Kasa K.II-213 szt.-WAŻNE INFO s75, POTRZEBNE WSPARCIE :(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 24, 2010 22:50 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

:ryk: :piwa: :ok: są pieniążki za sterylkę kotki sąsiada na koncie :ok:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt cze 25, 2010 15:00 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

Doszło 150zł :1luvu: ( a nie miało być czasem 140 ? :P )
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob cze 26, 2010 20:52 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

Bardzo proszę o 1 numerek dla dzikiej staruszki , która regularnie rodzi 3 mioty rocznie :(
Kotka jest już złapana. Sterylka za ok 2 tygodnie jak skończy karmić.

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Sob cze 26, 2010 23:36 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

alareipan pisze:Aga :ok: :ok: :1luvu:

Tylko co co ja mam teraz zrobić? Dopisać kotkę i 120 zeta od Ciebie?

na razie poczekałabym na potwierdzenie wykonania zabiegu, potem będziemy myśleć ;) ale pewnie tak trzeba będzie zrobić, jak piszesz :)

co do nakrętek- nie podejmuję się składować ich u siebie w pokoju, za dużo miejsca zajmują, a ich wysyłka rzeczywiście jest znacznie droższa niż wartość. Trzeba się dogadać ze skupem, jakie nakrętki przyjmuje- może być tak, że każdy inne. W poniedziałek idę szukać skupu w Warszawie. Ja zbieram wszystkie z wyjątkiem tych klapek od mleka- na marginesie przypomnę swoją prośbę, żeby nie przekazywać mi NIC co miało z tą substancją kontakt...

Puszki po piwie jak najbardziej mogą być, aluminium to aluminium ;) odkryłam wczoraj, że moje okolice są bardzo złomonośne- imprezowicze hojnie zasilają Kasę w postaci mojego puszkostanu, i nawet są na tyle leniwi, że im się tych puszek do koszy nie chce zanieść, leżą i czekają aż je ciocia Aga podniesie :piwa: :P

Za kilogram nakrętek płacą od 30 do 70gr. Niechby nawet 1 zł.
Na kilogram min. 500 nakrętek.
Żeby zarobić 100 zł trzeba ponad 50 000 nakrętek. A może nawet 100 000.

Kilogram makulatury to 10 - 15 gr.

Kilogram aluminium (puszki) - ok. 2,60 zł (przy czym na 1 kg wchodzą ponoć 64 sztuki)

To tak do przemyślenia.

tja, najlepiej nie robić nic... :roll: wiadomo, że nie będziemy finansować zabiegów z samych puszek... to forma dodatkowego zasilenia Kasy i jakiejś tam zabawy, przynajmniej ja tak do tego podchodzę...

makulaturę oddaję w pn koleżance w zamian za złapanie i wykastrowanie ciężarnej kotki z mojej okolicy, przyznacie, że to bardzo tanio opłacony zabieg ;)
od razu, żeby oddalić zarzuty o nicnierobienie: kotkę karmi moja sąsiadka alkoholiczka z bloku, dlatego o pomoc poprosiłam koleżankę z innego rejonu, żeby uniknąć draki i zatargu na wiele lat... pani twierdzi, że podaje Promonvet, i ja jej nawet wierzę, ale koty nie pojawiają się regularnie...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob cze 26, 2010 23:56 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

XAgaX pisze:tja, najlepiej nie robić nic... :roll: wiadomo, że nie będziemy finansować zabiegów z samych puszek... to forma dodatkowego zasilenia Kasy i jakiejś tam zabawy, przynajmniej ja tak do tego podchodzę...

Zrobiło mi się przykro... już nie będę przeszkadzać...

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie cze 27, 2010 0:14 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

jaaana pisze:
XAgaX pisze:tja, najlepiej nie robić nic... :roll: wiadomo, że nie będziemy finansować zabiegów z samych puszek... to forma dodatkowego zasilenia Kasy i jakiejś tam zabawy, przynajmniej ja tak do tego podchodzę...

Zrobiło mi się przykro... już nie będę przeszkadzać...

Przepraszam, nie miałam zamiaru Cię urazić, ale tak odebrałam ten post- nie warto się angażować, bo ceny skupu są śmiesznie niskie...
moim zdaniem bardziej chodzi tu o pokazanie, że można pomóc niejako przy okazji, a ogłaszając zbiórkę w rodzinie czy gronie znajomych mamy okazję powiedzieć, dlaczego to, co robi Kasa, jest ważne. A mojej okolicy małe sprzątanko nie zaszkodzi ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie cze 27, 2010 0:29 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

Chciałam tylko zwrócić uwagę, że nie każdy może to robić.
W mojej miejscowości jest tylko skup złomu - ale puszkami zajmują się bezdomni, codziennie widzę kilku przeszukujących śmietniki.
Skup makulatury jest ponad 20 km od mojej miejscowości. Skup nakrętek jeszcze dalej.
Myślę, że nie tylko ja mieszkam na zadupiu.
Makulaturę wyrzucam do pojemników na surowce wtórne. Nakrętki przekazuję szkole. Nie każdy ma możliwość uczestnictwa w takiej akcji, bądźmy realistami.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie cze 27, 2010 0:35 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

jaaana pisze:Chciałam tylko zwrócić uwagę, że nie każdy może to robić.

co prawda, to prawda... ale "nie każdy ma możliwość" a "nie warto" to 2 różne rzeczy, nicht wahr? :)

W mojej miejscowości jest tylko skup złomu - ale puszkami zajmują się bezdomni, codziennie widzę kilku przeszukujących śmietniki.
Skup makulatury jest ponad 20 km od mojej miejscowości. Skup nakrętek jeszcze dalej.
Myślę, że nie tylko ja mieszkam na zadupiu.
Makulaturę wyrzucam do pojemników na surowce wtórne. Nakrętki przekazuję szkole. Nie każdy ma możliwość uczestnictwa w takiej akcji, bądźmy realistami.

OK, teraz rozumiem. Sama mam problem ze skupem nakrętek, mieszkając w centrum Warszawy (proszę o kciuki, żeby okazał się przejściowy).

Jak pisałam- zbiórka surowców wtórnych jest formą zabawy, dodatkowego dofinansowania, nadal będą bazarki i dobrowolne wpłaty. Nikogo do niczego nie zmuszamy :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie cze 27, 2010 11:16 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

Kurcze u mnie na osiedlu tez tych puszek jest od groma bo mieszkajacy tu ludzie nie uznaja chyba smietnikow. Gdybym zaczela zbierac to pewnie zostalabym milionerka :). Ale niestety nie mam ich jak przewiezc do Polski, a szkoda. Wiec zostane przy nekretkach...
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon cze 28, 2010 8:39 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

ja tak na szybko...nie wiem czy w dobrym miejscu wpisuję, ale chiałam zamówić miejsca dla 2 Radlinek na aborcyjną i dla Perełki z Rybnika na zwykłą <yhm> .... Perełka ma czas( jest narazie zabezpieczona) , a Radlinki nie...
jedna sie na dniach rozsypie... z nią to taki problem że juz dwa razy próbowałysmy ja złapac...i zawsze jechały inne....nie mam juz kasy na Radliniaki... nawet na antybiotyki, myslałam że damy rade same.... ale nie widze tego, bo mamy długi
najtaniej znaleźliśmy w Rybniku 80 zł - 100 zł .. jesli tenw et od 80 jest aktualny to u niego zrobimy jak nie to u mojej wetki a 100 zł

jaka jest możliwosć uzyskjania funduszy? ja nawet nie mam z czego wyłożyc... a w środe - czwartek trzebabyło by je złapac

:!: :!: :!:
Ostatnio edytowano Pon cze 28, 2010 12:39 przez Betta, łącznie edytowano 1 raz

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Pon cze 28, 2010 11:15 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

dziewczyny trzymam za was kciuki :kotek: :kotek: jesteście wielkie :1luvu:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon cze 28, 2010 14:29 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

XAgaX pisze:Jak pisałam- zbiórka surowców wtórnych jest formą zabawy

i dodam, że również szacunkiem dla środowiska.

Gdy parę ładnych lat temu musieliśmy grodzić działkę, a ja na bezrobociu, zaczęliśmy zbierać surowce wtórne. Zajęło nam to 2 lata. Cały cement na 225 mb podmurówki kupiliśmy właśnie z tych pieniędzy.
Od jakiegoś czasu przy moich drzwiach stoi karton, do którego sąsiedzi przynoszą makulaturę.
Część wykorzystuję do kuwet, a resztę sprzedaję i mam na 1-1,5 kg mięsa miesięcznie dla naszych bezdomniaczków. Niby niewiele, ale zawsze ...
Nigdy specjalnie do skupu nie jeździliśmy. Gdy uzbierało sie, a jechalismy w tym kierunku, to zabieraliśmy.

A czy ktoś zwrócił uwagę na linka zamieszczonego przez XAgaX? Tam jest m.in.napisane: felgi alu 5,39 zł/kg. Niezła cena, lepsza niż za puszki po piwie. ALE NIKOGO NIE NAMAWIAM DO KRADZIEŻY. PROSZĘ DOBRZE ZROZUMIEĆ!!!!!!!! :mrgreen:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon cze 28, 2010 14:37 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

NA FORUM SĄ OSOBY O RÓŻNYCH:

- ORIENTACJACH SEKSUALNYCH
- ŚWIATOPOGLĄDACH
- WYZNAJĄCE RÓŻNE RELIGIE
- SYMPATIACH POLITYCZNYCH

JESTEM ZA CAŁKOWITĄ NEUTRALNOŚCIĄ FORUM
I PRZECIW JAKIEJKOLWIEK AGITACJI

Chyba wpiszę to w baner :roll:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon cze 28, 2010 18:10 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

dellfin612 pisze:NA FORUM SĄ OSOBY O RÓŻNYCH:

- ORIENTACJACH SEKSUALNYCH
- ŚWIATOPOGLĄDACH
- WYZNAJĄCE RÓŻNE RELIGIE
- SYMPATIACH POLITYCZNYCH

JESTEM ZA CAŁKOWITĄ NEUTRALNOŚCIĄ FORUM
I PRZECIW JAKIEJKOLWIEK AGITACJI

Chyba wpiszę to w baner :roll:

Nikogo do głosowania na pana z podpisu nie zmuszam, w odpowiednim czasie z niego zniknie żeby nie łamać ciszy przedwyborczej, moim zdaniem każdy ma prawo wpisać w podpis na co ma ochotę, jeśli nie szkodzi tym innym (ludziom ani zwierzętom). Dodam, że nie jestem jedyną osobą, która wyraża tą drogą poparcie dla jednego z kandydatów na prezydenta, w tej czy innej formie.

Betta - łap, mam nadzieję, że wetka poczeka w najgorszym razie kilka dni na pieniądze, ciężarne mają pierwszeństwo, trzymam kciuki, żeby Wam się udało zdążyć :) :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon cze 28, 2010 18:47 Re: Kasa K.II-134 szt.+63 - ZBIERAM ZŁOM! :) Nakretki w toku ;)

Jeśli to możliwe,poproszę o dwa numerki.Dwie bure dziewczynki pojawiły się przy miskach na podwórku.Jedna chyba starsza,albo tylko większa ma ruję,z tego powodu obie siedzą w piwnicy sąsiadki.Druga młodsza,chyba córka starszej.Obie niedotykalskie,raczej dzikie.
Zabieg starszej dopiero po rujce(oby sąsiadka upilnowała tej piwnicy).Młodsza nie wcześniej niż w przyszły czwartek lub wtorek.
Legnica

[poprzednia][następna]