Siostry z cm. Wolskiego. To już dwa lata...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 31, 2009 18:23 Re: Siostry z cm. Wolskiego. Mają małego kumpla:))

szlam wczoraj placem prostytucji (taaak, niektorzy dzien przed sylwestrem jeszcze biblioteki odwiedzaja==) i po zobaczeniu tych zjawisk swiecaco-brzmiacych, zastanawiam sie jak Twojej trzodzie sie to wszystko podoba :mrgreen:
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw gru 31, 2009 19:00 Re: Siostry z cm. Wolskiego. Mają małego kumpla:))

Siostry imprezę olewają, ja ogłuchłam i też olewam :mrgreen:
Oni codziennie mają występy sikorek w balkonowym karmniku to ich rusza, dyskoteka jakoś nie...
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob sty 02, 2010 19:20 Re: Siostry z cm. Wolskiego. Mają małego kumpla:))

Marto, w Nowym Roku zycze Tobie i Twojej gromadce wszelkiej pomyslnosci.... :lol: :lol:
Pozdrawiam

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Nie sty 17, 2010 0:40 Re: Siostry z cm. Wolskiego. Mają małego kumpla:))

Siostry w pozie poświątecznej dziękują swoim sympatykom za pamięć :)
Obrazek

mziel52

Post » Pt kwi 02, 2010 17:13 Re: Siostry z cm. Wolskiego. Mają małego kumpla:))

Taka tu cisza :(

ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY
dla siostrzyczek i reszty

Obrazekżyczy Ania i koty
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt kwi 02, 2010 20:30 Re: Siostry z cm. Wolskiego. Mają małego kumpla:))

Obrazek

mziel52

Post » Pt kwi 02, 2010 21:31 Re: Siostry z cm. Wolskiego. Mają małego kumpla:))

Marta, Tobie i Twoim kociatkom dobrych swiat. Wszystkiego dobrego!!
Pozdrawiam :) :)

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Nie maja 02, 2010 21:50 Re: Siostry z cm. Wolskiego. Mają małego kumpla:))

Gdzieś w połowie kwietnia siostrzyczkom i Szkrabkowi minęły urodziny. Dziewczynom drugie, chłopakowi pierwsze. Specjalnie nie świętowaliśmy, bo u mnie koty stale mają święto.
Gadułka stowarzyszyła się ze Szkrabkiem, razem biegają, polują na obiekty latające, jedzą, tylko sypiają osobno. Psota natomiast kocha się w Belci, chce być tam, gdzie ona, przytula się do niej, zaczepia. W ogóle zachowuje się jak nimfomanka - rzadko chodzi w linii prostej, najczęściej zalotnym wężykiem. Jest poza tym bardziej gadatliwa od Gadułki - ostatnio miewa długie przemowy do resztek rudej myszki, którą się bawi.
Szkrabek jest typowym kotem do towarzystwa. Kiedy jem, leży rozwalony na stole, niekoniecznie chce próbować potraw, bardzo za to chce zwracać na siebie uwagę. Kiedy oglądam tv, on zaraz stawia się do ugniatania. Przy sprzątaniu też obok do pomocy (nauczył się od Gapy, że odkurzacz jest fajny), w kuchni także. W wc natychmiast plasuje się w umywalce. Do pracy i spania się zamykam się bez niego, nie daję rady inaczej. Uwielbia zapalniczki. Gdy tylko dopadnie, zabiera w pysk i wpycha potem pod tapczan czy szafę. Kupiłam mu z 5 plastikowych grzechoczących piłeczek i wszystkie gdzieś zaprzepaścił.
Długo by można o nim pisać, fot na razie nie będzie, bo mi komp szwankuje.

mziel52

Post » Sob cze 26, 2010 19:05 Re: Siostry z cm. Wolskiego. Mają małego kumpla:))

Sprawiłam kotom posłanko. W ramach wymiany styropianowych siedlisk nadgryzanych systematycznie przez Gadułkę. Posłanko stanęło w strategicznym punkcie przedpokoju i zostało na trwałe zaanektowane przez Gapę.
Kupiłam więc następne posłanko. Dwa posłanka były ciągle zajęte, toteż nabyłam kolejne. Trzy posłanka stworzyły możliwość zabawy w "komórki do wynajęcia" - teraz jeden kot pechowiec pozostawał bez posłanka. Żal mi się zrobiło, bo najczęściej jakoś Gadułka się nie załapywała, kupiłam czwarte posłanko.
Odkąd posłanka przestały być przedmiotem konkurencji, są już niewarte uwagi, a koty jak dawniej walają się po tapczanach fotelach i szafach :mrgreen:

Poniżej Psotka w pozie wyluzowanej:

Obrazek

Piąta najstarsza kotka Belcia, która z racji wieku i problemów nerkowych ma własny pokój - dostała bardziej ekskluzywny domek, do którego ferajna nie jest dopuszczana.

mziel52

Post » Sob lis 06, 2010 19:24 Re: Siostry z cm. Wolskiego. To już dwa lata...

W zeszłym miesiącu niepostrzeżenie minęły siostrzyczkom dwa lata w moim domu. 8O
Obrazek
W tym czasie straciliśmy nerkowego Kicka (wrzesień 2009), a ostatnio, w końcu sierpnia najstarszą Belunię, która miała dużego nieoperacyjnego guza na nerce :(
Została czwórka: 11-letnia Gapa i szalona trójka: siostry i Szkrabek. Gadułka domaga się pieszczot, natomiast Psotka niby też, ale z dystansu. Kiedy do niej przemawiam, wtedy wije się z rozkoszy na podłodze - i ta forma najlepiej jej pasuje. Szkrabek stanowi parę z Gadułką - w każdym sensie :wink:
Po raz pierwszy od 3 lat nie muszę codziennie robić kroplówek, podawać leków ani pilnować diety; dzięki temu udało mi się kontrolować lepiej jedzenie pozostałych kotów i nieco odchudzić Gapę, której teraz zaczyna się udzielać chwilami zabawowy nastrój młodzieży, a na nowym drapaku okupuje sam szczyt. Posłanka zakupione latem wszystkie mają w pogardzie :twisted:

mziel52

Post » Sob lis 06, 2010 21:02 Re: Siostry z cm. Wolskiego. To już dwa lata...

piękne, cudowne dziewczęta, od początku śliczne teraz ogromne i boskie :1luvu:
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Nie lut 06, 2011 18:36 Re: Siostry z cm. Wolskiego. To już dwa lata...

:1luvu: Szkrabek i Gadulka

panda5

Od: Sob gru 18, 2010 20:45

Post » Pt gru 23, 2011 17:02 Re: Siostry z cm. Wolskiego. To już dwa lata...

Obrazek

Życzenia Radosnych i Zdrowych
Świąt Bożego Narodzenia

życzy kocia klika pod kierownictwem Krecika :D
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt gru 23, 2011 23:05 przez meggi 2, łącznie edytowano 1 raz
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt gru 23, 2011 22:58 Re: Siostry z cm. Wolskiego. To już dwa lata...

Siostrzyczki pięknie dziękują za życzenia

Obrazek

mziel52

Post » Sob gru 31, 2011 15:10 Re: Siostry z cm. Wolskiego. To już dwa lata...

Obrazek
(z I.Krasickiego)

meggi 2

[poprzednia]