Layla niestety bez Łapka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 28, 2010 10:35 Re: Layla niestety bez Łapka

sabina skaza pisze: TO FORUM ZABIJA. tu się rzuca oskarżenia, pomówienia, agresja słowna jest na porządku dziennym.

sabina skaza pisze: ciekawe jak się teraz czuja ludzie z kilec którzy stali się bezpośrednimi sprawcami tej tragedii.

Stała się tragedia, ale nie rozpętuj kolejnej wojny. To Asi już nie pomoże, nikomu nie pomoże.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon cze 28, 2010 10:37 Re: Layla niestety bez Łapka

Sabina może rzeczywiście lepiej nie wysyłać wieńca czy wiązanki może urazimy tym rodzinę Asi.Możemy ją pożegnać tak że każdy zapali znicz (u mnie przy kościele jest takie miejsce) i się pomodli za nią.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon cze 28, 2010 10:40 Re: Layla niestety bez Łapka

Ja po prostu nie rozumiałam decyzji Asi co do oddania Layli.... teraz rozumiem :cry:

Nie rzucajmy kolejnych oskarżeń, proszę, to nikomu w niczym nie pomoże.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon cze 28, 2010 10:46 Re: Layla niestety bez Łapka

mpacz78 pisze:Nie rzucajmy kolejnych oskarżeń, proszę, to nikomu w niczym nie pomoże.

Dokładnie bo jeszcze stanie się kolejna tragedia.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon cze 28, 2010 10:48 Re: Layla niestety bez Łapka

o Boże :cry: śpij spokojnie.. [*]
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Pon cze 28, 2010 11:52 Re: Layla niestety bez Łapka

dla mnie zawsze człowiek będzie ważniejszy- i nie rozumiem jak można stawiać nad nim dobro kota lub równorzędnie...ale to moje przemyślenia i mam do nich prawo, mam uraz do forum, po raz kolejny obserwuję na nim ludziki dramat. nie rzucam oskarżeń, tak czuję po prostu i czuję się również winna, że nie rozumiałam jej decyzji o oddaniu layli- może też przyłożyłam do tej tragedii rękę...stało się i się nie odstanie, to powinna być dla nas wszystkich lekcja pokory. amen - nie zawieram już głosu bo i tak co bym nie powiedziała będzie źle rozumiane i dostanę kolejną reprymendę. wolę działać na rzecz kotów codziennie, poprzez pracę, a nie klikanie w klawisze komputera, bo to mało daje. dlatego moja decyzja o odejściu z forum narasta we mnie od dłuższego czasu i skrupulatnie powoli się wycofuję stąd, zostało mi tylko kilka tematów w których muszę sie po prostu udzielać jako członek PKDT. tu już nie będę wchodzić, bo to nie przywróci życia dziewczynie.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon cze 28, 2010 12:12 Re: Layla niestety bez Łapka

Ja równiez uważam że rzucanie oskarżeń nic nie zmieni, życia jej nie przywróci...
Ten kto ma sobie coś do zarzucenia w tej sprawie niech poświęci chwilę na zadumę i przemyślenia i wyciągnie z tego wnioski...czasami człowiek może być tak bezbronny jak "zwierzę" i wymagać pomocy i delikatności i o tym chyba niektórzy zapominają....krzywda kocia, jest ogromna na całym świecie, zwierzęta są bezbronne i stad wyższe uczucia troski dla nich...
Ja nie dzielę ludzi czy zwierząt na gorszych i lepszych, do każdego mam podobny stosunek i szacunek....

Nie wiem co z tym wieńcem, ale myślę że powinnyśmy sobie odpuścic...zostawić ich w spokoju...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon cze 28, 2010 12:41 Re: Layla niestety bez Łapka

Zgadzam sie z marea!

Prosze zpalmy światełko, pomódlmy sie każdy na swój sposób za jej duszę i spokój. Niech jasne płomyki rozświetlą Asi drogę za TM .Tam już na nią jej Łapek czeka...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon cze 28, 2010 12:52 Re: Layla niestety bez Łapka

Jest mi strasznie przykro....

Gosiakotkowa

Od: Wto cze 08, 2010 21:43

Post » Pon cze 28, 2010 12:54 Re: Layla niestety bez Łapka

Ludzie!!!to taka typowa nasza narodowa reakcja-szukać winnych i przeginać w kolejna stronę.Nikt tu nikogo nie obwiniał,poprostu chciano dotrzec do sedna,a decyzja o oddaniu Layli była dla wielu niezrozumiała.Gdyby Asia napisała poprostu,że stan zdrowia nie pozwala Jej sie zajać koteczką nikt by nawet nie pisnął i nie zakwestionował tego,nie dopytywał się,a tak wzbudziło to dodatkowe emocje.Obwinianie teraz kogokolwiek za Jej odejście z tego powodu jest karygodne!!! bo zapewne nie to było przyczyną bezpośrednią,ani pośrednią takiej ,a nie innej decyzji Asi.
A pisanie :tu cytuję
"Gdyby nie ataki ludzi z forum miau pewnie Asia żyła by dłużej nie odebrała by sobie sama życia " jest szczytem bezmyślności i tylko zaostrza sprawę i jątrzy.-SPÓJRZ W LUSTRO I ZASTANÓW SIE CO TY WYGADUJESZ?
NIE JESTEM BEZPOSREDNIO ZAANGAŻOWANA W SPRAWĘ,JESTEM BEZSTRONNYM OBSERWATOREM I TO MOJE ZDANIE,SPOSTRZEŻENIA-OSOBY BEZSTRONNEJ.
BARDZO MI PRZYKRO ,ŻE ASIA PODJĘŁA TAKĄ DECYZJĘ.MUSIAŁA BYĆ BARDZO NIESZCZĘŚLIWA I NIE WIDZIEĆ NADZIEI WYJŚCIA Z CHOROBY,A CO JESZCZE BYŁO POWODEM TEGO NIKT Z NAS NIE WIE.
BADŹ TAM SZCZĘŚLIWA ASIU!!!

fonja

Od: Sob kwi 11, 2009 9:22

Post » Pon cze 28, 2010 13:24 Re: Layla niestety bez Łapka

Dostałam link do wątku z komentarzem,że szokujące.Nie czytałam wcześniej tego wątku,zrobiłam to teraz.Proszę,nie popadajmy w skrajności rzucając oskarżenia na ludzi z Kielc,bo robimy dokładnie to samo,co im się zarzuca.Z racji swojego zawodu miałam do czynienia z przypadkami samobójstw.Nikt nie wie dlaczego człowiek jest gotowy targnąć się na swoje życie.Jednego nie złamie śmierć kilkorga dzieci,innemu wystarczy drobiazg pozornie bez znaczenia.Coś jest w psychice,czego nie udało się poznać.Zostawmy wzajemne oskarżenia,nie przyniosą niczego dobrego.
To nieprawda,że na forum liczą się tylko koty,a człowiek jest nieważny.Przecież tyle jest wątków pomocowych dla ludzi,którzy nie mają zwierząt,a są w ciężkiej sytuacji.Oczywiście,to kocie forum i siłą rzeczy pisze się o kotach i im pomaga.Czasem emocje biorą górę,wściekamy się,jak to w życiu.Dziewczyna odeszła,to tragedia dla Jej bliskich,jest im strasznie ciężko,uszanujmy ich żałobę i dajmy spokój.Nie sądzę,aby ktokolwiek tutaj zawinił,naprawdę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon cze 28, 2010 13:36 Re: Layla niestety bez Łapka

fonja, piszesz - bo zapewne nie to było przyczyną bezpośrednią,ani pośrednią takiej ,a nie innej decyzji Asi
- a po kilku zdaniach piszesz - A CO JESZCZE BYŁO POWODEM TEGO NIKT Z NAS NIE WIE.
Moim zdanie piszesz dwa sprzeczne stwierdzenia. Czyli nikt z nas nie wie ale Ty wiesz.
Może też spójrz w lustro

Za wojny przeważnie winę zwala się na facetów.
Czasami z róznych wypowiedzi w TV można wywnioskować że gdyby światem rządziły kobiety to byłoby sielsko i anielsko.

A tutaj co mamy?
Gdyby między was wrzucić siekierę to byłaby istna masakra. Krew lała by się strumieniami.
Horror typu - Teksańska masakra piłą mechaniczną - to pikuś w stosunku do tego co tutaj się dzieje.

Może lepiej wejdźmy na ten wątek i pomilczmy chwilę
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pon cze 28, 2010 13:38 Re: Layla niestety bez Łapka

jerzykowka pisze:.......................................................................................

W obliczu tej tragedii nie ma słów...

.......................................................................................................................................
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pon cze 28, 2010 14:23 Re: Layla niestety bez Łapka

Nie rozstrząsajcie juz tej sprawy, każdy kto wątki Łapkowo Laylowe śledził wie jak jest, Asia była poniekąd atakowana i to bardziej przez osoby postronne...każdy się wtrącał....radził.....To bolało ją najbardziej, i boli jej rodzinę, anonimowość internetowa która też może wyrządzić krzywdę....Wiem że fakty pewne jeśli chodzi o sprawę Layli przemawiały przeciw Niej! Pewnie że mogła napisać: "mam problemy, nie radzę sobie, dajcie mi spokój, dajcie dojśc do siebie" to byłoby najprostsze, większość by zrozumiała, odpuściła...ale tego nie zrobiła....wolała się dobijać, pozwoliła by każdy sądził o niej źle....nie docierały do niej prośby, żadne argumenty, przekonywanie o braku winy jeśli chodzi o śmierć Łapka....stało się...nie pozwoliła sobie pomóc, choć ja próbowałam...i kilka innych osób, zamknęła się na wszytsko wokół i przestała walczyć.....

[*]
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon cze 28, 2010 14:43 Re: Layla niestety bez Łapka

Marea,dlaczego więc nie napisałaś pw do osób Twoim zdaniem atakujących Asię? Znałaś sytuację,wiedziałaś,że jest w złym stanie,mogłaś napisać,żeby dali spokój,bez podawania szczegółów.
Miałam zamiar skasować mój post,ale jednak nie, warto na przyszłość pomyśleć o takich sytuacjach.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]