Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY - już ma DS ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 28, 2010 8:24 Re: Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY - PILNIE potrzebuje domu!!

Żeby nie być posądzonym o szerzenie niewiedzy i naciąganie kotów nierasowych pod rasowe (rasowy=rodowodowy), zaznaczyłam podkategorię pospolity, choć wiemy, że pospolity to On nie jest:) tylko wyjątkowy. W tytule ogłoszenia info, że kot jest długowłosy.

nie umiałam tylko wkleić zdjęcia, może Tobie się uda edycja ogłoszenia

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Pon cze 28, 2010 8:45 Re: Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY - PILNIE potrzebuje domu!!

Tylko mi napisz pod jakim adresem mailowym umieściłaś ogłoszenie, bo to potrzebne do edycji :) Może być na PW.

Powiedzcie czemu nasz Puchatek leży sobie w kuwecie, to jakiś fetysz? ;) Nie chcę mu ingerować w jego teren, bo teraz za swój azyl uważa łazienkę plus ewentualnie kawałek przedpokoju..

Jak przy nim kucnę to zaczyna się łasić i ogonem miziać po twarzy, wielka przyjaźń i miłość.. Ale do salonu nie chce przyjść.. Tylko wraca leżeć w kuwetce. A ma obok koce i budkę-domek.
Jakieś pomysły, czy może lepiej dać mu jeszcze czas?

Napiszcie mi jeszcze czy kot po kastracji może znaczyć teren, a jeżeli tak to przez jaki czas od zabiegu ;)

dharma

Od: Sob wrz 06, 2008 19:58

Post » Pon cze 28, 2010 11:00 Re: Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY - PILNIE potrzebuje domu!!

jak w treści ogłoszenia
fretkowo@gmail.com

dite

Post » Pon cze 28, 2010 11:08 Re: Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY - PILNIE potrzebuje domu!!

dharma pisze:Napiszcie mi jeszcze czy kot po kastracji może znaczyć teren, a jeżeli tak to przez jaki czas od zabiegu

mocz może mieć intensywny charakterystyczny zapach do 10-14 dni
samo przyzwyczajenie do znaczenia terenu - nie wiem, (choć widziałam dzikie dorosłe koty lata po kastracji, które i tak znaczyły czyli siusiały na ściany/samochody)

dharma pisze:Jakieś pomysły, czy może lepiej dać mu jeszcze czas?

może być troszkę obolały po zabiegu a na pewno jest zdezorientowany zmianą miejsca i przestraszony krzykami w tamtym domu, jeżeli Pani przyleciała do Ciebie o 7 rano, Jej partner musiał się porządnie drzeć na Nią i na kota

polecam zabawę z kotem -> znakomicie Go zrelaksuje, wystarczy 20 minut ganiania za piłeczką, sznurkiem, myszką a zacznie się odprężać

dite

Post » Pon cze 28, 2010 13:24 Re: Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY - PILNIE potrzebuje domu!!

Tu ktoś szuka długowłosego. W domu 2 psy.
viewtopic.php?f=13&t=113408

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Czw lip 01, 2010 15:21 Re: Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY - PILNIE potrzebuje domu!!

czy kociak znalazł już domek?

dite

Post » Pt lip 02, 2010 1:00 Re: Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY - PILNIE potrzebuje domu!!

Niestety nikt nie chce naszego Przystojniachy..

Chłopak jest przekomiczny - podchodzi, łasi się, wyciąga, pręży, istny taniec odstawia przede mną..
No i muszę go pochwalić (tfu tfu, żeby nie zapeszyć), ale jest w 100% kuwetkowy od pierwszego dnia..

A i jest mega uzależniony od zabawki z kocimiętką, przytula ją, pysiem mizia, jego najlepszy przyjaciel ;)

dharma

Post » Pt lip 02, 2010 8:06 Re: Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY - PILNIE potrzebuje domu!!

przedstawiłam Go na wątku viewtopic.php?f=13&t=112305, może napiszesz o Nim coś więcej do Meruee

dite

Post » Pt lip 02, 2010 17:51 Re: Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY - PILNIE potrzebuje domu!!

Błagam o PILNĄ pomoc z kotami, zaczęły się wakacje dziś zgłoszono do mnie tyle fretek, że nie wiem jak sobie poradzimy.
Dziś jadę po samicę z młodymi - porzucona, a od rana mam również porzuconą z martwymi płodami - konieczna kastracja aborcyjna..

Wiem, że tu każdy ma swoje problemy ze znalezieniem domu, ale bardzo proszę o pomoc..

BŁAGAM :cry:

Może ktoś znajomy się skusi, ktoś z rodziny, popytajcie proszę :cry: :cry: :cry: :cry:

dharma

Post » Pt lip 02, 2010 18:02 Re: !! PILNE!! Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY !!PILNE PILNE PILNE!!

Żeby to było bliżej, to bym zaryzykowała DT (z szatańskim pomysłem na DS), ale boję się, że TŻ mnie pogoni.
Przy takiej odległości ryzyko zbyt wielkie i mogę tylko trzymać kciuki, by go ktoś szybko wypatrzył.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt lip 02, 2010 18:11 Re: !! PILNE!! Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY !!PILNE PILNE PILNE!!

Amika6 kot jest prześliczny, prawda?
żywy pluszak przytuluszak
Jakbyś go zabrała do domu to TŻ byłby zazdrosny o Twój wolny czas:) Takiemu kotu nie sposób odmówić miziania, jak się na niego patrzy to widać jakie ma mięciusie futerko.

dite

Post » Pt lip 02, 2010 18:48 Re: !! PILNE!! Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY !!PILNE PILNE PILNE!!

dite pisze:Amika6 kot jest prześliczny, prawda?
żywy pluszak przytuluszak

On jest śliczny, ale drugiego kota wprowadziłam podstępem (Lublin-Chełm jest blisko więc aż tak nie ryzykowałam) tu niestety odległość dużo większa i boję się zaryzykować.

No gdyby jakiś dzieciak stanął z tym kotem w naszych drzwiach (bo takie akcje już były), to może TŻ dałby się nabrać, że biorę niby na trochę (a z czasem jakoś pewnie by poszło).
Qurcze, i tak wiem że to tylko "marzenia ściętej głowy" i trudno pogodzić mi się m.in. z tym, że tyle metrażu się u mnie marnuje

Zakochałam się w jego białym pędzelku i może wreszcie Dyzio miałaby towarzystwo do szaleństw (bo Jusia jakoś nie daje mu się do nich przekonać).

edit: u ściśliłam pierwsze zdanie
Ostatnio edytowano Pt lip 02, 2010 20:24 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amika6

Post » Pt lip 02, 2010 19:42 Re: !! PILNE!! Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY !!PILNE PILNE PILNE!!

Boże, żeby się tylko udało, czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać kwestię transportu?

dharma

Post » Pt lip 02, 2010 20:03 Re: !! PILNE!! Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY !!PILNE PILNE PILNE!!

ja nie rozumiem, taki przepiękny kot i miły
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt lip 02, 2010 20:31 Re: !! PILNE!! Do adopcji kot DŁUGOWŁOSY !!PILNE PILNE PILNE!!

dharma pisze:Boże, żeby się tylko udało, czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać kwestię transportu?

Przepraszam, ale chyba nieprecyzyjnie napisałam i przy okazji namieszałam.

Chodziło mi o to, że gdyby to było bliżej, to mając możliwość odwrotu spróbowałabym podejść TŻ-a, ale przy takiej odległości i problemach z transportem nie odważę się na taki pomysł, przede wszystkim ze względu na przeżycia kocurka.
Obrazek

Amika6

[poprzednia][następna]