Moderator: Moderatorzy
Szejbal pisze:Iza, zacytuję o Caninsulinie:Przy podawaniu Caninsuliny jest bardzo ważne, by początkowa dawka nie przekraczała następujących wartości:
stężenie glukozy mniejsze niż 360 mg/dl (20 mmol/l): 0,25 jednostki na kg masy ciała
stężenie glukozy większe niż 360 mg/dl (20 mmol/l): 0,50 jednostki na kg masy ciała.
Dawki te według producenta podaje się 2 razy dziennie w takiej samej ilości rano i wieczorem.
Wydaje mi się, że podanie przy takim cukrze 1 jednostki Ludmiłkowi, zwłaszcza, że jadł nie powinno źle zrobić![]()
Jak ktoś wie dokładnie co robić to prosimy o pomoc
Liwia pisze:Iza, ile on waży?
Zastanawiam się - za dużo zmian to źle dla cukrzyka. On dostawał raz dziennie 1,5 j? I po takiej dawce, po południu podanej, po okolo 18 godzinach miał 112? Przyznam, że nie wiem. Gdyby to był mój kot i nigdzie by się nie wybierał, dostałby 0,5 góra, za to razy dwa. Ale Ludmił jedzie, nic o nim tak naprawdę nie wiadomo.... Iza, nie idziesz wcześnie spać? Masz paski i czas? Jeśli tak to może daj mu to 0,5 i po godzinie sprawdz ile masz cukru w kocie? Nie wiem, czy to najlepszy pomysł ale inny mi nie przychodzi do głowy
ifokry pisze:Żyje nadzieją, że wszystko będzie ok, tylko jak patrzę na Punię w charakterze kociego zombiaczka, to serce mi pęka i tracę wszelką nadzieję... Nawet tęsknię za jej zlośliwością i gryzieniem![]()
Mam nadzieję, że jutro po rozmowie z nową wetką będę spokojniejsza...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości