Tweety, mam ogromna prosbe: mam nadal poduszki dla misieeek a doczytalam gdzies ze dla niej tez jest karma. Czy ktos kto bedzie zawozil do niej karme moze podjechac i zabrac ode mnie te poduszki? Jak ich na dniach nie wyniose z domu to mnie matka wyeksmituje z kotami i reszta sprzetu

Czulam ze tak bedzie... To poduszki pierzowe dla psow na poslania. Plus wielka pierzyna ktora tez mozna dla zwierzakow wykorzystac.
Bardzo bede wdzieczna za pomoc w tym temacie, w domu mam bardzo zawiesista atmosfere jesli chodzi o koty. Felek szcza mi wszedzie, zeszczal dwie koldry, cztery poduszki, szesc kocy... Delikatne sugestie do mojej mamy zeby mniej eksponowala swoj ekhm... dystans do kotow w kuchni splywaja jak woda po gesi. Zaraz zwariuje... Do tego Felek napierd.... Glusia tak, ze leca kudly. W zwiazku z tym mam pytanie:CZY KTOS BEDZIE GDZIES TANIEJ ZAMAWIAC FELIWAY?? Jak czegos nie zrobie to skonczy sie to tragicznie, a zal mi Felka i Gluska...
Etiopia, gryzienie to naturalny odruch u kociakow. Kocia mama socjalizuje maluchy dzieki temu - jak gryza za mocno, to im po prostu oddaje

Mozesz Etke ugryzc w kark jesli bedzie zbyt mocno lapac Cie za rece (zartowalam

) albo stosowac metode wygaszania - tj odsuwasz kota po zbyt mocnym ugryzieniu na dalsza odleglosc na dobra chwile zeby zaczal kojarzyc mocne gryzienie z brakiem kontaktu, dystansem, brakiem bliskosci. Ewentualnie mozesz dmuchnac w pyszczek - ja tak robilam jak mnie ktores gryzlo a tego nie lubilo, w ten sposob okazywalam im niezadowolenie.
Powodzenia w socjalizacji, Kocia Mamo Etiopio