Czesio i Czaruś - moje koty "samoprzylepne"

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 19, 2010 12:47 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Mulesia pisze:W kuchni nie mam drzwi, ale od początku reagowałam, gdy chłopcy się tam zapuszczali.
Mówiłam " psik ".
Teraz zwykle zatrzymują się w progu i zaglądają ciekawie.

Czasem jeszcze zdarzy im się chwila zapomnienia, ale jak słyszą, że nadchodzę od razu opuszczają miejsce przestępstwa :ryk: .
Jestem trochę zdumiona ich posłuszeństwem, bo wszyscy znajomi właściciele kotów mówili, że kot wchodzi wszędzie.

Bo koty wchodzą wszędzie :mrgreen: Tylko, że to inteligentne bestie i wiedzą, czym takie wejście grozi jak ktoś jest w pobliżu :lol: Zostaw kiedyś w kuchni mięso, a przekonasz się, że wejdą :wink:
Piękne koty!

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Sob cze 19, 2010 14:49 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Mulesia pisze:Pierwsze zdjęcia moich chłopaków :D .
Trochę mało wyraźne.
Napstrykam trochę nowych w sobotę w biały dzień.
Te były robione wieczorami.
Nie chciałam im dawać lampą błyskową po oczach.

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Dawno mnie tu nie było,a tu takie dwa śliczne cuda(nie wiem dlaczego ale ubzdurałam sobie że,masz dwa buraski pręgowane :roll: )Ty masz chłopaków -pingwinów, a ja mam w domu siostrzyczkę tych słodziaków :D
Oto ona:
Obrazek
Miałka pozdrawia swoich braciszków-pingwinków :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Sob cze 19, 2010 15:42 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

kotka doroty pisze:
Dawno mnie tu nie było,a tu takie dwa śliczne cuda(nie wiem dlaczego ale ubzdurałam sobie że,masz dwa buraski pręgowane :roll: )Ty masz chłopaków -pingwinów, a ja mam w domu siostrzyczkę tych słodziaków :D
Oto ona:
Obrazek
Miałka pozdrawia swoich braciszków-pingwinków :mrgreen:

Dziękujemy za pozdrowienia.
Śliczna ta Twoja pingwinka :1luvu: .

Najlepsze, że moje kocurki rzeczywiście mają siostrzyczkę i przez moment byłam święcie przekonana, że to ona. :mrgreen:

W zasadzie chcieliśmy wziąć właśnie ich siostrzyczkę. Pani Karolina ( domek tymczasowy ) namawiała nas, byśmy wzięli dwa koty.
Zdecydowaliśmy się i wzięliśmy chłopaków ( choć trochę obaw mieliśmy, bo nigdy żadne z nas nie miało kota, a tu dwa od razu )

Teraz jesteśmy szczęśliwi, że się zdecydowaliśmy :D
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob cze 19, 2010 19:31 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Zostałam dzisiaj "wylizana" przez koty :lol: .

Oba wskoczyły mi na kolana i zaczęły mnie myć ( czyżby uznały, że jestem brudna :oops: )

Później się rozłożyły. Jeden na mnie, drugi obok mnie - na kanapie - i zaczęły mruczeć. :1luvu:
Obrazek

Mulesia

Post » Sob cze 19, 2010 19:43 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Myły Ciebie w dzień,poczekaj aż zechcą Cię umyc tak ok 3.30 nad ranem :twisted: to dopiero przyjemnośc :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Pon cze 21, 2010 16:58 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

kotka doroty pisze:Myły Ciebie w dzień,poczekaj aż zechcą Cię umyc tak ok 3.30 nad ranem :twisted: to dopiero przyjemnośc :mrgreen:

umyć jak umyć, ale jak wąsiskami po buzi zaczną łaskotać mrucząc przy tym, sama radość :wink:
co słychać u ślicznych pingwinków? :mrgreen:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pon cze 21, 2010 17:36 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Ewentualnie jęzor do ucha wepchną :twisted: same atrakcje :mrgreen:
Najpierw się wściekniesz na takiego drania co Cię o barbarzyńskiej porze budzi a póżniej będziesz miziac ,miiiziaac dopóki znowu nie uśniesz :D
Znam to z autopsji :1luvu:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Śro cze 23, 2010 19:29 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

co słychać u ślicznych pingwinów? :mrgreen:

PearlRain

Post » Śro cze 23, 2010 19:49 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

PearlRain pisze:co słychać u ślicznych pingwinów? :mrgreen:

Mają się dobrze.
Codziennie je wyczesuję ( żeby nie połykały za dużo włosów jak się myją ) i sprawdzam uszka.

Są przytulaste, miziaste i baardzo kontaktowne :1luvu: .

Ładują mi się na kolana ( solo lub w duecie ) i ślicznie mruczą.

Szczerze mówiąc jesteśmy w nich po prostu zakochani :1luvu: .

W pierwszej połowie sierpnia jedziemy na wakacje ( rezerwowałam je na początku roku, kiedy o kotach jeszcze nie myśleliśmy ) .
Już załatwiłam opiekunkę dla miziaków. Pomyślałam, że najlepiej będzie, jeśli będzie spędzała z nimi cały dzień i wieczorem wracała do domu.
Obrazek

Mulesia

Post » Śro cze 23, 2010 19:53 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Mulesiu, piękne masz koty! :1luvu:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro cze 23, 2010 19:53 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

mój Emir jeździł ze mną na wakacje, nawet za granicę. Jednak wiem, że kot najlepiej się czuje we własnym domu, choć mój ma dom tam gdzie ja akurat mieszkam.

koty mają w sobie coś magicznego od razu rozkochują w sobie domowników :mrgreen:

PearlRain

Post » Śro cze 23, 2010 19:57 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

PearlRain pisze:mój Emir jeździł ze mną na wakacje, nawet za granicę. Jednak wiem, że kot najlepiej się czuje we własnym domu, choć mój ma dom tam gdzie ja akurat mieszkam.

koty mają w sobie coś magicznego od razu rozkochują w sobie domowników :mrgreen:

Ja myślę, że w przyszłym roku pojadą z nami :D .

Jak mieliśmy sunię, to ją zabieraliśmy na wakacje.

Polecam Rowy, bo tam na plaży zachodniej nie ma zakazu wprowadzania zwierząt ( przynajmniej tak było jakiś czas temu ).
Jest natomiast taki zakaz po stronie parku ( wschodnia plaża )
Obrazek

Mulesia

Post » Śro cze 23, 2010 20:16 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Masz przepiękne koty. Gratuluję decyzji zaadoptowania ich, dałaś im kochający dom. A po za tym, mam podobnego :)

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Nie cze 27, 2010 9:24 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Sesja zdjęciowa na drapaku. :D

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Mulesia

Post » Nie cze 27, 2010 9:51 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Witam,
Koty śliczne! Wyglądają jak we frakach :ryk:
Bardzo też fajnie że tak szybko się zaklimatyzowały, ale wiadomo we dwójkę raźniej ;)
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

[poprzednia][następna]