Adi32 pisze:Wydaje mi się, że dla obcych to będzie taki zwykły kot...
Tu nie ma "zwykłych kotów". Trzymam kciuki za zdrowie...... On ma jakoś na imię?
Moderator: Estraven
Adi32 pisze:Wydaje mi się, że dla obcych to będzie taki zwykły kot...
jasdor pisze:Z tego,co czytam to 1 wet powiedział, że kot jest zapchany, a 2 że to kamienie. Na jakiej podstawie oni tak twierdzą? Czy to było tylko obmacywanie kota ?
Jeżeli jest zapchany -to właśnie wymiotuje. Czy dawałeś kiedykolwiek kotu pastę rozpuszczającą sierść, czy był wyczesywany? Kot jak się myje połyka dużo własnego futra i zatykają mu się jelita - TO JEST BARDZO NIEBEZPIECZNE . Koniecznie trzeba zrobić prześwietlenie ! A w jakiej pozycji kot teraz najchętniej przebywa ? Przy zapchanych jelitach siedzi w pozycji półleżącej z podkurczonymi łapkami i nie za bardzo chce się ruszać. Poobserwuj. Czy coś pije ? Fajnie, że się nim zająłeś , a nie pozostawiłeś samego sobie. Sam sobie z tym nie poradzi.
spinca pisze:Adi32 pisze:Wydaje mi się, że dla obcych to będzie taki zwykły kot...
Tu nie ma "zwykłych kotów". Trzymam kciuki za zdrowie...... On ma jakoś na imię?

weterynarz pisze:"Co to był za ch*j, że go odrazu nie (cewnikował?) ?"
weterynarz pisze:Nie da się, kot jest tak zaje***ny, że muszę go otwierać
kwinta pisze:Adi - jak kotek czuje się w tej chwili ?
Został zacewnikowany i pęcherz opróżniony a co z qupalem ?
alix76 pisze:No jest, niestety, kota czeka jeszcze operacja. Dowiedz się dokładnie, czym się kot zapchał (jakimi dokładnie kamieniami, są 2 rodzaje), jak temu zapobiegać - moje są na specjalnej diecie - i na jakie zachowania kota zwracać uwagę. No i wypytaj o stan ogólny kota, czy nie jeszcze jakichś problemów, no i czy był qupal ... chociaż jak nie jadł, to może nie być z czego.
No i pamiętaj, że od teraz masz kota przewlekle chorego ... trzeba na niego uważać ...
Adi32 pisze:Jutro podjadę to się wypytam.
Kurcze jest problem z tym uważaniem...
On mieszka u rodziców a tam jest dwu letnie dziecko... Dla kota to niedobrze...
Pytałem się dziś weterynarza, co jakbym go wziął do siebie, odradził... a co Wy o tym myślicie?
Adi32 pisze:Weterynarz rzucił jeszcze mówiąc o operacji:
"Będziemy musieli zrobić z niego dziewczynkę", czy to znaczy, że go wykastrują? można w tym wieku? Dlaczego muszą?
jasdor pisze:Szkoda, że nie ma nowych wiadomości z pierwszej ręki
pixie65 pisze:A dlaczego odradził?
pixie65 pisze:To zapewne oznacza, że planowanym zabiegiem jest tak zwane "wyszycie cewki".
Powiem szczerze, że ja bym się baaaaaaaaardzo poważnie zastanawiała nad takim zabiegiem. Zwłaszcza jeśli wspomnianym wetem jest pan o inicjałach P.M.
Wyszycie cewki to (z mojego punktu widzenia) ostateczność.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 49 gości