Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 9.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 29, 2010 11:59 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Zabers, Zadzior będzie szukał domu w pakiecie z Majówką a ona nie jest jeszcze gotowa do adopcji.
Ogłoszenia i wątki mają Agat i Trisza. Piękne, zdrowe, zaszczepione i wykastrowane koty. Zainteresowanie nimi jest zerowe a właśnie je chciałabym wydać w pierwszej kolejności.

Dlatego napisałam, iż wiem, że jest to trudne.

mirka_t pisze:Co do deklaracji napisałam, że "chcę". Chcę też być młoda, piękna i bogata tylko co z tego.

Nie sugerujesz chyba, że była to z założenia deklaracja bez pokrycia, napisana "na odczepnego", a de facto w celu utrzymania status quo?
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto cze 29, 2010 12:03 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

alessandra pisze:... zapomniałam o trudności w podaniu :oops:...

A widzisz ja zawsze analizuję jak coś zrobić tak, aby było efektywnie. Dzięki temu mam czas na forum. :mrgreen:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Wto cze 29, 2010 12:08 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Zabers napisałam "chcę" a nie "zrobię". Nawet gdyby napisała "zrobię" a potem zdażył się powrót z adopcji czy taka fryzjerska rodzina to uważam, że pomóc kotom jest sprawą ważniejszą od deklaracji.

W moim podpisie jest nowy banerek. Wejdź tam, poczytaj i spróbuj zorganizować dla tych kotów pomoc. Ja ich nie wezmę i wiem, że jeśli nie znajdą domów to ich sprawa będzie leżała mi na sumieniu.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto cze 29, 2010 12:16 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Zabers napisałam "chcę" a nie "zrobię". Nawet gdyby napisała "zrobię" a potem zdażył się powrót z adopcji czy taka fryzjerska rodzina to uważam, że pomóc kotom jest sprawą ważniejszą od deklaracji.

Rozumiem. Aż nazbyt wyraziście. To może nie składaj deklaracji. Tak będzie uczciwiej.
mirka_t pisze:W moim podpisie jest nowy banerek. Wejdź tam, poczytaj i spróbuj zorganizować dla tych kotów pomoc. Ja ich nie wezmę i wiem, że jeśli nie znajdą domów to ich sprawa będzie leżała mi na sumieniu.

A to ciekawostka. To popatrz na mój.
(rozumiem, że jako założycielka będziesz go kontynuowała)
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Wto cze 29, 2010 12:27 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Nie będę kontunowała, bo nie nie ma nic więcej do napisania. Nie mam kontaktu z opiekunami kotów. Pani po wysłaniu do niej linka z wątkiem nie odezwała się. Lidiya ma jakiś kontakt z opiekunem i zna miejsce pobytu kotów.

Moim kotom nie grozi schronisko ani ulica, więc nie musisz się tak o nie zamartwiać.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto cze 29, 2010 12:28 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

zabers pisze:
mirka_t pisze:Zabers napisałam "chcę" a nie "zrobię". Nawet gdyby napisała "zrobię" a potem zdażył się powrót z adopcji czy taka fryzjerska rodzina to uważam, że pomóc kotom jest sprawą ważniejszą od deklaracji.

Rozumiem. Aż nazbyt wyraziście. To może nie składaj deklaracji. Tak będzie uczciwiej.
Dziwne rozumowanie

Przykładowo, jeśli chcę (czyli planuję) wstawić dzisiaj/ jutro /czy w nieokreślonym bliżej czasie zdjęcia Snejkiego to już jest to deklaracja i osoby zaglądające do wątku mogą mi zarzucać, że się z tego nie wywiązałam, ze jestem nieuczciwa :? .

Deklaracja to chyba zobowiązanie się do czegoś, przyrzeczenie sobie/komuś zrobienia tego.
Tu raczej tego nie było, więc wytykanie nieuczciwości jest trochę nie na miejscu.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto cze 29, 2010 12:32 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Amika6 pisze:
zabers pisze:

Dziwne rozumowanie

Przykładowo, jeśli chcę (czyli planuję) wstawić dzisiaj/ jutro /czy w nieokreślonym bliżej czasie zdjęcia Snejkiego to już jest to deklaracja i osoby zaglądające do wątku mogą mi zarzucać, że się z tego nie wywiązałam, ze jestem nieuczciwa :? .

Deklaracja to chyba zobowiązanie się do czegoś, przyrzeczenie sobie/komuś zrobienia tego.
Tu raczej tego nie było, więc wytykanie nieuczciwości jest trochę nie na miejscu.

Może i dziwne, ale za to logiczne.

zabers

Post » Wto cze 29, 2010 12:35 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Jeśli "chcę"="zobowiązuję się" (deklaruję Wam,czy też obiecuję Wam), to faktycznie jest to logiczne
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto cze 29, 2010 12:38 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:
alessandra pisze:... zapomniałam o trudności w podaniu :oops:...

A widzisz ja zawsze analizuję jak coś zrobić tak, aby było efektywnie. Dzięki temu mam czas na forum. :mrgreen:

tiaa, a ja przez forum nie mam czasu na pracę :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto cze 29, 2010 12:46 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Amika6 pisze:Jeśli "chcę"="zobowiązuję się" (deklaruję Wam,czy też obiecuję Wam), to faktycznie jest to logiczne

Nie. Błąd. "chcę" = "deklaruję chęć" (a co za tym idzie dostarczam realnych dowodów na poparcie wiarygodności moich intencji, bo inaczej jest to tzw. pustosłowie). Oczywiście, nie ma to nic wspólnego z zobowiązaniem. To już zupełnie inna sprawa i z tego, co doczytałam, w żadnej z 8 części wątku zobowiązania ze strony Mirki nie padały (bądźmy sprawiedliwi).
W sumie to najważniejsze, żeby w perspektywie stado osiągnęło pożądaną przez Mirkę liczbę. I mam nadzieję, że to się prędzej, czy później stanie. Z korzyścią dla obu stron.

zabers

Post » Wto cze 29, 2010 13:13 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Zabers, chcę abyś przestała interesować się moimi kotami i przestała zaglądać do mojego wątku.

Znowu pusta deklaracja. :oops:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto cze 29, 2010 13:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Mam propozycję...
może zaczniemy poprostu ignorować posty ''wichrzycielek", jakby ich nie było.. będzie milej odwiedzać Twoje koty na forum..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto cze 29, 2010 13:43 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Popieram post wyżej w całej rozciągłości :ok:
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Wto cze 29, 2010 13:50 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Próby były ale chyba się nie da.

alfabia

Od: Pon lis 24, 2008 20:31

Post » Wto cze 29, 2010 14:24 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

:D znalazlam http://www.youtube.com/watch?v=CPo0-GcM ... re=related nie wiedzialam ze taki filmik jest :oops:
krynia08

[poprzednia][następna]