Płatny DT na rok ! Kocio w domku we Wrocławiu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 22, 2010 8:31 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

:ok:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto cze 22, 2010 9:46 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

Ja już wiem jak przebiegła wizyta przed adopcyjna.
Żabciarybcia chwilowo nie ma internetu.

Missh, chciałam pogratulować. Mam nadzieję, że z obietnic związanych z balkonem się wywiążecie. :)
Kocurek może jechać i bez żadnych obaw czy wątpliwości.
Macie już może dla niego jakieś imię???

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto cze 22, 2010 10:17 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

Platon, póki co....
Nic nie jest jeszcze przesądzone. Pewnie ostateczną decyzję podejmiemy przy bliższym zapoznaniu.
Ale jak macie jakieś pomysły, to chętnie wysłuchamy.: :D

missh

Od: Czw cze 17, 2010 8:27

Post » Wto cze 22, 2010 10:23 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Moja bardzo dobra znajoma także planuje przygarnąć jakąś kocinę. Pomysł rodzi się powoli, jednak zapytała mnie o pewną kwestię, w której Wasze zdanie może być pomocne.
Wcześniej owo znajoma posiadała wiele zwierząt domowych typu: psy, szczury i świnki morskie. Na opiece nad nimi świetnie się zna. Obecnie posiada jedną szczurzycę w mieszkaniu. Mimo pewnego doświadczenia nie opiekowała się nigdy kotem.
Czy dla takiej osoby lepiej poradzić adopcję dorosłego kota czy małego kociaka? Kociak lub kot musiałby zostawać sam na min. 8-9 godzin. Co proponujecie?

missh

Post » Wto cze 22, 2010 12:28 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

missh, tutaj jest wiele porad na temat wprowadzania kota oraz zycia kota z innymi zwierzetami;
warto poczytać, wiele rozwiązań i odpowiedzi na pytania:

viewtopic.php?f=1&t=27018

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto cze 22, 2010 17:27 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

missh pisze:Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Moja bardzo dobra znajoma także planuje przygarnąć jakąś kocinę. Pomysł rodzi się powoli, jednak zapytała mnie o pewną kwestię, w której Wasze zdanie może być pomocne.
Wcześniej owo znajoma posiadała wiele zwierząt domowych typu: psy, szczury i świnki morskie. Na opiece nad nimi świetnie się zna. Obecnie posiada jedną szczurzycę w mieszkaniu. Mimo pewnego doświadczenia nie opiekowała się nigdy kotem.
Czy dla takiej osoby lepiej poradzić adopcję dorosłego kota czy małego kociaka? Kociak lub kot musiałby zostawać sam na min. 8-9 godzin. Co proponujecie?

Ja bym radziła starszego kociaka.
Mamy w Koszalinie fajnego kota Klemensa, który również jest po przejściach, ale jest megamiziakiem.
Oto Klemens:
Obrazek

Dyktatura

Post » Wto cze 22, 2010 17:42 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

Na początku ogrome gratulacje dla Was i kota! :dance2: :dance: :dance2:

Co do problemu, to mogę się tylko wypowiedzieć o relacjach kot-świnka morska. Moim zdaniem nie ma znaczenia wiek, tylko charakter. Nasz kot Kaszkaj, znaleziony jak miał 5 tygodni od początku miał styczność ze świnkami, mimo to, jest kotem łownym i nigdy nie wpuszczam go na wybieg. Drugi kot Dizelek żył w zgodzie ze świnkami, królikiem w DT i tak samo jest u nas, chociaż oczywiście nie zostawiamy ich bez nadzoru. DT przygarnęło go jak miał już kilka ładnych miesięcy.
Tak więc - charakter, nie wiek.

Karena

Post » Sob cze 26, 2010 16:36 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

Jak tam sprawy się toczą? ;)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob cze 26, 2010 16:45 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

missh pisze:Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Moja bardzo dobra znajoma także planuje przygarnąć jakąś kocinę. Pomysł rodzi się powoli, jednak zapytała mnie o pewną kwestię, w której Wasze zdanie może być pomocne.

Albo starszego (dorosłego) albo conajmniej dwa kociaki - jeden maluch sam cały dzień w domu zanudzi się na śmierć. Poza tym opieka nad dorosłym kotem jest łatwiejsza, przy maluchu jest więcej roboty i łatwiej kociakowi może coś zaszkodzić czy stać się jakaś krzywda, bo to małe i głupie jeszcze.

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Nie cze 27, 2010 9:02 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

Jak sprawa z transportem. Kiedy kocio jedzie do Wrocławia?

Karena

Post » Pon cze 28, 2010 10:53 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

Dzięki za gratulacje i podpowiedź co do kota qmpeli...
Co do sprawy Platona, to Marta właścicielka dzwoniła do mnie w czwartek....Platon czeka na transport z jej znajomym jak wiecie. Sprawa wygląda tak, że Marta odwiedziła z nim weta i Platon przeszedł wszelkie szczepienia. Prawdopodobnie na czas podróży dostanie również jakieś środki uspokajające, co by się nadto nie stresował. Trafi do nas w tym lub najpóźniej w przyszłym tygodniu. Na razie czekam na wieści bo kolega, który ma go zabrać z Koszalina w poniedziałek dostaje rozpiskę z tygodniowym planem podróżowania. Jeżeli Marta nie odezwie się dzisiaj to zadzwonię do niej jutro i dowiem się co ustalili.
Była też propozycja by w pakiecie dołączyć kotkę bez oka, ślicznota! No i Platon ją jak najbardziej toleruje, a to dobry znak na przyszłość. Póki co nie mogę zabrać tego maleństwa :( No ale czas pokaże. Może ktoś z Was jest chętny? :)
Jak wrócę do domu to postaram się wkleić kilka zdjęć, które przesłała nam Marta.
Trzymajcie kciuki i mam nadzieję, że Platon będzie u nas już w tym tygodniu.

missh

Post » Pon cze 28, 2010 17:47 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

Marta się odezwała. Kocio przyjeżdża 11.07 :kotek:

missh

Post » Pon cze 28, 2010 17:55 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

:dance: :dance2:

Dyktatura

Post » Pon cze 28, 2010 17:59 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

:dance: :dance2: :dance:

Karena

Post » Wto cze 29, 2010 17:05 Re: Płatny DT na rok ! Potrzebny transport do Wrocławia !!!

Super :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

[poprzednia][następna]