Przytulanka-jest źle, zbieramy na leczenie

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 29, 2010 9:23 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

Dr Czerwiecki ma wyłączony telefon, umówiłam Przytulankę do Marcińskiego na 20:40 na usg. Wydaje mi się jednak, że on nie zrobi w swoim gabinecie do usg punkcji (może się mylę), a po 21 to trudno będzie znaleźć zaufanego weta, który to zrobi. Do głowy przychodzi mi Gagarina i Elwet, ale nie ufam jakoś lekarzom stamtąd :?

Zofia&Sasza, jak wybrać lekarza, który to zrobi? Polećcie coś proszę.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto cze 29, 2010 9:24 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

Maryla pisze:to trzeba zrobic punkcje- u dobrego weta pod dobra narkoza
najlepiej w porzadnej klinice

jesli trzeba to na kredyt - pieniadze na pewno uda sie zebrac jak juz bedzie wiadomo ile i za co

Marylo, poleć mi proszę dobrego weta i anestezjologa, który nie przesadzi z narkozą. Ja nie mam dużego doświadczenia w tej kwestii.
Dr Niziołek polecał SGGW i dr Garncarz.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto cze 29, 2010 9:26 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

gaota pisze:
Maryla pisze:to trzeba zrobic punkcje- u dobrego weta pod dobra narkoza
najlepiej w porzadnej klinice

jesli trzeba to na kredyt - pieniadze na pewno uda sie zebrac jak juz bedzie wiadomo ile i za co

Marylo, poleć mi proszę dobrego weta i anestezjologa, który nie przesadzi z narkozą. Ja nie mam dużego doświadczenia w tej kwestii.
Dr Niziołek polecał SGGW i dr Garncarz.

Chyba lepsza Garncarz, bo na SGGW nie wiadomo na kogo traficie. A Garncarzowa to chyba kardiolog, prawda?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto cze 29, 2010 9:27 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

Dziewczyny:

po pierwsze - chcę dać kasę na Przytulankę, ale od tygodnia nie mogę zrobić przelewu ze swojego konta, bo czekam już 8 dzień na kartę z kodami do przelewów - bank wysłał, a do mnie nadal nie dotarła... - na pewno doślę kasę (albo mogę dać komuś gotówką - tylko nie wiem za bardzo jak....)

po drugie - ja na Gagarina mogę polecić jedną lekarkę - bardzo dobrą, chociaż przetestowałam ją na psie, a nie na kotach - ale może... - dr. Karaś-Tęcza (tylko nie wiem, czy dzisiaj przyjmuje)

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto cze 29, 2010 9:27 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

mam jeszcze jeden namiar na bardzo dobra wetke - to jest osoba bardzo mila, majaca duze doswiadczenie w leczeniu i pomaganiu kotom ze schronisk:

dr Ewa Zwierzyńska - przyjmuje na Gocławiu - ul. Guderskiego - tel. (22) 353 20 24

godziny otwarcia lecznicy: pn - pt 10-20:00
sb 10-15:00

to jest doswiadczona osoba, majaca do czynienia z trudnymi przypadkami, dowiedzialam sie o niej kiedy szukalam pomocy dla mojej koteczki chorej na PNN - wtedy pamietam, ze dlugo rozmawialysmy - ta pani doktor to bardzo ciepla osoba, naprawde przejmuje sie losem kotow i udziela konsultacji przez telefon (nie ma z tym problemu, nie niecierpliwi sie)....

mysle, ze ta punkcje powinien zrobic doswiadczony lekarz

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto cze 29, 2010 9:30 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

Prześlę po pracy 50 zł , podajcie na PW konto
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto cze 29, 2010 9:43 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

Klinika Małych Zwierząt na SGGW - przyjma ja od reki i zrobia badania
sprobujcie
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto cze 29, 2010 9:45 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

Moja kolezanka przyjmuje na gagarina, ale nie damy rady dostac się do niej po usg.
Leczy koty białaczkowe, ale mowi, ze rokowania są złe jesli jest woda w opłucnej, i ze nawet jeśli ja ściągniemy, ona będzie się zbierać....
zaraz szukam konktaktu do dr Garncarz... :roll:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto cze 29, 2010 9:48 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

:cry:

tillibulek

Post » Wto cze 29, 2010 9:49 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

dr Garncarz prowadzi szkolenie w Lesznie do 5 lipca :(
jest jej uczennica, jakaś Marta P...?
tel na sggw 5936104

Never

Post » Wto cze 29, 2010 9:51 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

na Gagarina nie wiadomo na kogo sie trafi
Puchacz poda mi namiary do kogo sie udac na SGGW
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto cze 29, 2010 9:56 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

hop :!: :!:

tillibulek

Post » Wto cze 29, 2010 9:57 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

Borkowska będzie w czwartek od 16, dzwoniłam do lecznicy
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto cze 29, 2010 10:06 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

tylko ze my nei wiem co robic...kazdy mowi cos innego - badania krwi tak/nie, testy są miarodajne / nie...
na pewno kilku lekarzy mowiło o punkcji, ale moja wetka mowi, ze jesli to od bialaczki, to woda znowu będzie się jej zbierac.. nie widziała jej też, mozna by bylo z nia jechac do moej wetki a potem na usg, ale wetka mowi, ze to za duzy stres dla kota...
i tak w kółko....
cieżko jest podjąc decyzję co zrobić jak sie widzi jak ona barankuje i kiedy nie wiadomo, czy to jej nie zabije :(

Never

Post » Wto cze 29, 2010 10:09 Re: Przytulanka woda w opłucnej:( potrzebne rady i pieniądze!

nie wiem co doradzic, tez sie na tym nie znam, bardzo sie boje o Przytulanke..... :cry: :cry: :cry:

ale co do jednego lekarze sa zgodni, ze trzeba sciagnac ten plyn??

tillibulek

[poprzednia][następna]