Rudy Rudi powrót z adopcji, po wizycie u weta

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 28, 2010 19:24 Rudy Rudi powrót z adopcji, po wizycie u weta

Niecałe dwa miesiące temu przeprowadziliśmy się z centrum miasta prawie na wieś. Razem z domkiem wynajęliśmy kotkę. Pani Sąsiadka powiedziała, że kotka - szylkretka wraz ze swoim synusiem to były koty poprzedniej najemczyni, która pewnego dnia po prostu wyjechała, zostawiając zwierzęta. Rudy kocurek przeniósł się do Pani Sąsiadki, kotka - jako ten Ślimak przywiązany do ziemi - została na starych śmieciach - tak więc póki co - zostaje z nami. Zbyt duże ryzyko szukać jej domu, skoro to taka lokalna patriotka.

Pani Sąsiadka jest starszą osobą, wiadomo - emerytura niewielka, niedawno jeszcze zmarł jej mąż... tymczasem ma pod opieką 6 kotów: 3 z nich w ogóle nie przychodzą do nas, 3 pozostałe są bardzo proludzkie, chcielibyśmy znaleźć im domy.

Rudi - syn "naszej" szylkretki. Wielki kocurek, wysoki, z ogromną głową - a ma dopiero roczek. Straszna przylepka, przychodzi do nas, łasi się do wszystkich, wystawia brzuszek, bardzo chciałby wejść do domu, ale nasze koty (i jego własna mamusia) jakoś nie bardzo za nim przepadają :( wtedy Rudi robi taką smutną minę, że mi się serce kraje :( Rudiego wykastrowaliśmy, staramy się leczyć mu uszka (stan zapalny) - ale wiadomo jak to jest, kiedy kocurek jest "dochodzący". To naprawdę słodziak, młodziutki, kochany, wiecznie mruczący, w kolorze biszkoptów.
Tu smutna minka, nosek trochę brudny :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a tu widać, jaki to "dziki" kot ;)
Obrazek
Bardzo, bardzo prosimy o dom dla Rudiego...

25-go lipca wydawało się, że Rudi znalazł szczęście i własnych Dużych. Niestety 10 października Rudzielec wrócił z adopcji :(

Oprócz niego u Pani Sąsiadki są dwie koteczki - trikolorki. Jedna jest jakby lepiej wybarwiona, ufna i mrucząca. Oczywiście już wysterylizowana :D
Obrazek Obrazek Obrazek

I druga panienka - z początku mniej ufna - teraz, kiedy systematycznie się u nas stołuje - spokojnie daje się głaskać, miauczy przy tym i kręci ósemki. Na buzi kolorki trochę jaśniejsze, ale piękna jest i taka delikatna. Także już po sterylizacji.
Obrazek Obrazek Obrazek

Obie koteczki są młode, Pani Sąsiadka mówi, że jedna to córka drugiej, ale do końca nie wiem, na ile sama jest tego pewna. Panny są ocenione na 2, max. 3 lata.

Wiem, że kotów do adopcji jest mnóstwo, że nawet kocięta czekają miesiącami, ale żal mi tych kotów, zwłaszcza Rudiego :( on tak bardzo chce do domu, do człowieka... w końcu mieszkał w domu przez pół swojego życia, drugie pół spędził na podwórku, bo Pani Sąsiadka nie wpuszcza kotów do mieszkania. Może ktoś znajdzie dla niego kącik.
Ostatnio edytowano Śro paź 13, 2010 18:35 przez Georg-inia, łącznie edytowano 11 razy
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon cze 28, 2010 19:42 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

ale pięęęękne! Georg_inia - jak nic zaraz będziecie za nimi płakać, bo się kolejka ustawi! Kotki do wychodzącego domku, skoro już trawkę i zapachy poznały, czy w domu też by się odnalazły, jak myślisz?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon cze 28, 2010 19:45 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

rybcie pisze:ale pięęęękne! Georg_inia - jak nic zaraz będziecie za nimi płakać, bo się kolejka ustawi! Kotki do wychodzącego domku, skoro już trawkę i zapachy poznały, czy w domu też by się odnalazły, jak myślisz?

myślę, że Rudi pewnie mógłby zamieszkać w domu niewychodzącym, najbardziej to on chce człowieka i... jeść :lol: Kiedy jeszcze była poprzednia najemczyni naszego domku - Rudi i nasza Miriam mieszkały w domu, wychodziły, owszem, ale dopiero rano...
dziewczynki pewnie raczej do wychodzącego, ale wiadomo, że to "nigdy nie wiadomo" ;)

Georg-inia

Post » Pon cze 28, 2010 20:00 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

Zaznaczam wątek i trzymam kciuki za domek :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon cze 28, 2010 20:24 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

piękne kotki do adopcji :1luvu:
smutno mi się robi, jak patrzę na tę zatroskaną minkę Rudiego :( taki śliczny kotek :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon cze 28, 2010 20:57 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

magdaradek pisze:smutno mi się robi, jak patrzę na tę zatroskaną minkę Rudiego :( taki śliczny kotek :1luvu:

no właśnie :( za każdym razem jak się Rudi rozochoci już miziankami to chce wejść do domu, musimy go wyganiać, dla jego dobra, bo jak dochodzi do spotkania z Georgiem to :roll: i on taką minkę robi, smutną, zrezygnowaną, biedny jest na tym dworzu :( teraz jeszcze ciepło, lato, ale na jesień? :(

Georg-inia

Post » Pon cze 28, 2010 21:22 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

śliczności
to jedziemy z ogłoszeniami
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
a jak by się więcej
po Rudiego domków zgłosiło
i się by biły to mam coś podobnego, parkowego
do zaoferowania 8)
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon cze 28, 2010 21:32 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

Georg-inia pisze:Obrazek

:(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto cze 29, 2010 7:35 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

podniosę moje jesienne kotki, może ktoś akurat wypatrzy

Georg-inia

Post » Wto cze 29, 2010 7:38 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

Piękne, fajne kotki :1luvu: :1luvu: :1luvu: A rudi bossski i taki... zafrasowany :love: Troszkę się zakochałam :oops:
Mam nadzieję, że znajdą swojego ludzia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto cze 29, 2010 8:45 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

jerzykowka pisze:Mam nadzieję, że znajdą swojego ludzia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oby, oby, zwłaszcza Rudziszonek :(

Georg-inia

Post » Wto cze 29, 2010 9:58 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

melduję się :D
szybko pójdą, takie umaszczenia są "pożądane"
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto cze 29, 2010 10:05 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

Znajdą, znajdą, są piękne i miłe. Oby tylko równie mili ludzie się po nie zgłaszali :ok:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto cze 29, 2010 10:09 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

jestem pewna, że znajdą domki, a pierwszy Rudi :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto cze 29, 2010 10:45 Re: Początek lata w kolorach jesieni - rudy i dwie trikolorki

Banerek :ok:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/ht392][IMG]http://img704.imageshack.us/img704/9393/rudii.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[następna]