Moje zwierzęta.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 30, 2010 8:38 Re: Moje zwierzęta. Nowe zdjęcia

Dobra jest tak :mrgreen:
Ciepło się zrobiło to pomyślałam sobie że Feluś się męczy w domu i wystawiłam gościa na balkon , słoneczko świeci lekki zefirek powiewa no żyć nie umierać :1luvu:
Tylko nie przypuszczałam że moi sąsiedzi będą latali w około swoich domów z mordem w oczach i szukali sprawcy tych ogłuszających okrzyków :ryk: :ryk: :ryk:
Od 4 dni próbowali namierzyć co tak strasznie wrzeszczy (świadczy to o ich inteligencji bo wystarczyło głowę podnieść do góry )i dopiero gdy z miną niewiniątka zapytałam czy im Feluś nie przeszkadza kapnęli skąd to się drze :ryk: :ryk: :ryk:
;Ależ nie pani Kasiu nawet tak fajnie się drze :evil: to znaczy śpiewa :mrgreen:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Śro cze 30, 2010 9:32 Re: Moje zwierzęta. Nowe zdjęcia

Hejka :1luvu:
To jakie dżwięki ten Twój Felus wydaje 8O , mogłabys to bardziej sprecyzować :roll: :ryk:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Śro cze 30, 2010 10:08 Re: Moje zwierzęta. Nowe zdjęcia

trawa11 pisze:Hejka :1luvu:
To jakie dżwięki ten Twój Felus wydaje 8O , mogłabys to bardziej sprecyzować :roll: :ryk:

A to w zależności od humoru :ryk: jak zły to jego skrzek przyprawia o zawał serca :twisted: jak ma dobry humor to nawet pięknie gwiżdże :mrgreen:
A tak na marginesie poszperaj w necie może gdzieś będzie papuga nimfa i jaj repertuar :mrgreen:

kasiunia773

Post » Czw lip 01, 2010 11:50 Re: Moje zwierzęta. Nowe zdjęcia

kasiunia773 pisze:

A to w zależności od humoru :ryk: jak zły to jego skrzek przyprawia o zawał serca :twisted: jak ma dobry humor to nawet pięknie gwiżdże :mrgreen:
A tak na marginesie poszperaj w necie może gdzieś będzie papuga nimfa i jaj repertuar :mrgreen:

to masz w końcu kota ,czy papugę :ryk:

a ta chyba twoja :ryk:
http://www.youtube.com/watch?v=hpdIjHpe ... re=related
Obrazek

Danusia

Post » Czw lip 01, 2010 16:08 Re: Moje zwierzęta. Nowe zdjęcia

trawa11 pisze:
kasiunia773 pisze:

to masz w końcu kota ,czy papugę :ryk:

a ta chyba twoja :ryk:
http://www.youtube.com/watch?v=hpdIjHpe ... re=related

:ryk: :ryk: :ryk:

kasiunia773

Post » Czw lip 01, 2010 16:19 Re: Moje zwierzęta. Nowe zdjęcia

Poszłam rano wieszać pranie i znalazłam za krzakami porzeczek w ogrodzie TO,głodne ,brudne ,zapchlone i sfilcowane :evil:
Koteczka dostała imię Kaja ,została odpchlona ,wyczesana odrobinę i przede wszystkim nakarmiona ,szybkość znikającego jedzenia powaliła mnie na kolana ...

Obrazek
Wyżerka
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Odpoczynek
Obrazek

kasiunia773

Post » Czw lip 01, 2010 16:28 Re: Moje zwierzęta. Znajda...Kaja

Ojejku 8O 8O 8O
dokociłaś sie taką slicznotką :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Danusia

Post » Czw lip 01, 2010 16:50 Re: Moje zwierzęta. Znajda...Kaja

trawa11 pisze:Ojejku 8O 8O 8O

Zrobię ogłoszenia że została znaleziona ,gdy się nikt nie zgłosi pójdzie do adopcji :oops: ja niestety nie jestem w stanie jej zatrzymać ,tym bardziej że w sierpniu wraca do mnie z adopcji kotka z Niemiec :oops:

kasiunia773

Post » Czw lip 01, 2010 17:13 Re: Moje zwierzęta. Znajda...Kaja

kasiunia773 pisze:

Zrobię ogłoszenia że została znaleziona ,gdy się nikt nie zgłosi pójdzie do adopcji :oops: ja niestety nie jestem w stanie jej zatrzymać ,tym bardziej że w sierpniu wraca do mnie z adopcji kotka z Niemiec :oops:

kurcze teraz tyle kotow szuka domków :(
do naszego schroniska w ciagu ostatnich dwóch miesięcy trafiło 50 kociąt :(
jejku , z Niemiec 8O , jak to wraca 8O
Obrazek

Danusia

Post » Czw lip 01, 2010 17:17 Re: Moje zwierzęta. Znajda...Kaja

To Ci się miesiąc zaczął ...
Ale ruda i chyba z dłuższym włosem? Na pewno znajdziesz dobry domek :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lip 01, 2010 18:59 Re: Moje zwierzęta. Znajda...Kaja

trawa11 pisze:
kasiunia773 pisze:

kurcze teraz tyle kotow szuka domków :(
do naszego schroniska w ciagu ostatnich dwóch miesięcy trafiło 50 kociąt :(
jejku , z Niemiec 8O , jak to wraca 8O

Wraca kotka którą razem z Tż ratowaliśmy przed uśpieniem ; 2 siostry z krwistą biegunką przyniósł właściciel do uśpienia ,Wet przejął kociaki i dał nam znać że natychmiast mamy do niego przyjechać ,wet wręczył nam kotki razem z zapasem leków i rozpoczęliśmy leczenie ,po 2 miesiącach zdrowe dziewczynki znalazły nowe domy ,Lula u mojej mamy a Suzie u mojej mamy męża siostry :mrgreen: ,no i niestety teraz Suzie do nas wraca :evil:

kasiunia773

Post » Czw lip 01, 2010 19:06 Re: Moje zwierzęta. Znajda...Kaja

Avian pisze:To Ci się miesiąc zaczął ...
Ale ruda i chyba z dłuższym włosem? Na pewno znajdziesz dobry domek :ok:

Jest długowłosa ,tylko strasznie ma zniszczoną sierść ,a jeszcze dzisiaj jej trochę dredów powycinałam :roll: No ale fakt pozostaje faktem jest piękna :1luvu: miziasta ,rozmruczana ,ufna i strasznie wygłodzona :evil: Czesałam ją dzisiaj z godzinę i strasznie jej się podobało ,pokazała brzuszek ,bez blizny sterylkowej :evil: więc i ciachanie ją czeka :twisted:
Nie była jeszcze w kuwetce :wink:

kasiunia773

Post » Pt lip 02, 2010 8:58 Re: Moje zwierzęta. Znajda...Kaja

Kaja noc przespała dobrze ,nie płakała za wolnością wiec chyba nie było jej na dworze tak super :roll:
Nadal nie wiem czy była w kuwecie ,no ale w domu czysto więc może...
To bardzo miła kotka która pożera lotem błyskawicy wszystko co nie ucieka ,rezydenci odrobinę zszokowani szybkością znikającego jadła 8O zaczęli się dostosowywać do panujących warunków i już nie wybrzydzają nad miskami :twisted:

kasiunia773

Post » Pt lip 02, 2010 9:48 Re: Moje zwierzęta. Znajda...Kaja

kasiunia773 pisze:Kaja noc przespała dobrze ,nie płakała za wolnością wiec chyba nie było jej na dworze tak super :roll:
Nadal nie wiem czy była w kuwecie ,no ale w domu czysto więc może...
To bardzo miła kotka która pożera lotem błyskawicy wszystko co nie ucieka ,rezydenci odrobinę zszokowani szybkością znikającego jadła 8O zaczęli się dostosowywać do panujących warunków i już nie wybrzydzają nad miskami :twisted:

ale zaakcetowali nową? to chociaz to dobrze :wink:
Rude koty jednak mają duże wzięcie, moja znajoma kiedys chciala właśnie rudego ,a w schronisku akurat nie mieli. wiem,ze długo szukala. Więc myślę ,ze Kaja bedzie miala to szczęscie , że znajdzie domek :ok:
Obrazek

Danusia

Post » Pt lip 02, 2010 11:02 Re: Moje zwierzęta. Znajda...Kaja

Kaja dziś :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam wrażenie że ten kot pięknieje w oczach :mrgreen: