SCHRON W KONINIE: finansowa studnia bez dna... podaruj 1%

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 27, 2010 12:49 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

Dzięki, to też znalazłam ale nie ma tam choć zbliżonego wieku.

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Nie cze 27, 2010 13:51 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

Pierwsza część wątku konińskiego viewtopic.php?f=13&t=88862&start=0
viewtopic.php?f=13&t=106667&start=0
Ale też nie ma określonego jej wieku. A może bezpośredni kontakt ze schroniskiem, może coś będą wiedzieli więcej?
Nic więcej nie wypatrzyłam :oops:
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Nie cze 27, 2010 15:13 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

Majeczka...

Obrazek

Obrazek

karolcia_92

Od: Śro lut 25, 2009 20:39

Post » Nie cze 27, 2010 15:15 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

Gosiek bardzo ładnie wygląda ze swoim brakiem ogona, ani trochę nie odebrało mu to uroku. Przymilny, kochany. Kto pokocha ?

Obrazek

Obrazek

karolcia_92

Post » Nie cze 27, 2010 15:26 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

Kto wie co to za kotka/kocurek.... ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

karolcia_92

Post » Nie cze 27, 2010 16:34 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

Mamut dziękuję, zadzwonię w poniedziałek o Pumę i zapytam o Godzillę.
Skoro transport Pumki będzie za około 2 tygodnie to może uda mi się znaleźć dla jeszcze jakiegoś długiego dystansowca dom.
Widzę, że Godzilla jest po powrocie z "domu" do schroniska, nie ma nic gorszego. :|

Pixia

Post » Nie cze 27, 2010 19:37 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

Pixia czyli jednak udało Ci się z Pumą:) super, bardzo się cieszę. A może weźmiesz pod uwagę Yeti albo Klakiera? - one bardzo potrzebują domu.....
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie:
https://schroniskokonin.fora.pl/
http://www.schronisko.konin.pl/

Konin

Od: Pon lut 16, 2009 17:29

Post » Nie cze 27, 2010 19:44 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

Zobaczcie jakie biedy trafiły do nas ostatnio

ten kotek ma uraz przedniej łapki, dopiero będzie diagnozowany

Obrazek

a ten ma bardzo poważny uraz oka, właściwie to go nie ma, w jego miejscu jest ogromny guz:(

Obrazek

Konin

Post » Nie cze 27, 2010 19:47 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

to oko!!!!!
taki przypadek był w schronisku we Wro - Gibutkowa na 100 % wie więcej, zapytajcie!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie cze 27, 2010 22:16 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

Konin pisze:Pixia czyli jednak udało Ci się z Pumą:) super, bardzo się cieszę. A może weźmiesz pod uwagę Yeti albo Klakiera? - one bardzo potrzebują domu.....

Udało się to mało powiedziane, koteczka trafi do zaufanego domu tak naprawdę w rodzinie....
Póki co stworzyłam nową ofertę Godzilli i mam nadzieję, że znajdę dla niej dom w 2 tygodniowym okresie.
Jeżeli chodzi o dwóch chłopców to nie miałam nigdy do czynienia z białaczkowymi adopcjami.
Mogę spróbować jak te dwie koteczki będą bezpiecznie grzały się w nowych domach.
Poczytam ich tematy bo jeszcze nie miałam okazji.

Troszkę zmodyfikowana oferta kotki, może ktoś zwróci na nią uwagę. :mrgreen:

Imię: Godzilla
Rasa: domowa
Wielkość: adekwatna do wieku
Umaszczenie: białe z czarnymi akcentami
Stan Zdrowia: bardzo dobry
Kastracja / Sterylizacja: tak
Upodobania i nawyki: "Jestem głosem tych, które nie mówią. Dzięki mnie będą mogły przemówić. Aż uszy głuchego świata usłyszą o krzywdzie, jaka się dzieje słabszym, którzy nie znają słów. Jestem obrońcą mych braci, będę za nich walczyć." E.Wilcox Ja chcę przemówić.. mówić, dać wyraz emocjom, które są we mnie. Opowiedzieć wam wszystko jak było od początku do końca o niej...Cudownej, pięknej delikatnej. Tarka, Nowik, Pop, Oliwka to tylko kilka z niewielu kotów, które dostały szanse opuścić mury schroniska. Im wszystkim im zmieniają się oczy, wcale nie są piękniejsze, nie mają innych kolorów ani nie są większe... po prostu błyszczą jak szalone... bo doskonale wiedzą, że odtąd ich życie to bajka pełna szczęścia z cudownym happy end-em... Ta kochana kotka trafiła do schroniska prawie rok temu. Trafiła tam ze swoją córką, która bardzo szybko znalazła "swoich". Jej niestety pozostało czekać: samotnej, pięknej, delikatnej i spokojnej.. czekać na dużych. Koteczka została nazwana Godzillą ze względu na jej puszyste rozmiary. Skąd te rozmiary? To dzięki wolontariuszom odzyskała siły i nabrała boczków. Ale czy to coś złego? To tylko więcej ciała do kochania, więcej sierści do głaskania, większe serducho gotowe obdarzyć miłością. Godzilla szczęśliwie została adoptowana w październiku 2009 roku i wszystko zapowiadało się bardzo dobrze. Niestety w grudniu 2009 r. koteczka została znaleziona w stanie wycieńczenia, zmarznięta oraz zrezygnowana. Trafiła do znajomego otoczenia schroniskowego. I tak właśnie od grudnia czeka. Minęła zima minęła wiosna, rozpoczęło się piękne lato. Godzilla widziała już śnieg, piękne pąki kwiatów, obserwuje piękne niebo a na nim słońce. Ale wszystko to widzi przez kraty.. smutnymi, szarymi oczami, których blask zniknął już dawno temu. Godzilla jest niezwykle urodziwą i sympatyczną kotką, to idealny zwierzak pro ludzki, który od kotów woli swojego zaufanego człowieka. Tylko odpowiedzialny dom będzie idealnym miejscem, taki dom, w którym będzie mogła oddać swoje serce temu, kto ją pokocha. Koteczka jest niesamowicie towarzyska i łagodna. Nie trzeba wspominać, że jest wyjątkowej urody. Posiada białą szatę, naznaczoną kilkoma czarnymi plamkami, do kompletu piękny czarny ogonek. Czyż nie jest to arcydzieło stwórcy? Oprócz pięknego wyglądu ma niesamowicie wartościowy charakter. Kotka szuka domu na całe życie, a ja, jako wolontariuszka chciałabym, aby było to szczęśliwe życie. Poszukuję człowieka, który jest w stanie docenić tą wyjątkową koteczkę.
Miejsce pobytu: schronisko Konin
Uwagi: Oferta TOZ, dodano 28 czerwiec 2010 r. Chcesz zobaczyć więcej zdjęć kociaka? Znajdziesz je pod adresem: http://domtymczasowy-pixia.blogspot.com/
Kontakt: Opiekunka Magdalena tel. 510-244-149 adresem e-mail: internet.toz@o2.pl bądź numerem GG: 20231936

Obrazek

Pixia

Post » Nie cze 27, 2010 22:18 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

Konin pisze:Zobaczcie jakie biedy trafiły do nas ostatnio

ten kotek ma uraz przedniej łapki, dopiero będzie diagnozowany

Obrazek

a ten ma bardzo poważny uraz oka, właściwie to go nie ma, w jego miejscu jest ogromny guz:(

Obrazek

Będę czekać na informacje w sprawie tej łapki.
W jakim wieku jest ten drugi kot?

Pixia

Post » Pon cze 28, 2010 10:36 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

Dziękujemy Pixia!
Wiem tylko,że to dorosły kot. Może jutro spotkam kierowniczkę to ją wypytam.

Konin

Post » Pon cze 28, 2010 20:56 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

karolcia_92 pisze:Kto wie co to za kotka/kocurek.... ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

karolcia, a to zagadka dla nas tylko jest, czy ty też nie wiesz? :)
ja nie rozpoznaję niestety :) :oops: któryś z komputerkowych chłopaków może?
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Pon cze 28, 2010 21:28 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

za same dobre wiesci :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto cze 29, 2010 12:02 Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....

Albo Szift, albo coś od Julii
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

[poprzednia][następna]