Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 25, 2010 9:01 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

magdaradek pisze:Asiu dużo zdrówka.
Aniu a jak Bąbelek się ogólnie czuje?

Bąbelek mimo zapewne wielkiego bólu oczek jest w zadziwiająco dobrej formie.
Chętnie je mokre, suche jest bee. Już przytył. Ładnie bawi się na łóżku, mruczy. W klatce też siedzi spokojnie. Asia twierdzi, że to będzie wielki przytulas.
Wetka twierdzi, że oczko na 100% trzeba usunąć ale czekamy aż mały będzie w lepszej formie.
Dostaje masę lekarstw. Oczy zakraplane są co 2 godziny. Dostaje także antybiotyk.
Nie pytajcie o nazwy leków ponieważ nic nie pamiętam.

Drugi maluszek- Czarnuszek, który jest w DT u mojej znajomej oczka ma w porządku.
W domu jest dorosły kot i duże psisko. Czarnuszek urządza gonitwy z psem co podobno wygląda bardzo komicznie. Kot jest trochę nieufny w stosunku do Czarnuszka ale powoli nawiązują znajomość. Podczas jedzenia zamieniają się miskami (ha ha ha) sprawdzają czy inny nie dostał czegoś lepszego.
Jest małe podejrzenie grzybicy ale wyniki badania zeskrobiny będą dopiero dzisiaj.

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Pt cze 25, 2010 9:05 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Jaki ten Bąbelek biedniutki... Oby udało sie uratować oczko!!

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt cze 25, 2010 12:38 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Witajcie Kochane,
nie odzywałam się, bo okropna gorączka bezwzględnie wzięła mnie w posiadanie :evil:
Udało się na szczęście dostarczyć Bąbelka na czwartkową kontrolę. Wetka stwierdziła, że to "mniejsze" oczko ma szansę jednak działać, tzn. że istnieje możliwość, że kotek coś jednak będzie widział!!! Przed nami długa droga, ale nadzieja jest :D :D :D
Jeśli chodzi o uratowanie gałki tego powiększonego oka, szanse są minimalne. Poczekamy 2 tygodnie cały czas oczywiście walcząc o zachowanie oczka. Jeśli się nie uda, oczko zostanie usunięte.
Podczas ostatniej wizyty Bąbelek dostał Inmodulen, Catasid (?) i troszkę Furosemidu aby zmniejszyć ciśnienie. W poniedziałek kolejna wizyta, być może wetka zdecyduje się na podanie leku obniżającego ciśnienie, ale to zależy od stanu Bąbla.
A w domu zakrapianie oczek (nadal ACC, Interferon i Floxal) i antybiotyk do pyszczka :wink: Ponieważ zakraplać oczka muszę co 2 godziny przez całą dobę, maluch chyba mnie w końcu baaardzo "znielubi" :wink: Jest bardzo dzielny i póki co pozwala się maltretować :wink: :D
Swój czas dzieli między klatkę i łóżko, oczywiście zdecydowanie preferuje to drugie :wink:
Jest rozbrajającym małym łobuziakiem, kocha zabawę i przytulanki (choć ostatnio przytulanki coraz mniej - Duża to przecież przedłużenie strasznej "pipety zakraplającej" ).
Ma swoją ukochaną myszkę, która jest niewiele mniejsza od Bąbla i gania z nią jak sprężynowy pluszaczek :D
Stan ogólny maluszka jest więc coraz lepszy i to jest najważniejsze!!!
Przekochany z niego szkrabik :1luvu: Już niedługo będzie się bawił z niewidomą Mgiełką, która odkrywa cały dom i już nawet sama chodzi po schodach 8) :1luvu:

Ostatnio Diana miała ważny egzamin, więc nie mogła zająć się łapanką malców z podwórka. Mam nadzieję, że w ten weekend się uda i trafią wreszcie do swojego braciszka - czarnuszka :ok: :ok: :ok:
Aniu :1luvu: , dziękuję Ci, że opłaciłaś leczenie i jedzonko czarnuszka!!!!!!!!!!!!!!!!!

Peciu :1luvu: , Gosiu :1luvu: - tak bardzo Wam dziękuję za bazarki dla Bąbla!!!!!!!!!!!!!!!
To dla nas ogromna pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przesyłam Wam uściski od słodkiego Bąbelka i biegnę się kurować :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt cze 25, 2010 13:29 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

jerzykowka pisze:Jest rozbrajającym małym łobuziakiem, kocha zabawę i przytulanki (choć ostatnio przytulanki coraz mniej
- Duża to przecież przedłużenie strasznej "pipety zakraplającej" ).

:ryk: :ryk: :ryk:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pt cze 25, 2010 13:51 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

:kotek:
Ostatnio edytowano Sob cze 26, 2010 5:11 przez Ania_NSP, łącznie edytowano 2 razy

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Pt cze 25, 2010 14:20 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Ależ Mały jest biedniutki z tym oczkiem :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt cze 25, 2010 15:59 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Hejka, juz powinnam byc tu czesciej, mam nadzieje, ze zdam ten exam, dzisiaj pisalam , a wynik we wtorek :D
Widze codzienne te dwa maluchy, wydaje mi sie ze sa w dobrym stanie, ale rosna szybko :D
Prosilabym o numer konta dla Bąbelka- braciszka mojego kotka :D
:ok:

Diana27

Od: Pon gru 07, 2009 18:17

Post » Sob cze 26, 2010 22:46 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Bąbelek miał dzisiaj odwiedzinki i sesję zdjęciową.Długo nie trzeba było go przekonywać jaki to on piękny.Przekonajcie się sami :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jak się wam podoba grzdylek ? :D
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Nie cze 27, 2010 6:15 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Przecudne marmurkowe maleństwo! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie cze 27, 2010 6:19 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

jest prześliczny :1luvu: piękne umaszczenie i w ogóle cały słodki :)
oczko pewnie boli grzdylka, ale jak się je usunie, to będzie lepiej.
Ja właśnie znowu mam u siebie na DT piękną, maleńką jednooką Ofelkę :)
pozdrawiamy :kotek:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie cze 27, 2010 7:44 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Pozdrowionka z rana na dobry dzień :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie cze 27, 2010 20:48 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

biedny maluszek z tym oczkiem, ale dobrze, ze sie nim zajelas :ok:

Diana27

Od: Pon gru 07, 2009 18:17

Post » Nie cze 27, 2010 21:05 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Podoba się, podoba mały biedaczek.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon cze 28, 2010 7:01 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Kochane, u Bąbelka nastąpiła gwałtowna poprawa!!! W sobotę gałka oczna zmniejszyła się baaaardzo!!!
Dowcipkowałyśmy, że Bąbel się postarał przed sesją fotograficzną (bo na fotkach Gosi oczko to już "guziczek", a nie wielka gała).
Dzisiaj jedziemy do wetki, zobaczymy jak Ona oceni sytuację. Mam nadzieję, że operacja nie będzie potrzebna!!!
Popołudniu zdam Wam relację i napiszę więcej :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon cze 28, 2010 7:07 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

no to bardzo mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

[poprzednia][następna]