FIV+

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 10, 2010 15:45 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

No i jest w ogóle źle.
Cesar się zatkał,post wcześniej widzicie diagnoza wątroba, :roll:
przetrzymany 24 godziny,wczoraj odetkany.
Żyje , ale bez przerwy leci z niego mocz .
Chyba ma uszkodzony zwieracz.
Jak naprawić?
Nie wiem nie znam się. :(
To pierwszy dzień .
Jest szansa,że naprawi się sam?
Diagnoza SUK.
Ostatnio edytowano Czw cze 10, 2010 15:50 przez kristinbb, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw cze 10, 2010 15:49 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

I drugi problem Cesar nie chce jeść Urinary s/o high dilution, droższego u wetki nie było. :?
Czy można mu dawać mięso?
Czym go karmić?
Mocz ma odczyn 7,0 czyli zasadowy.

kristinbb

Post » Czw cze 10, 2010 18:22 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

Ale 7,0 to chyba nie jest jeszcze takie złe pH? Mi się wydaje, że mięso jak najbardziej-ono zakwasza, no i jest w nim duża ilość wody-co jest zdrowe dla układu moczowego przecież.

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Czw cze 10, 2010 19:06 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

kristinbb pisze:I drugi problem Cesar nie chce jeść Urinary s/o high dilution, droższego u wetki nie było. :?
Czym go karmić?

Przy chorej wątrobie ja bym dawała gotowanego kurczaka.
Małe porcyjki ale za to częściej.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw cze 10, 2010 19:10 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

pixie65 pisze:
kristinbb pisze:I drugi problem Cesar nie chce jeść Urinary s/o high dilution, droższego u wetki nie było. :?
Czym go karmić?

Przy chorej wątrobie ja bym dawała gotowanego kurczaka.
Małe porcyjki ale za to częściej.

Nie ma chorej wątroby na szczęście,
to był SUK.
Niektórym wątroba myli się z pęcherzem... 8O

Cesar sam z siebie je małe porcyjki.
Daję mu Gerbera.
Tak jakoś na wyczucie kupiłam.
Czyli chyba dobrze. :)

kristinbb

Post » Czw cze 10, 2010 19:12 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

margo22 pisze:Ale 7,0 to chyba nie jest jeszcze takie złe pH? Mi się wydaje, że mięso jak najbardziej-ono zakwasza, no i jest w nim duża ilość wody-co jest zdrowe dla układu moczowego przecież.

Też dostaje indyka.
Zajrzałam też na wątek BARF-owy.
I dziewczyny powiedziały,że przejść na BARF,
na pewno pomoże koteczkowi.
Z tych nerwów to nie wiedziałam ,
gdzie pisac i czego szukać. :(

kristinbb

Post » Czw cze 10, 2010 22:47 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

Jeśli masz możliwości przestawienia go na BARF, to tylko na zdrowie mu wyjdzie - zwłaszcza na pęcherz.

To co z tą wątrobą?
Wkleisz wyniki - to może uda się coś poskładać.
Ostatnio edytowano Wto gru 27, 2011 11:05 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt cze 11, 2010 6:47 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

Założyłam mu nowy wątek.
Wszystko tam wkleję,
są jeszcze inne nie wiem czy nie gorsze problemy. :(

viewtopic.php?f=1&t=112531

Zajrzyj tam AGN.
Jeżeli ktoś moze mu pomóc, to bardzo proszę zajrzyjcie. :(
Jestem załamana.

kristinbb

Post » Nie cze 13, 2010 20:12 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

Trzymam Kciuki, jeżeli to suk to wszystko będzie na pewno dobrze. mój Karmel też ma suk i akurat z tym mamy najmniejsze problemy.

U moich fivków niby ok. żadnych chorób, biegunek, katarów ale karmel chudnie. dziwna sprawa cały czas chce jeść, wiecznie jest głodny, ciągle domaga się jedzenia jakby miał tasiemca a widze, że chudnie. z tasiemcem raczej niemożliwe bo nie wychodzi z domu a w kupie też nic nie widać. martwię się. rozumiałabym jakby miał biegunki ale on robi bardzo ładne kupy:) może mu coś dawać? jakieś witaminy? sama nie wiem. jest na karmie royala dla kastratów young male. może przejść na jakąś która będzie się lepiej wchłaniała?
Obrazek

patka-p3

Od: Wto kwi 24, 2007 11:54

Post » Wto cze 15, 2010 16:59 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

A może BARF ?
A przynajmniej mięsko ?

kristinbb

Post » Nie cze 27, 2010 19:06 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

Ostatnio z Astrą mieliśmy kryzys, już bałam się, że nadchodzi najgorsze...
Na szczęście jest już dobrze, kotka odzyskała apetyt i znów jest pełna życia i szczęśliwa.
Za to wygląda na to, że domek do którego miała pojechać nieładnie mówiąc, zmył się.
Może to i lepiej, że przed adopcją, a nie po.

Zresztą- czego wymagać po osobach chętnych na adopcję, jeżeli nawet ci, którzy pomagają zwierzętom, traktują koty z FIV jak obłożnie chore, zarażające tylko samym patrzeniem.
Astra jest aktualnie orężem przeciwko mnie- do mnie nic nie może trafić bo Astra. Bo FIV się przenosi w powietrzu pewnie. Bo koty poumierają. Bo to, ze 3 kocięta w jednakowym czasie zachorowały na koci katar i biegunkę, to też podejrzane... pewnie ma to związek z FIVem. Lub z pp, chociaż testy wyszły negatywne, a objawy nijak nie pasują. Bo teraz wszystkie koty u mnie są chore i ja jestem nieodpowiedzialna( taa, jasne). Bo umarł ostatnio 6 tygodniowy kociak- był tak osłabiony kocim katarem i wadami genetycznymi, że 2 tygodnie ratowania i chuchania na niego nie pomogły. Ale to pewnie wynik kontaktu z FIVem.

Co ciekawe, gdybym była osobą, która uśpiła by Astrę, to te same osoby podniosły by larum: co ja robię?! Usypiam zdrowego kota! :evil:
I o ironio takie plotki sieje osoba, która pośrednio mnie Astrą obdarzyła... to znaczy się- pięknym, młodym, zdrowym kotem. Dopiero pewnie u mnie się postarzała i zachorowała.

Wiem, że w moich słowach jest dużo żalu, właściwie cały ocean, ale mam dosyć sytuacji, jaka wokół mnie ostatnio panuje. Tego, że jestem jakimś potwornym DT, który rozsiewa straszną chorobę i osobą kompletnie nieodpowiedzialną, o to, że podważa się każde moje słowo, a argumentem jest jeden kot, któremu się pomogło :evil:
I mam powyżej uszu pomagania kotom, gdy to ludzie niszczą mnie psychicznie.
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Nie cze 27, 2010 19:17 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

Sebriel - piszesz o czymś, co przerobiłam na własnej skórze. Jak będziesz się nudzić, poczytaj sobie wcześniejsze części mojego wątku hospicyjnego...

Te przekonania, o których piszesz, mają ludzie, którzy niewiele czytali, coś o FIV słyszeli ale nie za dużo, a swoje poglądy podpierają opiniami wetów, którzy też niespecjalnie pogłębili wiedzę, która zdobyli lata temu najczęściej.

Cieszę się, że Astra wyszła z kryzysu. Niestety, przy FIV tak bywa, a kiedy ma się świadomość tego, co ta choroba robi z organizmem nosiciela, każdy taki kryzys traktuje się jak dramat. Jednak często jest tak, że koty się podnoszą z infekcji i znowu są radosnymi kotami. Trzeba tylko naszego wysiłku, by pomóc im przejść przez to. Tobie się udało i dzięki Tobie Astra ma szanse na kolejne dni, tygodnie i może lata jeszcze dobrego życia.
Ostatnio edytowano Wto gru 27, 2011 11:05 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz

Agn

Post » Nie cze 27, 2010 19:36 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

Wiesz Agn, najgorsze jest to, że takie bzdury rozsiewa osoba, o której wiem, że ona na 100% doczytała wszystko i FIV i wie jak on się przenosi. Tylko celowo rozsiewa nieprawdę, a wierni jej słuchacze przytakują i atakują każdego, kto podważa słowa "guru". I nic nie można z tym zrobić, bo nie można się kłócić, ani nawet dyskutować, bo są posty usuwane. :roll:
I aluzje, że coś dziwnego w tym, że Astra tak długo domu nie znajduje. Bo koty od "guru" nawet mega trudne przypadki, znajdują dom błyskawicznie. Tylko ja coś felernie działam, Astra powinna już dawno być w nowym domu, przecież w Szczecinie tyle złotych serc jest.
Naprawdę odechciało mi się wszystkiego i zamierzam zrezygnować z tymczasowania kotów, jak tylko kocie rodzeństwo wyzdrowieje i znajdzie nowy dom. :( Kryzys mam, i to nawet nie mały :(
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Nie cze 27, 2010 19:43 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

Sebriel :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie cze 27, 2010 19:47 Re: FIV-ki, pariasi kociego świata.

Sebriel, posty może usunąć tylko mod i autor. Na autora jest `metoda` - cytat. Natomiast mod może usunąć posty z wątku tylko na prośbę autora wątku.

Celowe wprowadzanie w błąd na temat choroby jest działaniem na szkodę kotów. Przez niedoinformowanie lub błędne informacje na temat FIV nosiciele zwykle są usypiani i to jest dramat.
Nie znam dokładnie sytuacji Astry, ale jeśli takie rzeczy robi osoba, która oddała Ci ja pod opiekę to jest to nie w porządku [delikatnie rzecz ujmując].

Rozumiem, że możesz czuć się zniechęcona i przytłoczona - a w takich warunkach trudno jest pracować. Jeśli uważasz, że niezbędny Ci jest odpoczynek - odpocznij. Ale nie pozwól innym zniszczyć sobie tego, co być może jest Twoją pasją, tylko dlatego, że ktoś okazała się małostkowy.
Ostatnio edytowano Wto gru 27, 2011 11:06 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz

Agn

[poprzednia][następna]