Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 27, 2010 22:38 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

Pisala :))
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie cze 27, 2010 22:40 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

Obie po angielskiemu pisały :mrgreen: U Vesny rozczytuję sporo, sporo też się domyślam po tym, w której części zostało napisane, więc jako tako tą ocenę potrafię poskładać, ale Milcent za nic nie jestem w stanie rozpracować i to głównie pozostawiam Tobie :wink: ( z krzaczków u Vesny nawet Ex wyczytuję :ryk: chociaż to ex nawet nie przypomina) Dobra idę z wątku ewkaa, bo jej tylko go OffTopuję :?

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Pon cze 28, 2010 18:26 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

No dobrze, przecieki co do wyników już były to ja o wrażeniach, w odcinkach 8)

Cz.1 Podróż

Jazda samochodem to nie jest to co futrzaste małe miski lubią najbardziej :roll: (tygryski może i tak, ale miśki zdecydowanie nie). W drodze na wystawę F zyskał nową ksywkę – Śliniak – tuż po wyjeździe w W-wy usłyszałyśmy jedno wielkie AAŁŁUUUAA z transporterka i koteczek miał całą grzywę dokumentnie mokrą i zaślinioną :( . Polazłam na tył wypuściła kotka, wytarłam i całą drogę siedział koło mnie, a ja trzymałam mu chusteczki przy pyszczku – poszło pudełko 8O . Dodam jeszcze dla pełnego oglądu sytuacji, że pogoda była całkiem przyjemna – rześki poranek, zero duchoty i upału.

Jak jechaliśmy z wystawy do hotelu – dosłownie 10 min – sytuacja się totalnego zaślinienie się powtórzyła.

Za to podróż powrotna skłoniła mnie to zastanowienia :o . Bardzo nie politycznie puściłam kotka „luzem” :oops: (znaczy się w szelkach i na smyczy) – czyli otworzyłam mu transporter i dałam wolną rękę. W samochodzie pod tylnymi siedzeniami jest takie jakby zagłębienie i F się tam zawekował. Przejechał pod tym siedzeniem, chyba tylko ze 2 razy wyglądając na mnie. Nie pisnął całą drogę ani słówka 8O , nie uronił ani kropli ślinki 8O 8O , parę razy głębiej odetchnął i wsio, a było duszno i słonecznie.

I teraz tak, albo mam drugiego kota, który nie toleruje podróży samochodem w transporterze :roll: (bo klaustrofobii to F raczej nie ma, sam chętnie się pakował w domu do transporterka), albo F miał już tego wszystkiego tak dość :twisted: , że stwierdził, że nic gorszego nie wymyślimy i w sumie nie ma się co męczyć i ślinić :lol: albo mi ktoś kota w niedziele przed wyjściem z wystawy podmienił dnia podmienił :wink: – chociaż Fryga twierdzi, że to ten sam :mrgreen: , niestety :twisted:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pon cze 28, 2010 19:31 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

Trzeba potrenować jazdy, moze to tylko pierwszy raz, a może migajace za oknem obrazy tak na niego działają.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon cze 28, 2010 19:50 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

MariaD pisze:a może migajace za oknem obrazy tak na niego działają.

Oooo to może być dobry pomysł. Czinka wczoraj też raczej na duchu nie podtrzymywał migający krajobraz. Chociaż bardzo się cieszę, że młody wyraźnie mi ufa, wtulony we mnie, czy to na kolanach, czy przy boku, czy nawet siedzący na podłodze przytulony do nogi był wyraźnie spokojny i tylko sprawdzał co jakiś czas, mimo kontaktu fizycznego, czy aby na pewno jestem przy nim :kotek:
Mamy strasznie dzielne, malutkie kotki :1luvu:

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Pon cze 28, 2010 20:06 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

Gosiak104 pisze:młody wyraźnie mi ufa,

Mamusinsynek. :D

Dzielne kocurki, jestem dumna i ich zachowania.

No i czekam na ciąg dalszy relacji. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon cze 28, 2010 20:09 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

MariaD pisze:Trzeba potrenować jazdy, moze to tylko pierwszy raz, a może migajace za oknem obrazy tak na niego działają.

Trenować będziemy - przy obecnej pogodzie nie tylko jazdy :twisted: ale to bardzo sensowne wyjaśnienie, już kombinuję jakby tu nastepnym razem siedzienia złożyć, żeby transporter stanął gdzieś niżej 8)

ewkaa

Post » Pon cze 28, 2010 20:45 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

Warto tez zaslonki da cna te okna co widzi kot.....moze to mu pomoze, moj Rys jak rzadko jedzie autem ,to spokojny jest jak go dotykam,ale slinic sie nigdy nie slinil.....za to z transportera jak chce wyjsc to tylko do mnie na glowe :mrgreen:

Jesli masz transporter dwuczesciowy ...to moglabys mu w autku zrobic meline w takiej polowce :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto cze 29, 2010 2:24 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

Cz2. Wystawa

Fenrisiowi w zasadzie wystawa nie przeszkadzałaby, gdyby nie to, że
1) trzeba na nią dojechać :roll:
2) nie dadzą spokojnie posiedzieć w klatce :?
3) czeszą, pudrują, psikają :evil:
4) noszą do oceny :|
i generalnie robią wszystko nie pomyśli kotka :x

W związku z powyższym kotek po prostu musi wyrazić swój głośny i zdecydowany sprzeciw w każdej z powyższych sytuacji :twisted:

Fenriś przed oceną pierwszego dnia:

Obrazek Obrazek

Fenriś w trakcie oceny – ten wzrok mówi wszystko:

Obrazek

Generalnie sędziemu w sobotę F bardzo się podobał :D, był szczególnie zachwycony jego futrem :mrgreen: i bardzo podobała mu się jego broda 8) , przyczepił się tylko do uszu, które mogły by być większe i wyżej (fakt F za nic nie chciał ich postawić do góry :roll:) – dostaliśmy EX1 i pierwszy certyfikat CAP :ok:. Natomiast podczas nominacji F olał sędziego i jego różową grzechotkę na patyku :wink: i do BIS-u poszedł curl (ten z Finlandii, który wygrał BIS kastratów w oba dni)

Kotek odpoczywający w klatce po ocenie:

Obrazek Obrazek

Drugiego dnia dostaliśmy również EX1 i drugi certyfikat CAP :D , jeśli ktoś pamięta naszą pierwszą wystawę Fernisiowi wtedy przez noc pysk skwadraciał 8) – tym razem urosły mu uszy :lol: , bo od sędziny w niedzielę usłyszeliśmy, ze są doskonałe, były też oczywiście zachwyty nad futrem :wink: . Za to podobno za płaska głowa i za małe pucki :| , więc gdy w nominacjach F znowu spotkał się z tym samym curlem co dzień wcześniej chyba nie muszę mówić kto wygrał :roll: .

Obrazek

Po niedzielnych ocenach kotek lansował się przez chwilę na klatce 8) – przyciągając zwiedzających i przy okazji rozdając wizytówki Tabokito*PL i reklamując kociaczki :wink: . No i kot który buczał na ringu i w jego okolicy, na klatce okazał się aniołem :o 8O , dającym się pogłaskać i robić sobie fotki (no nie to żeby zaraz do nich pozował, w końcu pozory trzeba zachować :lol: , ale nie wzruszały go :wink: ).

Zmęczony kotek relaksujący się w klatce 8) :

Obrazek Obrazek

Serdecznie dziękujemy wszystkim ciociom, które pomagały przygotować wyjca do ocen :D i udzielały cennych rad :1luvu:
Dodatkowe podziękowania dla obu babć Marii i Kocurro za pożyczanie transporterków - do podróży i na wystawie Obrazek

cdn.

ewkaa

Post » Wto cze 29, 2010 8:13 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

:D :D Ekstra opowiesc :)>przynajmniej futro sedziowie doceniaja wszyscy ;) wspaniale sie prezentuje na tle tej ciemnej zieleni :1luvu: :1luvu: :1luvu: ,a mina na stole hihi tylko troszke widoczna 8)

anulka111

Post » Wto cze 29, 2010 17:37 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

anulka111 pisze:,a mina na stole hihi tylko troszke widoczna 8)

jakby spojrzał centralnie w obiektyw to nikt by tego nie przeżył :twisted: :ryk:

ewkaa

Post » Wto cze 29, 2010 17:40 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

ale to powinno sedzine przekonac,ze to wlasnie jest najwspanialsze mco ....a moje dalej ma pierdolkowaty wyraz ryjka ...bylo sie wymiziac oi polezec na mnie ,teraz lece do pieciokotu u kolezanki porobic wszystko i wybawic tamte;0 na tyle na ile sie pozwola....jeszcze tylko u mnie kuwety posprzatam...............ta moja wielgachna z krakwet doskonale sie sprawdza;)

anulka111

Post » Wto cze 29, 2010 18:00 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

anulka111 pisze:ale to powinno sedzine przekonac,ze to wlasnie jest najwspanialsze mco ....

no akurat ten sędzia nie wątpił, że najwspanialszy mco :mrgreen: , ale curl fajniejszy, bo chciał się bawić :wink:

ewkaa

Post » Wto cze 29, 2010 20:42 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

ewkaa pisze:
anulka111 pisze:ale to powinno sedzine przekonac,ze to wlasnie jest najwspanialsze mco ....

no akurat ten sędzia nie wątpił, że najwspanialszy mco :mrgreen: , ale curl fajniejszy, bo chciał się bawić :wink:
no to trzeba bedzie nastepnym razme zabawe piorkami cwiczyc :roll: :roll:

anulka111

Post » Sob lip 03, 2010 19:25 Re: Szara Myszka, Czarna Perła i… Wilczek ;)

Podobno miaukuny nie lubią budek :lol:

Budka zupełnie standardowej wielkości 8) a w niej :twisted: ...
Obrazek

... ciasno upakowany kotek :ryk:
Obrazek

Obrazek Obrazek

dla porównania - standardowy kotek w takiej samej standardowej budce :mrgreen:
Obrazek

ewkaa

[poprzednia][następna]