POWODZ U BIAFRY!5zl nakarmi jednego konia pomozmy po powodzi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 24, 2010 8:18 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Oj, o to nie spytalam, ale jestem pewna, ze tak. Tak jak pisalam, byly odbierane na raty, czesc odebral i zawiozl do Izy znajomy.
Wieczorem dopytam.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw cze 24, 2010 8:38 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Modjeska - na auto Szarotka deklarowała 50 zł
czy ktoś za nią założył i trzeba komus oddać?
bo teraz chce wpłacić i nie wiemy czy ma komuś oddać czy może iśc bezpośednio na konto budowlane bądź karmowe.

3 x

Od: Pon maja 11, 2009 17:13

Post » Czw cze 24, 2010 9:09 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

przekopiuję się z dogo:

rozmawialam na szybko z Izą
1. sprzęty ambulatoryjne te kupowane na allegro wszystkei juz zostały jej przywiezione w zeszłym tyg - DZIĘKUJEMY !
2. znów lało - więc wykopki przy pomocy wolontariuszy zostały odwołane
wczorajjak trochę przestało lać Iza okopywała się sama
3. dzisiaj wyszło słońce, więć dobywac się bedzie szał ciał i uprzęży - czyli kąpiel psów
Iza dostała szampony zamówione przez kogoś?? w animalii - DZIĘKUJEMY!
(nie sa to te szampony co ja zamawialam z wyprawką dla Maciusia - to zamówienie siejeszcze relizuje)
4. doszły tez krople przeciwkleszczowe - ale nie wiem które, bo kilak osób deklarowało wysyłkę
niemniej wszystkim wysyłającym - DZIĘKUJEMY!
5. Iza z sąsiadami naprawia drogę dojazdową, jeden sąsiad odsprzedaje gruz z domu co się zawalił jako pierwszy za symboliczne kwoty, Iza mówiła, że są to spore całe płaty ścian (spore w sensie ze się mieszcza na przyczepkę a nie ze całe ściany) i że t wrzucają w botnistą wyrwę w drodze
i słychać tylko "siup" i "ściana" znika w dole
6. Iza była w gminie prawie cały piątek i prawie nic się ne dowiedziała, w każdym bądź razie na razie na pomoc z tamtej strony nie do końca można liczyć - czyli nikt nic nie wie
7. Iza wszystko dokumentuje zdjęciami, ma mi je podsyłac - ale kiedy - nie wiem
8. SIANO dla koni - trzeba zacząć robić zapasy
aż boję się myśleć ile na to potrzeba pieniedzy aby konie miały co jeść przez całą zimę
koni jest 22 sztuki
o ile musli można dokupić zawsze o tyle siano i słomę trzeba zaczać gromadzić już teraz

koniec cytatu ;)

i jeszcze jedno, też przekpiowane z dogo w częśći:
Diuna - mini wilczka Utopka
Diunka jest mini oneczką, o której chyba pisała Anna_33, która została wyrzucona w czasie powodzi i tak trafiła pod opiekę Biafry, która wtedy była na etapie ratowania kaukazów i przewożenia ich do hotelu
niestety nie znalazł się nikt, kto zaopiekowałby się Diuną na zasadzie DT, więc Diuna trafiła do hotelu.
Tam została przebadana i zaszczepiona p/w wściekliźnie.

i jak to jest z hotelami wszyscy wiemy - trzeba za nie płacić - za Diunę 15 zł/ doba
trzeba też zaszczepić na wirusówki
i wysterylizować - obecnie niunia ma cieczkę
z opisu Izy (znów cytat z maila)
Jest bardzo kontaktowa i odważna. Taka miniaturka wilczura
Niestety ma jakiś uraz do psów, a do suk jest wręcz agresywna.
W domku powinna być sama.

Może ktoś chciałby wesprzeć dziewczynkę, może znajdzie się jakiś tymczas
albo dom.

może ktoś z miau zechce wesprzeć hotelowanie, sczepienie czy sterylizację dziewczynki?
Ostatnio edytowano Nie cze 27, 2010 17:34 przez 3 x, łącznie edytowano 1 raz

3 x

Post » Czw cze 24, 2010 23:00 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

a oto Diuna:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pmożemy utrzymać Diunę do znalezienia domu?

btw coś namieszałam ze swoimi postami chyba zamiast się cytowac to zmieniłam treśc :oops:

3 x

Post » Pon cze 28, 2010 8:00 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Podnosimy :!:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon cze 28, 2010 23:39 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Podnosimy :-) W jakim wieku jest Diuna?
Moze wyzebrac u kogos ogloszenia dla suni? ladna jest, ma szanse na domek, tylko wiek potrzebny.

Iza dzis mi powiedziala, ze Macius ( kon popowodziowy :-) ) oszalal zupelnie na punkcie cukierkow jablkowych przyslanych przez ktoras z forumowiczek. Byly w paczce z m.in. kocykami i mascia rozgrzewajaca. Zdjecia Maciusia z cukierkami wklei juz Gosia :-)
Zaniedbam mocno watek przez najblizsze dwa tygodnie, jade na urlop.
Pieknie prosze o podbijanie i wsparcie:-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto cze 29, 2010 8:02 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Miłego wypoczynku, Aniu!!

Fajny pomysł z tymi jabłkowymi cukierkami, dobrze miała popowodziowa bidula, troszkę przyjemności :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto cze 29, 2010 20:30 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Anna_33 pisze:Podnosimy :-) W jakim wieku jest Diuna?
Moze wyzebrac u kogos ogloszenia dla suni? ladna jest, ma szanse na domek, tylko wiek potrzebny.

Iza dzis mi powiedziala, ze Macius ( kon popowodziowy :-) ) oszalal zupelnie na punkcie cukierkow jablkowych przyslanych przez ktoras z forumowiczek. Byly w paczce z m.in. kocykami i mascia rozgrzewajaca. Zdjecia Maciusia z cukierkami wklei juz Gosia :-)
Zaniedbam mocno watek przez najblizsze dwa tygodnie, jade na urlop.
Pieknie prosze o podbijanie i wsparcie:-)

Diuna jest młodziutka, nie ma roku
ma zatem ogromne szanse na dom
tylko najpierw trzeba ją ciachnąć :mrgreen:

jeszcze się wytłumaczę, bo też mnei jakos mniej jest
generalnie więcej mnie na dogo niż miałpewnie ma to związek z tym, że obok mnie 40 kilo psa chrapie a nie mruczy kilka kilogramów kota ;)

postaram się systematycznie wszystk opisywac, teraz jestem na etapie układania sobie w głowie od czego zacząć

powiem tyle, ze znów nawarstwiły sę potrzeby finansoew i sama nie wiem od czego zacząc

Diuna potrzebuje pieniązków na hotel i na sterylkę
Maciuś ma coś z okiem będzie potrzebowałna leki
no i Maciuś jest w hotelu -a to też pieniązki
konie cały czas nie mają kantarów
trzeba zapłaić za leki dla koni które na krechę brała ewikS z dogo i dowoziła na miejsce
cały czas psy nie mają posłan
wszystko to jakoś rozjeżdza sie w czasie
nie ubywa z przybwa potrzeb

Iza zaczyna się już zamartiwac o siano na zimę
bo cholera wie jak to będzie w tamtym rejonie z sianokosami

no i ciagle jeszcze nie ma decyzji geologów
ostatnio kręcili się u niej po działce
ale co wykręcili i nakreślili u siebie w papierkach to nie wie(my) :(

postarm się o wszystkim jakos pojedyńczo pisac może będzie łatwiej to ogarnąć

nie mam jeszcze zdjęć Maciusia z cukierkami
ale mam inne zdjęcia koników
oto one:

od lewej: Miętek, Barburka, Miraż. W tle Hiszpana z Fartem i ... (?)
Obrazek

Hiszpana
Obrazek

Nuria, Chiara, Miraż, Barburka
Obrazek

Obrazek

Miętek, Greka, Hiszpana
Obrazek

3 x

Post » Wto cze 29, 2010 20:30 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

a tutaj z holenderskim sianem :)

Mroczna, Greka (?) , Miętek
Obrazek

November
Obrazek

November z Miętkiem
Obrazek

Greka
Obrazek

Chiara
Obrazek

3 x

Post » Wto cze 29, 2010 20:31 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Fart, Hiszpana
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

3 x

Post » Wto cze 29, 2010 20:31 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Obrazek

Obrazek

3 x

Post » Wto cze 29, 2010 20:33 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

i jeszcze przekopiuję się z dogo, post z wczoraj:

i pozostają w temacie koników - skompletowała się wyprawka dla Maciusia i jest już w drodze do Biafry, jutro, najpóźniej pojutrze Maciuś będzie szczęśliwym posiadaczem SWOICH rzeczy :)

jeszcze raz ogromne podziękowanie dla jkp :loveu:

i dla wszystkich, którzy są obecni czy chociażby podczytują :)
jednak szczerze powiem, że obecność daje dużą mobilizację do działania
jak się wchodzi na wątek i widzi iż nie jest się samemu - dziękuję :loveu:

i ciagnąc dalej tamat Maciusia - pamiętacie że Maciuś nie jest z innymi końmi Biafry ? tam nie ma już miejsca
Maciuś jest u dobrych opiekunków jednak trzeba płacić za jego hotel - podobnie jak za hotel mini wilczki Diuny (ale o niej rozpiszę się jutro, dzisiaj niech już będzie konikowo)

Maciuś poruszył serce pani Izy z Warszawy (okolic Warszawy - nie pamiętam dokładnie :oops:) która miesięcznie dokłada 50 zł do hotelowania swojego ulubieńca :loveu:

Pani Izo, ja nie wiem czy Pani podczytuje dogo - niemniej bardzo bardzo dziękuję :loveu::loveu:

miesięcznie na utrzymanie Maciuś potrzebuje 400 zł (albo 450 ?? zabijcie mnie ale muszę sprawdzić)

może ktoś jeszcze by chciał wirtualnie zaadoptować i wziąć na siebie koszty utrzymania kawałka konika?

3 x

Post » Wto cze 29, 2010 21:12 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Jakie te konie są piękne!
jak się gdzieś pomylę, coś zapomnę- krzyczeć! :) nr do mnie 668250065

aka_nina

Od: Czw paź 01, 2009 10:53

Post » Wto cze 29, 2010 21:43 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

3 x pisze:Modjeska - na auto Szarotka deklarowała 50 zł
czy ktoś za nią założył i trzeba komus oddać?
bo teraz chce wpłacić i nie wiemy czy ma komuś oddać czy może iśc bezpośednio na konto budowlane bądź karmowe.

Za Szarotkę nikt nie zakładał, przynajmniej nikt tego nie zadeklarował. Suma się zgodziła bo doszły dwie wpłaty, które wcześniej nie były zgłaszane. Ja do Szarotki napisałam, że teraz musi wpłacić kasę nie do mnie ale na któreś z kont aktualnie wspierających, albo bezpośrednio do Biafry.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro cze 30, 2010 9:00 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Modjeska pisze:
Za Szarotkę nikt nie zakładał, przynajmniej nikt tego nie zadeklarował. Suma się zgodziła bo doszły dwie wpłaty, które wcześniej nie były zgłaszane. Ja do Szarotki napisałam, że teraz musi wpłacić kasę nie do mnie ale na któreś z kont aktualnie wspierających, albo bezpośrednio do Biafry.

Szartoka wpłaciła na moje konto, tzn czekam az dojdą pieniazki
więc wszystko będzie ok :)

3 x

[poprzednia][następna]