MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-Łodzian proszę o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 22, 2010 7:31 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

dawno nie zaglądałam :oops:
Nowych wieści bak i musimy cierpliwie czekac aż będzie można ujawnić poza forumowe działania.Skoro dziewczyny pisały,że takie sa podjęte to ja im wierzę.
Sprawa KM zachwiała moją wiarę w fundacje, zasiała podejrzenie co do ludzi zakładających je. Caly czas nie mieści mi sie w głowie,że fundacja promujaca tak szczytne hasła o pomocy zwierzetom w ten sposób postepuje.
Nie wierze w to,ze koty bytujące między ruchliwymi ulicami sa bezpieczne. Nawet te, które w jakiś sposób są obznajomione z niebezpieczeństwem. Muszą ginąć straszną smiercią i ta swiadomość boli. Chyba na ręke KM jest ich zguba, bo w ten sposób jest ciągła rotacja, nie ma przepełnienia i stworzone sa w "naturalny" sposób miejsce na nowych przybyszów. W takich wypadkach i sterylki sie nie opłacają. Bo to chybiona inwestycja, która ma szanse przepaśc pod kołami samochodu.
O warunkach lokalowych tam stworzonych przez KM nie wspomnę. Urągające słowu "godne warunki" a stworzone (jeszcze raz podkreślam) pzrez fundację kochającą koty. Chciałabym tylko by wolontarisze ,członkowie ,Pani Prezes... tam zamieszkali jeśli to taki komfort.

Mam nadzieję,że Tika,Spacja i Murtynka gdzieś tam sa.A jeśli nie to poszly szukac lepszego losu. I trafiły na prawdziwych ludzi!
Bardzo, bardzo się o nie martwię i ich los zapadł mi w sercu na zawsze.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto cze 22, 2010 7:43 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

CoToMa pisze:Który schron czy fundację stać na czipowanie kotów?

w łódzkim schronie w tej chwili wszystkie koty są czipowane. ale z pewnością nie każde schronisko może sobie na ten luksus pozwolić.
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto cze 22, 2010 8:54 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Nie wiem czy KM zaczipowała koty przed wypuszczeniem, nie ma na ten temat żadnej informacji. Spodziewam się jednak że skoro nie szczepią i nie sterylizują, to o czipowaniu też nie ma mowy.

Konińskie schronisko czipuje wyłącznie wtedy gdy trafia się adopcja za granicę.

Czipowanie psów i kotów, wszystkich, nie tylko schroniskowych to jeden z postulatów konińskiego oddziału TOZ zgłaszanych do Urzędu Miasta w Koninie - propozycja ze strony TOZ jest taka, by każdy właściciel psa i kota mógł go bezpłatnie zaczipować, zyskując jednocześnie zwolnienie z podatku od psa. To takie dwa w jednym bo właściciel nie poniesie kosztów a w przypadku porzucenia zwierzęcia, nie wyprze się że zwierzak należał do niego.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Śro cze 23, 2010 15:53 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

ASK@ pisze:Sprawa KM zachwiała moją wiarę w fundacje, zasiała podejrzenie co do ludzi zakładających je. Caly czas nie mieści mi sie w głowie,że fundacja promujaca tak szczytne hasła o pomocy zwierzetom w ten sposób postepuje.

eh...
Asiu, zejdź na ziemię.

Nie pierwsza i nie ostatnia taka "fundacja": zrobić szum medialny wokół siebie, a potem kasę. Zwierzęta i wolontariusze to tylko szczeble drabinki, po której można się wspiąć.
Ale czasami niektórym otwierają się oczy i zaczynają widzieć takie fundacje bez kostiumu.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro cze 23, 2010 16:13 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

ale zanim spadnie kostium, ile zła się wydarzy.
ilu kolejnych ludzi zrazi się do współpracy i wyrobi krzywdzący pogląd na temat wszystkich fundacji.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt cze 25, 2010 16:50 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Trzeci dzień błąkam się po łodzi (egzamin na ASP) i jadąc ulicami rozglądam się w około i myślę sobie, że Tila może właśnie gdzieś tu jest, siedzi ukryta w krzakach, albo przy jakimś piwnicznym okienku. :( Za odnalezienie jej mocne :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob cze 26, 2010 15:41 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

dellfin612 pisze:
ASK@ pisze:Sprawa KM zachwiała moją wiarę w fundacje, zasiała podejrzenie co do ludzi zakładających je. Caly czas nie mieści mi sie w głowie,że fundacja promujaca tak szczytne hasła o pomocy zwierzetom w ten sposób postepuje.

eh...
Asiu, zejdź na ziemię.

Nie pierwsza i nie ostatnia taka "fundacja": zrobić szum medialny wokół siebie, a potem kasę. Zwierzęta i wolontariusze to tylko szczeble drabinki, po której można się wspiąć.
Ale czasami niektórym otwierają się oczy i zaczynają widzieć takie fundacje bez kostiumu.

Baska ale ja nie chcę zejść na ziemie !!!Ja chce wierzyć,ze są fundacje, ludzie ...którym zalezy na zwierzakach. Nie tylko jednostki ale właśnie fundacje. Bo zagubiony człowiek szukając pomocy do nich sie uda. Ja tak zrobiłam i znalazłam pomoc.

Tikunia ,Spacja, Murtynka i wiele, wiele innych nieszczęśników jest ofiarą chęci zaistnienia i pieniędzy... I to jest straszne.
Obrazek

ASK@

Post » Sob cze 26, 2010 16:13 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Zaglądam z nadzieją, że coś się zmieniło... Szkoda, że sytuacja bez zmian... :cry:
Ostatnio edytowano Nie cze 27, 2010 22:59 przez tamiss, łącznie edytowano 1 raz

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob cze 26, 2010 17:10 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

jakies wiesci?

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie cze 27, 2010 13:11 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Nie odzywam się bo nie mam żadnych nowych wieści. Nie chodzi nawet o to że cokolwiek jest tajemnicą - po prostu jest jak było czyli KM nie odpowiada na nic, nawet na oficjalne pisma mimo że je odbiera, droga prawna w toku ale jak sami wiecie, to niestety zawsze trwa.

W każdym razie jedno jest pewne - nikt nie odpuścił, i nawet jeśli rzeczywiście Tika nie żyje to sprawa nie "przyschnie".
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Nie cze 27, 2010 14:24 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Ja-Ba pisze:W każdym razie jedno jest pewne - nikt nie odpuścił, i nawet jeśli rzeczywiście Tika nie żyje to sprawa nie "przyschnie".
Trzymam kciuki za to!
I za Was Dziewczyny, bo wiem, że dużo Was to kosztuje.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie cze 27, 2010 17:14 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Oby w końcu się coś wyjaśniło :( Codziennie czytam i czekam na jakieś dobre wieści.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie cze 27, 2010 19:26 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

hanelka pisze:
Ja-Ba pisze:W każdym razie jedno jest pewne - nikt nie odpuścił, i nawet jeśli rzeczywiście Tika nie żyje to sprawa nie "przyschnie".
Trzymam kciuki za to!

:ok: i ode mnie
Obrazek

ASK@

Post » Nie cze 27, 2010 23:00 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

ASK@ pisze:
hanelka pisze:
Trzymam kciuki za to!

:ok: i ode mnie

Ode mnie też :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon cze 28, 2010 7:27 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

[quote="Ja-Ba"]Nie odzywam się bo nie mam żadnych nowych wieści. Nie chodzi nawet o to że cokolwiek jest tajemnicą - po prostu jest jak było czyli KM nie odpowiada na nic, nawet na oficjalne pisma mimo że je odbiera, droga prawna w toku ale jak sami wiecie, to niestety zawsze trwa.

W każdym razie jedno jest pewne - nikt nie odpuścił, i nawet jeśli rzeczywiście Tika nie żyje to sprawa nie "przyschnie".[/quote]
Szanse na odnalezienie Tikuni i pozostałych "fundacyjnych" kotków faktycznie maleją z dnia na dzień ale nawet jeśli dla tamtych już za późno na pomoc to dla dobra innych, potencjalnych podopiecznych KM warto doprowadzić sprawę do końca. Niech Wasza wygrana będzie przestrogą dla innych, którzy liczą na karierę/kasę itp, kosztem zwierzaków.
Mocno, mocno kciuki potrzymam, aby udało Wam sie doprowadzić sprawę do korzystnego zakończenia, przez pamięć o Tikuni, Spacji i innych
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

[poprzednia][następna]