Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 22, 2010 8:14 Re: KOCIE PODZIEMIE ! CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ II

:ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt cze 25, 2010 18:26 Re: KOCIE PODZIEMIE ! CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ II

tutaj linki do naszych najpilniejszych spraw
viewtopic.php?f=1&t=113052
viewtopic.php?f=13&t=113095
viewtopic.php?f=1&t=109673

pamiętacie tego kocurka..... majka2222 na pewno od razu go pozna ( to jej ulubieniec :wink: )
Obrazek

kotek jeszcze na ulicy, ale pani Zosia go łapie , kocurek ma zarezerwowane miejsce , wraz z kotką z Kleciny i koteczką ( mamusią Pysi, Layly i jeszcze jednej malusi ) pojedzie do domku z ogrodem... będzie sobie żył przy domu, w bezpiecznym miejscu... nie na ulicy... wśród samochodów :1luvu: :1luvu: :1luvu:

i do złapania na sterylkę koteczka na działakch przy Spiskiej.....
cdn....

ogólnie mnóstwo kotów potrzebuje pomocy.....
w Radomiu .... znam te okolice...wiem, że tam zwierzęta mają też bardzo źle... viewtopic.php?f=13&t=112666
Ostatnio edytowano Sob cze 26, 2010 6:34 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt cze 25, 2010 19:51 Re: KOCIE PODZIEMIE ! CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ II

Ale się cieszę :1luvu: :1luvu: :1luvu: tylko żeby się złapał :oops: bo z nim łatwo nie było z tego co pamiętam :?
Trzymam kciuki za kotka :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie cze 27, 2010 17:05 Re: KOCIE PODZIEMIE ! CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ II

jessi74 pisze:tutaj linki do naszych najpilniejszych spraw
viewtopic.php?f=1&t=113052
viewtopic.php?f=13&t=113095
viewtopic.php?f=1&t=109673

pamiętacie tego kocurka..... majka2222 na pewno od razu go pozna ( to jej ulubieniec :wink: )
Obrazek

kotek jeszcze na ulicy, ale pani Zosia go łapie , kocurek ma zarezerwowane miejsce , wraz z kotką z Kleciny i koteczką ( mamusią Pysi, Layly i jeszcze jednej malusi ) pojedzie do domku z ogrodem... będzie sobie żył przy domu, w bezpiecznym miejscu... nie na ulicy... wśród samochodów :1luvu: :1luvu: :1luvu:

i do złapania na sterylkę koteczka na działkach przy Spiskiej.....
cdn....
koteczka już złapana i jest już po zabiegu dagmara-olga :ok: :ok: :ok: :ok:
jutro ja przejmuję kicię, na tzw. dt posterylkowy

ogólnie mnóstwo kotów potrzebuje pomocy.....
w Radomiu .... znam te okolice...wiem, że tam zwierzęta mają też bardzo źle... viewtopic.php?f=13&t=112666

jessi74

Post » Nie cze 27, 2010 17:15 Re: KOCIE PODZIEMIE ! CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ II

dzisiaj przejeżdżając zajrzałam co tam słychać na ul. Wejherowskiej ( a czego niby tam się mogłabym spodziewać :roll: ) i oczywiście...... biegające około 7 tygodniowe maluszki .....z bardzo chorymi oczkami.... widziałam trzy takie burasie.......
tym miejscem zajmowałyśmy się trochę w ubiegłym roku, wraz z Beatą i nataszą25...... zabrałyśmy wtedy stamtąd 7 maluszków......tylko TRZY przeżyły........ :( :( :( :( to była końcówka roku..... tak nam ta Wejherowska dała w kość..... że potem już nie miałyśmy siły psychicznej ani fizycznej....aby tam jeździć.... ale może jak zbierze się kilka osób uda nam się pomóc w tym miejscu. To okropne blokowisko......znieczulica...... mnóstwo ludzi siedzi na ławeczkach a obok biegające głodne i chore maluchy.... :( :( :( :(
Ale maluchy trzeba zabrać.......... jak będą bardzo chorować... to zabrać chociażby po to żeby je uśpić ( pierwszy raz ja stawiam kotu taki wyrok) ale uważam że to lepsze rozwiązanie niż powolna śmierć w głodzie i chorobie, jeden maluszek ma okropnie zaklejone oczka, zjedzone już prawie przez bakterie :(
I pora zająć się sterylizacją kotek w tym miejscu - kocice są trzy, przynajmniej tak było na jesieni...
To straszne miejsce, karmicielki nie są przychylne sterylizacji, jak łapałyśmy maluchy na klatkę, to specjalnie karmiły w innym miejscu, żeby maluszki nie były głodne i do kletek nie wchodziły....
Ostatnio edytowano Nie cze 27, 2010 17:24 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Nie cze 27, 2010 17:24 Re: KOCIE PODZIEMIE!pilnie dt dla kociaka i pomoc w łapance,s.11

JA WIEM, ŻE TO GRANICZY Z CUDEM....ale potrzebny dt dla tego maluszka z chorymi oczkami.... :( :( :(
łapankę można zaplanować na piątek wieczór, lub sobotę wcześnie rano
mamy klatkę łapkę, przydałby się ktoś z samochodem....
czy jest ktoś chętny :oops:

jessi74

Post » Nie cze 27, 2010 17:48 Re: KOCIE PODZIEMIE!pilnie dt dla kociaka i pomoc w łapance,s.11

jessi74 pisze:JA WIEM, ŻE TO GRANICZY Z CUDEM....ale potrzebny dt dla tego maluszka z chorymi oczkami.... :( :( :(
łapankę można zaplanować na piątek wieczór, lub sobotę wcześnie rano
mamy klatkę łapkę, przydałby się ktoś z samochodem....
czy jest ktoś chętny :oops:

nie mamy teraz możliwości wziąć maluszka na dt :( możemy dt wesprzeć karmą i żwirkiem, i finansować leczenie kociaka w naszej zaprzyjaźnionej lecznicy....

jessi74

Post » Nie cze 27, 2010 18:09 Re: KOCIE PODZIEMIE!kocięta umierają,pilnie dt i sterylki,s.11

W tej chwili kompletnei odpadam, samych maluchów mam 7, jeden z duzych kotów siknął krwią i czeka mnie łapanie moczu i badania który to i czemu, a wogóle to w przyszły poniedziałek wyjeżdżam...

Mogę spróbowac pomóc w tym tygodniu łapać kotki dorosłe i służę ew. talonem.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie cze 27, 2010 18:23 Re: KOCIE PODZIEMIE!kocięta umierają,pilnie dt i sterylki,s.11

ulvhedinn pisze:W tej chwili kompletnei odpadam, samych maluchów mam 7, jeden z duzych kotów siknął krwią i czeka mnie łapanie moczu i badania który to i czemu, a wogóle to w przyszły poniedziałek wyjeżdżam...

Mogę spróbowac pomóc w tym tygodniu łapać kotki dorosłe i służę ew. talonem.

to już bardzo dużo :1luvu: :1luvu: czyli co? umówimy się na piątek, pod wieczór? spróbujemy najpierw złapać dorosłą kotkę, gorzej jak wejdzie maluch :roll: maluszki możemy złapać dopiero wtedy jak znajdzie się dt, chociaż dla jednego

jessi74

Post » Nie cze 27, 2010 20:38 Re: KOCIE PODZIEMIE!kocięta umierają,pilnie dt i sterylki,s.11

Może być piątek, byle po 19 ;) Chyba, żeby wcześniej, tzn od poniedziałku do srody mam czas cały dzień.

Może sie uda kogoś namówic, żeby był awaryjnym DT w razie złapania maluszka? Plissss......... :oops:

ulvhedinn

Post » Nie cze 27, 2010 20:46 Re: KOCIE PODZIEMIE!kocięta umierają,pilnie dt i sterylki,s.11

potrzebna pomoc! :( prosimy!

jessi74

Post » Nie cze 27, 2010 20:49 Re: KOCIE PODZIEMIE!kocięta umierają,pilnie dt i sterylki,s.11

nie wiem jaka godzina byłaby najlepsza, z tego co sie orientuję, to tam karmi taka starsza pani, ona daje kotom jedzenie około 19 ( żeby była jasność, jest to makaron, z maksymalnie rozcieńczonym wodą mlekiem)
najlepsza pora to byłoby wcześnie rano - nad ranem 8) ja wstanę, ale nie wiem jak Ty i Beata 8) spytam też Beatki, może faktycznie pasowałaby jej od pn do środy w ciągu dnia

jessi74

Post » Pon cze 28, 2010 1:51 Re: KOCIE PODZIEMIE!kocięta umierają,pilnie dt i sterylki,s.11

Jeśli nad ranem oznacza np piątą to nie ma problemu, świt "od tyłu" oglądam regularnie. Gorzej z siódmą.... :twisted: No i jednak nie przed pracą, bo muszę być mniej więcej przytomna :wink:

ulvhedinn

Post » Pon cze 28, 2010 15:46 Re: KOCIE PODZIEMIE!kocięta umierają,pilnie dt i sterylki,s.11

o matko :-( Jessi a może ktoś z Kociego Życia może wziąć maluszki? a może martka ma miejsce, ona chyba na forum ostatnio nie bywa, może jej pw wysłać?
Edit: wysłałam pw do Marty.

Jessi może lepiej dać je do schronu jeśli się DT nie znajdzie, wiem że to kiepskie rozwiązanie ale chyba wyjścia nie ma :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon cze 28, 2010 19:52 Re: KOCIE PODZIEMIE!kocięta umierają,pilnie dt i sterylki,s.11

a ja dzisiaj pod blokiem spotkałam taką biedę, że strach :-( pierwszy raz widzę tego kota, chory masakrycznie, ropa z nosa , na łapkach brak sierści pewnie od ropy, sierść przeżedzona, masa kleszczy . Kocurek pewnie starszy :-( dałam mu jeść, chciałam łapać i zawieść do weta aby dał jakiś antybiotyk o przedłużonym działaniu ale niestety kotek przy próbie dotyku ucieka :-( mam nadzieję, że będzie prychodził to może za kilka dni uda się go złapać. chciałam mu dać lek przeciwzapalny, niestety nie miałam nic innego ale on za każdym razem wypluwał :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

[poprzednia][następna]