Witajcie Kochane,
nie odzywałam się, bo okropna gorączka bezwzględnie wzięła mnie w posiadanie
Udało się na szczęście dostarczyć Bąbelka na czwartkową kontrolę. Wetka stwierdziła, że to "mniejsze" oczko ma szansę jednak działać, tzn. że istnieje możliwość, że kotek coś jednak będzie widział!!! Przed nami długa droga, ale nadzieja jest
Jeśli chodzi o uratowanie gałki tego powiększonego oka, szanse są minimalne. Poczekamy 2 tygodnie cały czas oczywiście walcząc o zachowanie oczka. Jeśli się nie uda, oczko zostanie usunięte.
Podczas ostatniej wizyty Bąbelek dostał Inmodulen, Catasid (?) i troszkę Furosemidu aby zmniejszyć ciśnienie. W poniedziałek kolejna wizyta, być może wetka zdecyduje się na podanie leku obniżającego ciśnienie, ale to zależy od stanu Bąbla.
A w domu zakrapianie oczek (nadal ACC, Interferon i Floxal) i antybiotyk do pyszczka

Ponieważ zakraplać oczka muszę co 2 godziny przez całą dobę, maluch chyba mnie w końcu baaardzo "znielubi"

Jest bardzo dzielny i póki co pozwala się maltretować
Swój czas dzieli między klatkę i łóżko, oczywiście zdecydowanie preferuje to drugie
Jest rozbrajającym małym łobuziakiem, kocha zabawę i przytulanki (choć ostatnio przytulanki coraz mniej - Duża to przecież przedłużenie strasznej "pipety zakraplającej" ).
Ma swoją ukochaną myszkę, która jest niewiele mniejsza od Bąbla i gania z nią jak sprężynowy pluszaczek
Stan ogólny maluszka jest więc coraz lepszy i to jest najważniejsze!!!
Przekochany z niego szkrabik

Już niedługo będzie się bawił z niewidomą Mgiełką, która odkrywa cały dom i już nawet sama chodzi po schodach
Ostatnio Diana miała ważny egzamin, więc nie mogła zająć się łapanką malców z podwórka. Mam nadzieję, że w ten weekend się uda i trafią wreszcie do swojego braciszka - czarnuszka
Aniu

, dziękuję Ci, że opłaciłaś leczenie i jedzonko czarnuszka!!!!!!!!!!!!!!!!!
Peciu

, Gosiu

- tak bardzo Wam dziękuję za bazarki dla Bąbla!!!!!!!!!!!!!!!
To dla nas ogromna pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przesyłam Wam uściski od słodkiego Bąbelka i biegnę się kurować