Roleczka już u siebie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 24, 2010 17:29 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Marea pisze:ja tez trzymam za to ogromne kciuki :ok: dziś byłyśmy u weta koteczką od Seji, coś słabo się czuje, biegunkuje, prawdopodobnie ma tasiemca, podobnie Hugoś się czuł + Hogi mała ma jakiś łysy placek, chyba grzybek..ehh
+ 2 kociaki z działek dziś złapałam-siostrę Suzi - czarno rudy szylkret... + maluszka od czarnej koteczki - czarnuszek, pojechały na DT do Agonis z Gda (zaproponowała tymczasowanie wczoraj) były u weta na przeglądzie..

nie chcę nic mówić, ale u mnie zaczęło się od biegunki...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw cze 24, 2010 18:59 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Oby nie :(
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw cze 24, 2010 20:19 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

No nie ma co krakac, ale może lepiej sprawdzić...
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Sob cze 26, 2010 12:42 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Rolka dziś zaszczepiona!
Póki co gorączki nie było, więc zaszczepiliśmy

ifciastu

Post » Nie cze 27, 2010 14:09 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Rolka po szczepieniu ok.
Mój weterynarz mówi, żeby już jej wystawić ogłoszenia i tak za tydzień oddać, żeby nie od razu po szczepieniu.
Ja się zastanawiam. Ona generalnie najlepiej z maluchów wszystko przechodziła, raz tylko zwymiotowała i ostatnio 1 dzień rozwolnienia... Nie wiem, czy można ją oddać tak jak Ryżyka do domku bez innych kotów czy nie...
Wieczorem postaram sie wstawić dzisiejsze fotki małej ślicznotki :1luvu:

ifciastu

Post » Nie cze 27, 2010 16:54 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

:kotek:
Obrazek

Marea

Post » Nie cze 27, 2010 20:25 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

A oto obiecane zdjęcia :D
Wczorajszo- dzisiejsza sesja zdjęciowa Roleczki :1luvu:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Piękna prawda? :ryk:

ifciastu

Post » Nie cze 27, 2010 21:33 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

jejkuś jak ona skoczyła....jak widziałam ją 3 tyg. temu to jeszcze pełzała w kartonie, i się darła :) mleczko Lunowe dobrze jej zrobiło :)
Obrazek

Marea

Post » Pon cze 28, 2010 8:19 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

a jak Jarcia?
cieszę się, że u Ciebie już stabilnie. u nas też wszystko się uspokoiło. uffff.

paulina777

Od: Sob sie 11, 2007 12:29

Post » Pon cze 28, 2010 10:20 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

U mnie jest Lesia :ryk:
Właściwie, to przerobiliśmy ją na Lenkę:)
Dostała antybiotyk, ktory dziala przez 2 tyg. Koopa się unormowała, za półtora tygodnia szczepienie będzie mieć.

A Rolka faktycznie jak na drożdżach rośnie i właśnie przy Lunce najbardziej podrosła! No, w końcu nie ma to jak to mamine mleczko, a nie tam sztuczne z butki :ryk:

ifciastu

Post » Pon cze 28, 2010 11:33 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

ifciastu pisze:U mnie jest Lesia :ryk:
Dostała antybiotyk, ktory dziala przez 2 tyg. Koopa się unormowała, za półtora tygodnia szczepienie będzie mieć.

A Rolka faktycznie jak na drożdżach rośnie i właśnie przy Lunce najbardziej podrosła! No, w końcu nie ma to jak to mamine mleczko, a nie tam sztuczne z butki :ryk:

:oops: upsik, jestem nieprzytomna ;) wyślesz nam na naszym wątku jakieś zdjęcie? Jarci wyrosła na taką piękność! Smukła, błyszcząca sierść i wstapaniałe cętki 8) a taki wypłoch z niej był, zresztą razem z Leszką były dwie pskudki :P
eh.. ciekawam jak Lechosława Lenka teraz wygląda :roll:

paulina777

Od: Sob sie 11, 2007 12:29

Post » Pon cze 28, 2010 21:58 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

paulina777 pisze:
ifciastu pisze:U mnie jest Lesia :ryk:

:oops: upsik, jestem nieprzytomna ;) wyślesz nam na naszym wątku jakieś zdjęcie? Jarci wyrosła na taką piękność! Smukła, błyszcząca sierść i wstapaniałe cętki 8) a taki wypłoch z niej był, zresztą razem z Leszką były dwie pskudki :P
eh.. ciekawam jak Lechosława Lenka teraz wygląda :roll:

Zdjęcia wyślę jutro z rana:)
Pannica z niej, że ho ho!
Ale fukacz zawodowy, nic się prawie nie oswoiła :roll:

ifciastu

Post » Wto cze 29, 2010 23:48 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

ifciastu pisze:A oto obiecane zdjęcia :D
Wczorajszo- dzisiejsza sesja zdjęciowa Roleczki :1luvu:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Piękna prawda? :ryk:

To ta niuńka,która mieściła się w dłoni jak u Was byłam?Śliczności!
ObrazekObrazek

Sinea

Od: Nie lip 29, 2007 12:23

Post » Śro cze 30, 2010 10:12 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

Sinea pisze:To ta niuńka,która mieściła się w dłoni jak u Was byłam?Śliczności!

Tak, to właśnie to maleństwo, które w kartoniku siedziało i butle ciągnęło :D Wyrosła pannica :D
A jak ją brałam, to tak się bałam...
Rolka ciągle piszczy na ręce, a jak się nie weźmie to się po nogawce wspina :ryk:
W ogóle taka z niej mała małpka, wspina się po wszystkim, po czym się tylko da:)

ifciastu

Post » Śro cze 30, 2010 10:17 Re: Rola- podejrzenie panleukopenii! Potrzebna kasa na surowicę!

nasze małe wychowane na butli też tak mają, wpinaczkowo, nakolankowo upierdliwe :) tylko człowieka chcą i juz koniec kropka :) ostatnio Asia odstawia je od butli, chodzą za nia i miaukolą, chcą usta ssać :)
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]