Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 25, 2010 9:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Kuwetę ogarnia tak, że aż miło:) Więc dlatego mnie to zdziwiło...

Niestety, Fortecznianki nie mogę wziąć:(

To ja pojadę odebrać darmową suchą karmę, do której powinna m jeszcze mieć dostęp (sprawdzę) i jak coś będę dokarmiałą poliburki.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Pt cze 25, 2010 11:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Betbet wydaje mi się nie możliwe by taki maluch znaczył miałam wiele małych kocurków teraz też mam takiego 8 tyg z Moreny i on mi nie znaczy.Myślę że możesz być spokojna na temat znaczenia przez kocura.Co do robienia po kątach moje maluchy na początku narobiły mi na podłogę nawet wczoraj się zdarzyło że kupkę lub siusiu znalazłam ale to naprawdę sporadycznie sie dzieje.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt cze 25, 2010 11:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Maluch dziś wieczorem idzie do nowego domu.Będzie mieszkał klatkę obok mnie więc go poodwiedzam:)
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Pt cze 25, 2010 12:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dostałam dziś telefon od pewnej Pani-Pani działa na rzecz kotów od wielu lat, nawet ma swoją klatkę łapkę, sterylizuję leczy, wyadoptowuje maluchy w wielu miejscach Gdańska, Zaspa, Stogi-ktoś podrzucił na teren jej pracy, przy Kosciuszki (niedaleko Galerii Bałtyckiej, przed mostem przy Kilińskiego) 3 maleńkie kociaki buraski, prosiła o pomoc w znalezieniu im domków, kociaki ewidentnie oswojone, wychowane przy człowieku, zdrowe, ale pójdą na przegląd, odrobaczenie itp, mało brakowało a poprzejeżdzałyby je auta ( co za człowiek bez serca je tam wyrzucił)
Kociaki przebywają u tej Pani w pracy (prowadzi sprzedaż drzewek, krzaczków, na noc będzie je zostawiała w pomieszczeniu bo do domku niestety nie może wziąść).
Pilnie potrzebna pomoc w ogłaszaniu maluszków, może DT, choć nawet na to nie liczę :?

Śliczne buraski, ok 6-7 tyg. oswojone, miziaste, zdrowe, 1 chłopak i 2 dziewuchy

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt cze 25, 2010 12:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Betbet pisze:Maluch dziś wieczorem idzie do nowego domu.Będzie mieszkał klatkę obok mnie więc go poodwiedzam:)

wow! jaki ekspres 8O
Kiniu, wysłałam Ci na maila ogłoszenie kociaka :)

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Pt cze 25, 2010 12:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Wredne_Słonko pisze:
Betbet pisze:Maluch dziś wieczorem idzie do nowego domu.Będzie mieszkał klatkę obok mnie więc go poodwiedzam:)

wow! jaki ekspres 8O
Kiniu, wysłałam Ci na maila ogłoszenie kociaka :)

Tak Aniu wysłałam do Tomka dziś albo jutro zaktualizuje stronę.
Betbet wow.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt cze 25, 2010 12:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Betbet pisze:Bo ja jakąś grupkę mogłabym dokarmiać w wakacje jeśli jedzą suche. Pracuję w budynku Instytutu Maszyn Przepływowych. Ale pewnie nie jedzą...

MAm pytanie, jako niekociara... Czy 7-tyg kocur może już znaczyć teren? Bo jeśli tak to mam big problem... BIIIIG PROBLEM. JEśli ten smrodek zostanie to wylecę z mieszkania...

a no może, ja kastrowałam rumka w wieku 6 mies. ale szybka adopcja- gratulacje :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt cze 25, 2010 12:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kasia pisałam juz- wieź do kasprzyka, zadzwoń najpierw- czy przyjmie forti. jest kilka wolnych klatek.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt cze 25, 2010 13:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:
Betbet pisze:Bo ja jakąś grupkę mogłabym dokarmiać w wakacje jeśli jedzą suche. Pracuję w budynku Instytutu Maszyn Przepływowych. Ale pewnie nie jedzą...

MAm pytanie, jako niekociara... Czy 7-tyg kocur może już znaczyć teren? Bo jeśli tak to mam big problem... BIIIIG PROBLEM. JEśli ten smrodek zostanie to wylecę z mieszkania...

a no może, ja kastrowałam rumka w wieku 6 mies. ale szybka adopcja- gratulacje :)

Jessssu 7-tygodniowy????
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Pt cze 25, 2010 13:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Szybka adopcja? był u mnie od poniedziałku... zazwyczaj szło szybciej. Dalej jestem zaniepokojona, bo to straszny urwis, oby nie pozjadał domowników tam. No i ja chyba jestem mniej wymagająca wobec ludzi niż większość z Was (czego nie neguję!!!). Pilnuję umowy, sterylizacji, kastracji, niewychodzenia i wizyt poadopcyjnych... ale...hmm...bywa że daję kredyt zaufania.
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Pt cze 25, 2010 13:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Betbet, kciuki za udaną adopcję! Gratulacje. 7-tyg. nie może znaczyć, 7 miesięczny to tak.

Jest znów problem w Sopocie koło baru Przystań:

Na prawo od wejścia do baru Przystań w krzakach stacjonuje czarna kotka z dwójką (podobno) maluchów.
Byłam tam dziś, widziałam kotkę i jednego kociaka, kociak około 7-8 tyg. ma lekko zaropiałe oczy ale tylko lekko, ogólnie w dobrej kondycji, kociak czarno-biały. Podobno jest drugi (dziś nie wyszedł do jedzenia, który ma zamiast oczu zaschnięte ropne strupy), ja nie widziałam dziś tego drugiego.
Byłam dziś samochodem, (wyjątkowo bo Wojtek wyjechał) miałam transporter i klatkę łapkę , mogłam łapać kocicę do sterylki ale kociaka nie ma go gdzie umieścić, i panie karmicielki, że nie bo jeśli ten drugi kociak żyje to zginie bez matki.
Nie wiadomo czy ten drugi kociak w ogóle żyje, może trzeba go uśpić, nie wiem w jakim jest stanie?
W przyszłym tyg. nie będę miała samochodu, nie mam jak jeździć do Sopotu z transporterem i klatką łapką :(

Koniecznie trzeba tą kocicę wysterylizować i trzeba chociaż tego jednego kociaka zabrać, a drugiego jeśli jeszcze żyje i jeśli jego stan jest faktycznie tak kiepski to chyba uśpić, albo leczyć jeśli nie jest tak źle.
Będziemy próbowały w pon. albo wtorek rano z Agą Marczak łapać tą kocicę na sterylkę i kociaka (albo 2 kociaki)
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt cze 25, 2010 18:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dzięki za pomoc dla politechników!! Koty jedzą wszystko - suche, mokre, gotowane ... Z szylkretką jest trochę problem bo jest dzikawa ale postaram się ją złapać do transportera.

Gorzej bo na Pagedzie odkryłam "niewielką" kociarnię - 2 albo 3 małe kotki odchowane, mieszkające w piwnicy z matką półrasową szarą długowłosą i ŚLEPY OSWOJONY KOCUREK!!! Kotki karmi przemiła staruszka, której niestety nie stać na leczenie kotów i ledwie starcza jej na karmę. Oprócz tych kotów w pobliżu mieszka jeszcze kilka innych kotów które też babcia karmi. Babcia żyje z ręty 1000 zł miesięcznie, w domu ma swojego kota zgarniętego 5 lat temu spod bloku gdzie 12 letnie dzieci próbowały wydłubać mu oczy patykiem .... :cry:
Byłam u weta (co prawda bez kota) zapytać się co poradzić a propos tego ślepego kocurka - uśpić czy nie. Oczywiście Pani Kinga jest mego kociarą i wszystko radzi wyleczyć, ona tego kota nie uśpi. Jednak codziennie trzeba by latać do kota z kroplami do oczu, żelem i tabletkami (a gdyby go nie bylo to szukac go w piwnicy) a babcia dzisiaj wyjeżdża. Na dodatek nie wiadomo czy kot zareaguje na leki bo jest to kot dorosły. Babcia powiedziala mi że ów kocur bardzo malutko je i że jest przeganiany przez inne koty. Kocur mieszka obok okienka piwnicznego, ale nie oszukujmy się - to zwierzę cierpi!!! Jeśli znalazłaby się klatka u dr Kasprzyka to mogę przywieźć kocura na obserwację (czy w ogole reaguje na leki) i wtedy po kilku dniach doktor podjąłby decyzję czy uspić go czy nie. Jak zostanie mi kasa z Celinki to go opłacę, jak nie to na raty albo odpracuję. Kocur jest czarny, trochę łysawy ale nie ma grzybicy! A katar koci tych maluchów od Kasprzyka pewnie już bardziej mu nie zaszkodzi. W każdym bądź razie Babcia błaga o pomoc, jeśli mogłaby to najchętniej uśpiłaby tego kocura bo on się tam poprostu męczy.

Napiszcie proszę co można tutaj poradzić??
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Pt cze 25, 2010 18:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

PS: Babcia mówila że są w tym stadzie 2 kotki, żadna niesterylizowana. Zero budek na zimę. Babcia jest jak najbardziej ZA sterylizycją.
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Pt cze 25, 2010 20:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:kasia pisałam juz- wieź do kasprzyka, zadzwoń najpierw- czy przyjmie forti. jest kilka wolnych klatek.

Wielkie dzięki Sabina! Nie mogę się dodzwonić do tej Justyny ale jak tylko coś uda mi się ustalić to napiszę na forum. Jutro jadę do weta więc będę wiedziała czy już nie zaraża tym grzybem. No i tak jak Ci mówiłam przez tel. mam kobietę, która chce ją wziąć. W niedzielę mam do niej podjechać i ją jej pokazać. Jednak nie chcę zarazić jej psa, dlatego muszę najpierw skonsultować wszystko z lekarzem.
Ale dzięki za wielkie zainteresowanie :1luvu:
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Pt cze 25, 2010 20:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Witam

Dziewczyny ie zjedzcie mnie za ten post ale widzę ze jesteście z mojego miasta/regionu i siedzicie w temacie który mnie interesuje a na temat tego weterynarza nie widziałam osobnego wątku. Zastanawiam się nad zmianą weterynarza i niestety na www.trojmiasto.pl nie ma dr Kasprzyka a jestem zainteresowana właśnie nim. Jeśli nie chcecie "psuć wątku to proszę o wiadomość na priv, bardzo mi zależy bo chciałabym jak najszybciej się wybrać z kociakiem do weta a do dotychczasowego jakoś mi się nie spieszy...

Pozdrawiam ;)

Magdalena87

Od: Pt cze 25, 2010 19:05

[poprzednia][następna]