Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 28, 2010 18:09 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Byłam w schronie - właściwie w piekle rodem..........

Czemu tak jest że człowiek jest bezsilny.....Kompletnie ręce opadają.....

Przywiozłam 3 małe kocięta na kociarnię - wiem umowa była inna....ale .....przepraszam :oops:

Zaraz wszystko napiszę co i jak.
Pamiętacie tą śliczną dziewczynkę, pojechałam m.i. po nią.....To było 5 dni temu. Była w bardzo dobrej kondycji.........
Obrazek

W drodze do domu umarła [*][*][*]

Tak wyglądała dziś...... :cry: :cry: :cry: :cry:
Zgasła mi w oczach......

Obrazek
MIKUŚ

Post » Pon cze 28, 2010 18:17 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

W ciągu tych 5 dni dość dużo się w schronie wydarzyło.
Jeden kocurek /z boroczków/ został adoptowany jako kotka :? Śmiech na sali po prostu....Świadczy to tylko o kompetencji pracowników :twisted:
Obrazek

Czarny kocurek ala Bleki ZNIKNĄŁ :?: :!: Nikt nie wie co się z nim stało. Próbowałam dociec tego faktu jednak zwalono to na fakt iż mógł uciec - przecież tak jest najwygodniej :roll:
Obrazek
MIKUŚ

Post » Pon cze 28, 2010 18:18 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

:( :( :(

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon cze 28, 2010 18:19 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Skurwysyńska umieralnia!!

Zobaczymy co zrobi fundacja z tym syfem.Podrzucjacie wątek i wklejcie gdzie się da .Potrzebni są ludzi żeby coś z tą umieralnią zrobić!!

viewtopic.php?f=13&t=112596

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon cze 28, 2010 19:07 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

mar_tika pisze:Skurwysyńska umieralnia!!

Zobaczymy co zrobi fundacja z tym syfem.Podrzucjacie wątek i wklejcie gdzie się da .Potrzebni są ludzi żeby coś z tą umieralnią zrobić!!

viewtopic.php?f=13&t=112596

Ludzie są potrzebni, ja osobiście też będę chodziłą, ale nie w takich godzinach jak to się teraz odbywa, niestety od 8.00-16.00 pracuję mogę w sobotę, ale co to da wystarczyło 5 dni i po kotce, tam trzeba chodzić codziennie, natomiast Fundacja musi przycisnąć weterynarza i kiewronika w sprawie podstawowej opieki weterynaryjnej dla kotów.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon cze 28, 2010 19:29 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

no właśnie ... wszystko ok, ale czemu w takich godzinach ??
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon cze 28, 2010 19:53 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Powinno byc rano i popołudniu albo raz rano raz popołudniu inaczej Ci, którzy pracują nie maja szans na wolontariat . W ogóle .... a nie chce mi sie nawet pisac :?
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon cze 28, 2010 19:54 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Kilka dni temu przygarnełam małą ok.2 miesięczną koteczke z oczami w opłakanym stanie i katarem - jak mój wredny aparat zacznie w końcu działąć to wkleje zdjęcia, kicia jest pręgowana z dodatkami rudego, jest przekochana.
Byłam dziś u weta z małą, katarek lepiej, już mnie kicha, został zmieniony antybiotyk, natomiast oczka nie najlepiej. Na prawym oczku jest wrzód, a lewe w piątek było troche opuchnięte natomiast dziś wygląda gorzej :( jest jeszcze bardziej spuchnięte. Kicia dostała nowe maści do oczu, do tego tolfedine - bo miała troche podwyższoną gorączke, lidium i wit.AD3.
Odrobaczenie dopiero za jakiś czas, jak małą sie bardziej wzmocni i stan oczek się poprawi.
Mam nadzieje że da sie je uratować i wrócą do normy
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pon cze 28, 2010 20:18 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

MIKUŚ pisze:W ciągu tych 5 dni dość dużo się w schronie wydarzyło.
Jeden kocurek /z boroczków/ został adoptowany jako kotka :? Śmiech na sali po prostu....Świadczy to tylko o kompetencji pracowników :twisted:
Obrazek

Czarny kocurek ala Bleki ZNIKNĄŁ :?: :!: Nikt nie wie co się z nim stało. Próbowałam dociec tego faktu jednak zwalono to na fakt iż mógł uciec - przecież tak jest najwygodniej :roll:
Obrazek

CO JEST K.... Z TYM SCHRONISKIEM ??? czy tam jest wszystko zakażone nie wiadomo czym ??? jak to możliwe że koty w ciągu kilku dni tam umierają - nie ma tam lekarza ??? . Co - wolontariusze się maja tam WPROWADZIĆ czy rozbić namioty przed tym G..... albo się przykuć do ogrodzenia - Rozpudzie pomogło . A może trzeba zadzwonić do TVN albo innej telewizji i prasy i zainteresować ją tym tematem . A może należy wykupić nekrolog na 1- szej stronie poczytnej gazety lokalnej każdemu zmarłego przez zaniedbanie kotu z tego schroniska informując PUBLICZNIE a nie na forum o skandalu który się tam dzieje dzieje , a nikogo to nie obchodzi z zarządzających bo chcą mieć tylko święty spokój i kasę za to że g.... robią na ciepłej posadzie . Co to - miasta Sosnowiec nie stać na DEZYNFEKCJĘ miejsca gdzie przebywają zwierzęta - na litość boską ile to może kosztować ? takie duże miasto - przecież to skandal :evil: :evil: :evil: :evil:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon cze 28, 2010 21:24 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Tam nie pomoże żadna dezynfekcja, tam jest jeden mega wirus zmutowany. Tam jest potrzebna nowa kociarnia, nie jakaś wypasiona, ale nowa, nie zadżumiona, z prawdziwą kwarantanną, osobno koty dorosłe, osobno maluchy. Nie ma co się łudzić, miasto nie wybuduje. Myślałyśmy o melaminach lub wozach Drzymały, tylko póki co, chętnych do ofiarowania takich brak. Ale może ktoś z tutaj zaglądających ma jakieś źródło? Godziny wolontariatu są jakie są, postaramy się żeby soboty były jak najszybciej.

lisek

Od: Pon lip 02, 2007 6:51

Post » Pon cze 28, 2010 21:38 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Biedne kociaki :( Kocięta w schroniskach, w takich warunkach, są bez szans :( Nowe pomieszczenia nie dadzą wiele, jeśli pracownikom nie zależy na kotach - bo wirusa poroznoszą na rękach, na sprzęcie.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon cze 28, 2010 21:51 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Lisek - proponuję załozyc osobny wątek schroniskowy, łatwiej bedzie tym zarzadzac.
co do syfu - no nie czarujmy się, że szybko się tam cos zmieni. Niestety mozecie mnie zabić za to co napisze ale małe kociaki powinno sie tam usypiać - nie mają żadnych szans. każdej z nas poumierały maluchy ze schroniska. mnie ostatnio cala trójka :( mają szanse tylko dorosłe koty. taka jest straszna prawda. :(
godzin pewnie szybko schron nie zmieni bo chca miec oko na wolntariuszy. jak nabiora zaufania to pewnie bardziej elastycznie podejdą do godzin.
co do kontenerów biurowych -melamin , ciezka sprawa. Drogie to jak cholera, gadałam z kilkoma firmami i nie ma szans na darowiznę. szukajmy dalej, ale mysle ze trzeba rozwazyc dyskusje na temat dobudowki. pewnie byloby to taniej?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon cze 28, 2010 21:52 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Tak o melaminach to myślimy, ale niestety nie da się ich załatwić z dnia na dzień, na allegro coś takiego sztuka kosztuje w granicach 5 ooozł więc tak szybko za darmo nic się nie załatwi, a kociaki jak umierały tak będą umierać, zresztą jeden Baśce już umarł w drodze do domu :( resztę kociaków zresztą też wytaszczyła 8O i teraz trzeba Baśkę wspomóc finansowo - nie da rady z tyloma kociętami :( jeśli w przypadku kotów nie będziemy w schronisku codziennie to nie pomożemy kociakom jeśli tam będą... a co z tym zaginionym kociakiem co się z nim stało ? może Baśka coś więcej napisze?

terenia1

Post » Pon cze 28, 2010 22:02 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

DYŻURY NA TEN TYDZIEŃ
PON(28.06) R MONIKA W TERESA
WTO(29.06) R ..... W BAŚKA
ŚRO(30.06) R DOROTKA W TERESA
CZW(01.07) R HIDI W ALIENOR
PIĄ(02.07) R HIDI W BEATKA
SOB(03.07) R MARTYNA W AGNIESZKA
NIED(04.07) R ...... W ALIENOR
CZYLI NA JUTRO RANO I NA NIEDZIELĘ RANO BRAK DYŻURU

Na następny tydzień tylko obsadzona sobota rano Martyna wieczór Dorotka

terenia1

Post » Pon cze 28, 2010 22:16 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Właśnie wróciłam z ekipą do domu :roll:
Matka już WIE :wink: Nawet się nie wkurzyła 8O Ale i tak jestem w czarnej dupie w tym momencie. Są odizolowani i będą siedzieć w klacie aż do momentu, kiedy nie będę pewna że są w miarę zdrowe.
Więc stan mój na chwilę obecną wynosi...........yyyy...........chyba się zgubiłam :oops:
Dobra Astra/tymczas długodystansowy/, Doris, Onyks, Różyczka, Mikołaj, Kleo, Oskarek,Floruś i Alek.

Ale nawet nie wiem czy do jutra dożyje Mikołajek :|
MIKUŚ

[poprzednia][następna]