Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 29, 2010 13:27 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Bezdomny kot
Idzie jesień złotawa, poszarzała już trawa,
Zaczynają się deszcze i słota.
Zawsze wtedy mnie boli, gdy pomyślę o doli
Tych bezdomnych na zimę - o kotach.

Może świat ten ujrzały, kiedy w słońcu był cały
I przyjemnie spać było na dworze,
Lecz wytrzymać się nie da, gdy przychodzi głód, bieda,
A w nieszczęściu ci nikt nie pomoże.

Więc gdy zbliża się grudzień, posłuchajcie mnie ludzie,
Którzy w ciepłych żyjecie mieszkaniach:
Jaki świat by się jawił, gdyby ktoś was pozbawił
Pożywienia i miejsca do spania? Nim śnieg ziemię zaściele, kotu trzeba niewiele:
Kąt spokojny i trochę jedzenia.
Gdy za oknem wiatr huczy, niech spokojnie pomruczy
O tych sercach, co nie są z kamienia.

Chociaż pewnie powiecie, że to jakaś głupota,
Oczywistą wam prawdę przedłożę:
Gdyby każdy na świecie choć jednego wziął kota,
To bezdomnych nie byłoby stworzeń.
Autor: Iwona Wideryńska -
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Wto cze 29, 2010 13:33 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

:ryk: tu niestety my kociary musimy nadrabiać :kotek: :kotek: i może :kotek: :?:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Wto cze 29, 2010 14:16 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

serum pisze:no tak ............wczoraj,dzisiaj ,a jutro ,a pojutrze :?: :?: :?: czy są jasne i klarowne widoki na najbliższą przyszłość :| Jest jakiś pomysł na odzyskanie ,lub na pozyskanie nowych wirtualnych opiekunów :?: :!:
A tym co tylko swoją osobą i działaniami tylko szkodzą to "dziękujemy" Jeśli nie chcesz, czy nie możesz pomóc kotom wolno żyjącym, nie przeszkadzaj im żyć.

Już od dawna wiadomo, iż koty mają bardziej rozwinięty zmysł równowagi bądź
węchu niż ludzie. Każdy specjalista wymieni tysiąc cech fizycznych,
dzięki którym koty przewyższają nas – ludzi. Podejdźmy jednak do tego z
innej strony, a mianowicie charakteru.

1. Nie zabijają osobników swojego gatunku. Często są wobec siebie zaborcze,
złośliwe, lecz nigdy nie zabijają.

2. Nie wybrzydzają. Spokojnie zjedzą zwierzęcą wątróbkę bądź zwierzęce serce – na co niejeden człowiek patrzy z najwyższą odrazą. Zdarzają się typy kocich delikwentów, jednak to rzadkość w kocim świecie.

3. Nie marnują jedzenia. Nawet, jeśli zostawią po sobie jakiś okruszek, inny kot z pewnością go doje.

4. Mają poukładane życie. Cenią sobie porządek dnia, dzięki czemu inne osobniki zarówno kocie jak i ludzkie wiedzą co, jak, kiedy i gdzie zażyczy sobie kot.

5. Gdy używają przemocy, robią to tylko w obronie własnej. Nigdy bez powodu nie atakują.

6. Lojalność to ich chleb powszedni. Zawsze gdy tego potrzebujesz, są przy Tobie. Nigdy Cię nie zawiodą w przeciwieństwie do niejednego człowieka.

Nic dodać nic ująć.Punkt 5 szczerze polecam do rozwagi co niektórym..... :roll:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto cze 29, 2010 14:19 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Z tym, że słyszałam, że duże dziko żyjące kocury potrafią zabić nieswoje male kocięta...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto cze 29, 2010 14:25 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Piękny wiersz Serum. :wink:

A wczoraj kiedy była Wiola to rozmawialismy o czarodziejskiej rożdżce. W zwiazku z kłopotami finansowymi oczywiście. Wpadałam jednak na lepszy pomysł. Mieć czarodziejska różdzkę, nie dla pieniażków na jedzenie dla bezdomniaczków, ale sprawić tą różdzką aby ich wcale nie było.....No niestety. Musimy pamiętać ze stado to większość koty wolnożyjace.

Nie wiem w jaki sposób pozyskać Opiekunów.? Tych których miałam, pozyskałam cieżką pracą.Wiele godzin spędziłam na umieszczaniu zdjęć. Pisaniu wiadomości o kociakach. Starałam sie być jak najbardziej wiarygodna i rzetelna w tym co robię. Cóż.... :|

Myślę że pewnym rozwiazaniem byłoby wprowadzenie na watek Regulaminu dotyczacego Wirtualnych Adopcji. Poniewaz on w jakiś sposób regulowałby zasady wpływów środków, ktore są niezbędne na utrzymanie stada. W tej chwili sa Osoby, które wpłacaja sporadycznie. Mimo moich Goracych Apeli na wątku i na pw, ta sprawa jakoś umyka. A szkoda. Dochodzi do tragedii jak teraz. :|
Ostatnio edytowano Wto cze 29, 2010 14:33 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Wto cze 29, 2010 14:28 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

taizu pisze:Z tym, że słyszałam, że duże dziko żyjące kocury potrafią zabić nieswoje male kocięta...

Może to plotka? 8O Ja nigdy nie spotkałam sie z taka sytuacja.

Generalnie to dziwne. Przeciez w naturze jest tak że kotka kopuluje z jak największa ilościa osobników, po to własnie aby miot był mieszany i przejał najsilniejsze cechy wszystkich ojców.

iza71koty

Post » Wto cze 29, 2010 14:32 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

ALICJA Borgelt pisze::ryk: tu niestety my kociary musimy nadrabiać :kotek: :kotek: i może :kotek: :?:

No a ALICJA nam sie tutaj na watku nie pochwaliła wcale..... :D

Zaadoptowała Wirtualnie druga koteczkę na stronie Vivy! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biedroneczka została wybrana!!!! :D Brawa dla ALICJI. :D

ALICJA też oprócz Wirtualnej wpłaty na Inez dokonała dodatkowej wpłaty Wspierajacej.Pięknie Dziękujemy z Całego Serca. :1luvu: Teraz tylko dmuchać i chuchać zeby się na chrupeczki dla kociaczków uzbierało :D
.

iza71koty

Post » Wto cze 29, 2010 14:37 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

wiora pisze:a mnie sie udalo wcisnac zapach do domu mojej kolezance z pracy takze na weekend cos przesle bo w tyg nie dam rady :roll:

SUPER Wiora. :1luvu: Bardzo sie cieszymy. :D Znaczy perfum jakiś udało się się sprzedać?

Ja cos baterii naładować porzadnie nie moge. A muszę zdjecia na Bazarek zrobić. Moze ładowarka mi pada czy te baterie juz kiepskie?Wczoraj trochę podładowałam. Poleciałam do kociaczków z jedzonkiem i zdjęcia chciałam zrobić od razu. I bach. Padły mi momentalnie. :|

iza71koty

Post » Wto cze 29, 2010 14:44 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

iza71koty pisze:Ja cos baterii naładować porzadnie nie moge. A muszę zdjecia na Bazarek zrobić. Moze ładowarka mi pada czy te baterie juz kiepskie?Wczoraj trochę podładowałam. Poleciałam do kociaczków z jedzonkiem i zdjęcia chciałam zrobić od razu. I bach. Padły mi momentalnie. :| [/b][/color]

Może być i jedno, i drugie, ale stawiam raczej na baterie, one się co jakiś czas rozformatowują czy jak to nazwać. Ja swój komplecik też właśnie musiałam wymienić na nowy :mrgreen:

taizu

Post » Wto cze 29, 2010 14:50 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Jaki koszt kompletu? Kupowałaś dwie czy cztery? cztery mi wchodzą mi do ładowarki.

iza71koty

Post » Wto cze 29, 2010 14:52 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Mam aparat na cztery paluszki, ładowarkę też na 4

taizu

Post » Wto cze 29, 2010 14:59 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

iza71koty pisze:
taizu pisze:Z tym, że słyszałam, że duże dziko żyjące kocury potrafią zabić nieswoje male kocięta...

Może to plotka? 8O Ja nigdy nie spotkałam sie z taka sytuacja.

Generalnie to dziwne. Przeciez w naturze jest tak że kotka kopuluje z jak największa ilościa osobników, po to własnie aby miot był mieszany i przejał najsilniejsze cechy wszystkich ojców.

niestety to prawda
u tych wiekszych kotow tak bywa dlatego kocice same wychowuja potomstwo :?
co do naszych dachowych kotow kilerow to niestety mam teraz problem za oknem.czarna pantera,nie wiedziec czemu ,upatrzyla sobie na ofiare kotke sasiada :( tak ja dzisiaj do zmaltretowal ze glowa mala a krzyku i piskow przy tym bylo :( wczoraj o malo sobie nog otka nie polamala przez niego :evil:
chyba bede musiala cos zrobic aby go stad przeploszyc :?
kot jest naprawde spory(jeszcze takiego nie widzialam)
do mojej miski nie przychodzi,ale za to siedzi na przybudowce na ogrodku i poluje na ptaki.robi tak codzinnie,z tym ze do wczoraj byl wzgledny spokoj.Az mi sie wierzyc nie chce ze on taki agresywny jest 8O
nnie wiem co robic ale obawiam sie ze moze on doprowadzic to tragedii inne koty dlatego musze jakos zareagowac :( i zniechcecic go do tego miejsca.

co do perfumu to dostalam to cudo jak kupowalam szampon.
to jest swietna sprawa bo wtyka sie takie patyczki do butelki,w ktorej znajduje sie 200ml zapachu ,te patyczki uwalniaja go na zewnatrz, takze pachnie w domu fajnie ale nie na tyle intensywnie abym dostala alergii(tak jako po innych :evil: ) :mrgreen:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto cze 29, 2010 15:01 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Umiescilam link do wątku i zachętę do wirtualnych adopcji na koncie na facebooku. Rozeslalam tez moim znajomym Widziałam ze kilka osób "podało dalej". Ale czy z tego coś będzie...?
Obrazek

-=sara=-

Od: Śro kwi 09, 2008 10:45

Post » Wto cze 29, 2010 15:03 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

Przy moim bloku też pojawił się pooootężny kocur, wprał wszystkim kotom, a mamy duzo wychodzących domowych, ale potem się uspokoił i nawet podlizuje się kotce, ktora wcześniej rzadzila podworkiem (i ktorej pani karmi cale towarzystwo :mrgreen: ) Zobaczymy, jak to będzie

taizu

Post » Wto cze 29, 2010 15:14 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.

iza71koty pisze:Jaki koszt kompletu? Kupowałaś dwie czy cztery? cztery mi wchodzą mi do ładowarki.

Ok 30 zł za dwie szt 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

[poprzednia][następna]