02, 2010 14:33 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

Dziewczyny czy wspiera Was finansowo jakaś fundacja?

Hannah12

Post » Pt lip 02, 2010 14:35 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

Jako agapeanimali pokrywamy część kosztów, ale u nas też nie różowo jeśli chodzi o finanse :(
Tak więc każda złotóweczka na wagę nomen omen złota :oops:

Duża von Focha

Post » Pt lip 02, 2010 14:38 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

Czyli można wpłacić grosik na konto fundacji z dopiskiem na sterylizację kotów z Wildy.

Hannah12

Post » Pt lip 02, 2010 21:19 Re: 4 tygodnie kotek- Poznań.Proszę o poradę, pomoc....

Hannah12 pisze:Czyli można wpłacić grosik na konto fundacji z dopiskiem na sterylizację kotów z Wildy.

Dokładnie tak :D
Następne dwa kociambry umówione na przyszłą środę, we wtorek łapiemy :D
Jak zwykle :ok: potrzebne :wink:
Mam nadzieję, że tym razem złapią się dwie kotki :roll:

Duża von Focha

[poprzednia][następna]