Catsan smart, nowość

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 14, 2010 21:38 Catsan smart, nowość

Catsan wypuścił nowy produkt na rynek.
Czy ktoś juz moze testował tą nowość? Jak się sprawdza?.Czy rzeczywiście pochłania tak dobrze zapachy?
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_dla_kota/podsciolka/179555

tu na youtubie
http://www.youtube.com/watch?v=Ba3i20E8ZjI

Niestety dostępny chyba tylko przez zooplus . Nie widziałam niestety w Piotr i Paweł czy tez Bomi ,, jest tylko ten classic.

Agaaa

Od: Wto sty 18, 2005 17:04

Post » Pt cze 18, 2010 11:54 Re: Catsan smart, nowość

Zamówiłam w zooplusie . W sumie dostałam na 3 dzień od zamówienia 8O .
Zobacze jak się sprawdza przy 2 kotach , przy czym jeden musi miec w kuwecie błysk .

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wrzucam zdjęcia poglądowe.
Ta włóknina jest spora (na rogach profilowana), zakładana była na kuwete ferplast belle . Spokojnie staryczy na jeszcze dłuzsza kuwete, bo u mnie z krytej belli wystaje jeszcze z jakies 5 cm.
W środku jest druga włóknina biała (widoczna na zdjęciu), ktora ma za zadanie chłonąć mocz.
Po rozwinięciu maty ,żwirku(jak na kuwete belle) jest sporo , mam wrażenie , ze cała 5 l paczka catsana classica, a moze nawet wiecej. Jestem mile zaskoczona , bo myslałam ze bedzie mniej.
Po tygodniu dam znać , jak to się sprawdziło, ile wytrzymało i czy śmierdziało rzeczywiście mniej.

Agaaa

Post » Śro cze 30, 2010 14:58 Re: Catsan smart, nowość

Podrzucam :D
Cierpliwie czekam na wieści.
Chustomama i kociamama

macierzanka

Od: Czw cze 24, 2010 10:23

Post » Śro cze 30, 2010 15:06 Re: Catsan smart, nowość

jestem bardzo ciekawa opinii

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Czw lip 01, 2010 17:23 Re: Catsan smart, nowość

Zapomniałam napisać :oops:
Dla nas jest naprawdę super i przy nim zostajemy . Moim zdaniem lepszy niz zwykły catsan.
Juz próbowalismy wszystkiego co jest w animalii , w zooplusie i na allegro , drewniane , bentownitowe, sylikony , zbrylajace i niezbrylajace.
Przy 2 kotach i tych upałach spokojnie wytrzymuje nam od 8 do 10 dni .
Największym plusem jest jednak brak smrodu wydobywającego się z kuwety .Nareszcie po wejsciu do mieszkania nic nie czuję.
Kuweta stoi teraz w łazience na 4 m2 i kompletnie nic nie czuć .
Myślę , ze osoby przewrażliwione na zapach będą zadowolone .
Koty tez nie mają i nie miały oporu , zeby z tego ustrojstwa korzystać. Myslałam , ze ta włóknina bedzie im przeszkadzać , albo ze bedą się jej bały, ale niz z tych rzeczy.

Agaaa

Post » Czw lip 01, 2010 17:49 Re: Catsan smart, nowość

U mnie zwykły Catsan się sprawdza. 10l na 8 dni na 4 koty.
A jak zachowuje się ten podkład w konfrontacji z kocim gwałtownym zagrzebywaniem?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lip 01, 2010 18:20 Re: Catsan smart, nowość

mziel52 pisze:A jak zachowuje się ten podkład w konfrontacji z kocim gwałtownym zagrzebywaniem?

bo podkład wygląda jak taki zwykły z apteki podkład higieniczny na materac, i obawiam się, czy kociaste nie będą strzępić pazurami, albo podgryzać wystających części

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Czw lip 01, 2010 20:52 Re: Catsan smart, nowość

Nie zauważyłam , zeby pazurami się czepiały.
Moja devonka to mala koparka , ale ma przyciete pazury . Nie rozrywa tej włókniny . Druga jest długowłosa i ma miedzy opuszkami długie włosy , wiec nie miałaby jak zaczepiac .
Sama się zastanawiam co to za włóknina na dnie i czy to czymś jest nasączone , czy też nie.
Zwykły catsan niezbrylający starczał nam raptem na 4 dni (5l), później byl przykry zapach.
Moje leją na potęgę :roll:

Agaaa

Post » Pt lip 02, 2010 2:23 Re: Catsan smart, nowość

zastanawiałam się nad tym,ale chyba jednak zostanę przy Pinio zbrylający super kruszon.

jak jest z roznoszeniem tego wynalazku?
tzn.z roznoszeniem tego wynalazku poza kuwetę..?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pt lip 02, 2010 8:58 Re: Catsan smart, nowość

Ten Pinio to jak Cats Best +?
Ja po cats best , miałam w domu tartak , a po golden grey piaskownice :mrgreen: .
Catsan z kuwety wychodzi minimalnie moim zdaniem . ( tak jak przy drewnianych , niezbrylających pałeczkach)
Długowłosa nie wynosi go wcale , devonce wchodzi między opuszki , wiec jak wychodzi to czasem trzepie nogi .
Sam z siebie futra się nie czepia .
W porównaniu do tych 2 wyżej wymienionych , nie jest to uciążliwe. Odkurzam 2 razy w tygodniu , przy okazji odkurzania całego mieszkania.

Agaaa

Post » Pt lip 02, 2010 9:02 Re: Catsan smart, nowość

Fajny wynalazek.

My mamy Cats Best i faktycznie, trochę tartacznie ... zwłaszcza rano :roll:

Ja bym się ewentualnie tylko zastanawiała nad tym kopaniem, Zelda jest w tym miszczem :mrgreen:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt lip 02, 2010 9:14 Re: Catsan smart, nowość

Moim zdaniem plusem wszystkich niezbrylających jest to , ze nie trzeba wybierać zbrylonego siku.
O połowę mniej roboty . Idealny dla leniuchów :wink:
Ten żwirek spełnia nasze 2 wymagania .
Nie trzeba wybierać siku , a przy tym ma nie smierdzieć moczem , ktory przeciez w kuwecie zalega.

Dziewczyny , a teraz catsana niezbrylajacego pakują po 10l? i jest w tej samej cenie co kiedyś 5 L?
W Bomi widuje 5 L w cenie 20+zł a w zooplusie widzę w tej cenie 10L, dziwne.

Agaaa