Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 29, 2010 15:38 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

Mam wrażenie, że wielkości podłużnego jaśka czyli 40x50 cm powinno starczyć. Poza tym podtrzymuję ofertę, choć niestety tylko na wakacje - jeśli ktoś będzie przyjeżdżał wtedy, gdy będę na urlopie czyli 10-19 lipca i 26-29 sierpnia do mnie do domu, mogę wziąć z kociarni na TDT 2-miesięczny 2-3 koty. Zwłaszcza myślę tu o Mocce, Emmie (o ile nie trzeba jej sterylizować, bo kot po narkozie wywołuje u mnie niemal histerię :oops: ) lub tym srebrnobiałym z górnej klatki.
Wiem, że to niedużo i na niezbyt długo, ale tyle mogę - na tyle się oferuję.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 29, 2010 17:24 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

Bardzo proszę skopjujcie gdzie się da!!Moze tym sposobem choć jeden z tych biedaków znajdzie dom!
http://allegro.onet.pl/item1101012562_s ... nisku.html

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto cze 29, 2010 18:34 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

A czy nie wchodzi np możliwość kupna na raty takiej melaminy a wynajęcie np od miasta jakiegoś placyka??Albo kto gdzie ze znajomych , krewnych ma kawałek działki do udostępnienia?? Są firmy które też wypożyczają. Tylko jaki koszt?
Wystosowanie pism- próśb jako Stowarzyszenie do wielu firm produkujących takie domki / nie tylko budowlane ale i np drewniane kampingi/ z prośbą o albo sprzedaż z rabatem/ dużym/ albo np przekazanie jako darowizny na rzecz Stowarzyszenia? Tonący brzytwy się chwyta a warto próbować
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto cze 29, 2010 19:53 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto cze 29, 2010 20:07 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

majencja pisze:A czy nie wchodzi np możliwość kupna na raty takiej melaminy a wynajęcie np od miasta jakiegoś placyka??Albo kto gdzie ze znajomych , krewnych ma kawałek działki do udostępnienia?? Są firmy które też wypożyczają. Tylko jaki koszt?
Wystosowanie pism- próśb jako Stowarzyszenie do wielu firm produkujących takie domki / nie tylko budowlane ale i np drewniane kampingi/ z prośbą o albo sprzedaż z rabatem/ dużym/ albo np przekazanie jako darowizny na rzecz Stowarzyszenia? Tonący brzytwy się chwyta a warto próbować

Majka - pisalam i dzwoniłam do 7 firm plus jedna pod moją pracą - 2 raczyły odpowiedzieć, że mogą wynająć za 10 tys a nie sprzedać reszta ma w dupie
Ostatnio edytowano Wto cze 29, 2010 20:19 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto cze 29, 2010 20:13 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

mar_tika pisze:
gosiakot pisze:ze założymy osobny punkt przyjmowania kociaków (tyklo kuźwa ciekawe gdzie :/)

A czy nie można JEDNAK rozważyć pomysłu szukania lokalu ? kocia chatka jest malutka. Rozumiem że i za ten lokal stowarzyszenie płaci drogo, ale jak mam patrzeć na takie informacje jak wczoraj wieczorem o małej kotce która zmarła po 5 dniach pobytu w umieralni (bo proponuję zaniechać używania określenia " schronisko" jako kompletnie nieadekwatnego do sytuacji) to po prostu wolę zadeklarować stałą pomoc na czynsz. Prawda jest taka że już nie ma kotów dokąd zabierać. :(

Przepraszam, czy ktoś może podać wymiary posłanek dla kotków ? pocięłabym kołdrę , ale nie mam pojęcia na jakie kawałki. Czy mogą też być koce ?

Gosiu jeżeli chodzi o lokal to jak najbardziej można szukać nowego ale są pewne obwarowania.Lokal musi byc w okolicach pogoni(ze wzgledu na Baskę i rezerwową Jadzię )ktore to dziewczyny sa nam bardzo potrzebne.
Musi być większy z dostępem światła dziennego ,a czynsz musi być albo taki sam jak placimy albo mniejszy.
Nie wiem czy to realne :roll:
Jezeli chodzi o remont to Darek z kropeczką coś się naradzali że wartałoby by odnowić kociarnię :wink: Wiec z remontem nowego lokalu nie byloby problemu.
Z drugiej strony nie czrujmy się większy lokal wcale nie musi oznaczać przyjmowania większej ilosci kotów ,ponieważ fizycznie nie wydolimy,jendakże napewo lokal z dostępem światła dziennego byłby błogosławieństwem dla kociaków.

Jezeli chodzi o posłania to smialo tnij kołdry na 4,a koce na pół.Kołdry i tak ida do wyrzucenia po wykorzystaniu ,a koce pierzemy i uzywamy wielokrotnie[/quote]
Dziękuję - tak bym chciała żeby można było chociaż awaryjnie uratować więcej kotków :kotek: Kołdry i koce potnę na kawałki jak trzeba :D

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto cze 29, 2010 20:20 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

[quote="Alienor"]Mam wrażenie, że wielkości podłużnego jaśka czyli 40x50 cm powinno starczyć.

Hola, Alienor ! - muchas gratias / jejku mam nadzieję że jeszcze coś pamiętam/ :ryk: idę robić pilota w starych pierzynach innych badziewiach

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto cze 29, 2010 22:07 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

Dziś na kastracji był Kosteck i na sterylce kotka mix exo+syjam. Kotka wg lekrza schroniskowego była w zaawansowanej ciąży - jednakże okazało się że kotka umiera i została uśpiona FIP!!!!! Tłumaczyć nie będę bo zdaje się że każdy już WIE CO OZNACZA FIP.........
MIKUŚ

Post » Wto cze 29, 2010 22:24 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

Jakby kto chciał to wkejać baner :wink:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=92626][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/e6ad5615ca.gif[/img][/url]
MIKUŚ

Post » Wto cze 29, 2010 23:02 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

Alienor pisze:Mam wrażenie, że wielkości podłużnego jaśka czyli 40x50 cm powinno starczyć. Poza tym podtrzymuję ofertę, choć niestety tylko na wakacje - jeśli ktoś będzie przyjeżdżał wtedy, gdy będę na urlopie czyli 10-19 lipca i 26-29 sierpnia do mnie do domu, mogę wziąć z kociarni na TDT 2-miesięczny 2-3 koty. Zwłaszcza myślę tu o Mocce, Emmie (o ile nie trzeba jej sterylizować, bo kot po narkozie wywołuje u mnie niemal histerię :oops: ) lub tym srebrnobiałym z górnej klatki.
Wiem, że to niedużo i na niezbyt długo, ale tyle mogę - na tyle się oferuję.

Kurcze w sierpniu mogłabym podjechać, ale niestety od 10-19 lipca też jestem na urlopie :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto cze 29, 2010 23:17 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

smutno nam samym wiec zapraszamy

viewtopic.php?f=13&t=113484
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro cze 30, 2010 6:52 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

dzień dobry środowo
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro cze 30, 2010 7:36 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

A jak tam Kostek po zabiegu? wraca już do formy?

Biedna ciężarna kotka, a tak się wymęczyła i zestresowała w tym aucie :cry: i na co jej to przyszło :( [*]

Ja dzisiaj też zabieram się do cięcia kołdry i do dalszej części prania. Cześć już zrobiona :ok:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Śro cze 30, 2010 8:58 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

Kostecki już wczoraj chciał rządzić :lol:
Karolina dzięki za pomoc.
A kicia - szkoda gadać :cry:
MIKUŚ

Post » Śro cze 30, 2010 9:19 Re: K.Chatka-WOLONTARIUSZE DO SCHRONU W SOSNOWCU POSZUKIWANI!!!!

Hola, Alienor ! - muchas gratias / jejku mam nadzieję że jeszcze coś pamiętam/

!Hola guapa! Da nada ale gracias to przez c Jak jeszcze nie pociełaś to przynajmniej kilka ciachnij na trochę większe, bo o ile mniejsze na takim się zmieszczą bez problemu, to duże koty w sumie mogą być nieco "ściśnięte"na tej wielkości. Ja też zapuszcze searcha w moich szafach, ale to dopiero w przyszłym tygodniu bo do wtorku muszę wyszykować wszystko prócz jedzenia na Grunwald 8O
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]