K-ów, pilnie potrzebna mamka!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 24, 2010 21:58 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

queen_ink pisze:
Ale ja też nic nie mam poza tym, że urodziła się gdzieś w kwietniu i że została znaleziona + kilka zdjęć w galerii lutry. Jak będziesz miała chwilę, skleć jej proszę opis z prawdziwego zdarzenia, jeżeli masz więcej zdjęć, to też podeślij.

Anna09, jak kocurka, to Olka albo Filipa, jak kotkę, to Lusię, Ryfkę, Etkę, Marcysia, Pchełka z trudniejszych są: kretki (w tym jedna bura, która właściwie jest już całkiem oswojona), Saga (o ile ona zostaje?), Penelopa, Majeczka (od Marcysi i Pchełki - ale nie wiem, jak one idą, czy we 3, czy parami, czy pojedynczo), Frida, Pippi u sol i Pola (bo Dorcia chyba ma dom)

Ok coś sklece tylko nie dzisiaj, Tequila kiepsko nie mam siły myśleć ... :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw cze 24, 2010 22:21 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

To trzymam kciuki za Tequilę.

Bazarek tunelikowy: http://tiny.pl/htbf5

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt cze 25, 2010 4:44 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

anna09 pisze:W sobotę jadę na wizytę przedadopcyjną do domu chętnego na Emila. Gdyby domek był w porządku, ale według mnie nie dla Emila, to które koty polecać?

Może rzutem na taśmę Kikura? Ale z zaznaczeniem, że on nieśmialy i płochliwy, więc od razu nie będzie się miziać. I tylko z zabezpieczonym balkonem - Kikur jest baaardzo skoczny i czasem nie patrzy, gdzie skacze 8O
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt cze 25, 2010 6:34 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

lutra pisze:
Tosza pisze:
kastapra pisze:

Ok, to już jestem mądrzejsza. Ma być dziewczynka. Pani chce dla mamy, której odeszła kotka

A ma byc koniecznie maluch? Bo mam od wczoraj kotkę dla starszej pani ( kastrowana "na sygnale", by wyglądała tak, że wydawało się, że urodzi po drodze. Okazało się, że to dosyć wczesna ciąza, tylko wg S. kotka miała w brzuchu drużynę futbolową 8O .Kotka próbuje wyjśc ze skóry na widok człowieka-tak się cieszy, że kompletnie nie wie, co ze soba zrobić. Własnie jej pokazałam, że w łóżku jest fajniej niz na podłodze;zrobiła sobie jaskinie pod kołdra i ani myśli z niej wychodzić.Pięknie mruczy. To kot dla kogoś, kto dużo przebywa w domu. Jest czarna z białym "maźnięciem" na klatce piersiowej, ma jakies trzy lata. Jak ja łapalam ( przy intensywnej pomocy całego oddziału psychatrycznego :? ), to sie pojawił pracownik szpitala z informacją, że myśli o jej przygarnięciu, gdyby nie była zbyt stara. Sam mam trzyletniego kota, więc ona chyba jest w odpowiednim wieku. Ale to bardzo niepewna deklaracja. A ja już chyba nic nie wykombinuję-jak dom się nie znajdzie w błyskawicznym tempie, to ją zwyczajnie odwiozę na odddział :(

Tosza, proszę foty, domy mi się ostatnio bija o takie koty...
Im szybciej tym lepiej. Ja jutro cały dzień poza domem.

To chyba będę musiała ją przywiązać, żeby zdjęcia zrobić :mrgreen: . Ja sie nie uda, to dopiero wieczorem, jak Jagoda wróci.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt cze 25, 2010 6:55 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

kastapra pisze:
Akima pisze:kastapro jest jeszcze Olek, Heniek się narazie nie nadaje, bo jeszcze antybiotyk ma przedłużony. Olek to właśnie taka ciapa jest. Mają allegro

Gracja, ale tu musi być dziewczynka

za 3 miesiące będzie z nich dziewczynka :kotek:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt cze 25, 2010 7:57 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

może mi ktoś powiedzieć gdzie są nasze klatki-łapki?
Dusia w domu, już przy nas chodziła po stole :roll: Ale też miziała się do nowych opiekunów, biegła zawołana przez nich. Cygański kot!
Ciekawe jak wyglądało u nich dzisiejsze śniadanie 8O Ja zjadłam swoje po raz pierwszy od długiego czasu bez kocich nóg w talerzu, aż dziwnie jakoś.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt cze 25, 2010 8:26 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

Tweety pisze:może mi ktoś powiedzieć gdzie są nasze klatki-łapki?

Jedna jest w mojej piwnicy. Nie zdążyłam ją odwieźć na Kocimską, a potem tam zalało, więc została na tymczasie :wink:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pt cze 25, 2010 12:58 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

anna09 pisze:
Tweety pisze:może mi ktoś powiedzieć gdzie są nasze klatki-łapki?

Jedna jest w mojej piwnicy. Nie zdążyłam ją odwieźć na Kocimską, a potem tam zalało, więc została na tymczasie :wink:

a reszta? kto się przyzna? szukam jeszcze dwóch

Tweety

Post » Pt cze 25, 2010 13:50 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

Maluszki spuchły
siusiu i kupka w normie piją nie chcą jeść
temperatura 37,7 i 38 dostały kroplówkę i witaminy
jak na pecha wszystkie dostały wstrząsu po szczepieniu
w najgorszym stanie jest największa i najmocniejsza czarna koteczka
Jedynie kotce Szczęściarze nic nie dolega .
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pt cze 25, 2010 15:09 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

Tweety, mam ogromna prosbe: mam nadal poduszki dla misieeek a doczytalam gdzies ze dla niej tez jest karma. Czy ktos kto bedzie zawozil do niej karme moze podjechac i zabrac ode mnie te poduszki? Jak ich na dniach nie wyniose z domu to mnie matka wyeksmituje z kotami i reszta sprzetu :? Czulam ze tak bedzie... To poduszki pierzowe dla psow na poslania. Plus wielka pierzyna ktora tez mozna dla zwierzakow wykorzystac.

Bardzo bede wdzieczna za pomoc w tym temacie, w domu mam bardzo zawiesista atmosfere jesli chodzi o koty. Felek szcza mi wszedzie, zeszczal dwie koldry, cztery poduszki, szesc kocy... Delikatne sugestie do mojej mamy zeby mniej eksponowala swoj ekhm... dystans do kotow w kuchni splywaja jak woda po gesi. Zaraz zwariuje... Do tego Felek napierd.... Glusia tak, ze leca kudly. W zwiazku z tym mam pytanie:CZY KTOS BEDZIE GDZIES TANIEJ ZAMAWIAC FELIWAY?? Jak czegos nie zrobie to skonczy sie to tragicznie, a zal mi Felka i Gluska...

Etiopia, gryzienie to naturalny odruch u kociakow. Kocia mama socjalizuje maluchy dzieki temu - jak gryza za mocno, to im po prostu oddaje ;) Mozesz Etke ugryzc w kark jesli bedzie zbyt mocno lapac Cie za rece (zartowalam 8) ) albo stosowac metode wygaszania - tj odsuwasz kota po zbyt mocnym ugryzieniu na dalsza odleglosc na dobra chwile zeby zaczal kojarzyc mocne gryzienie z brakiem kontaktu, dystansem, brakiem bliskosci. Ewentualnie mozesz dmuchnac w pyszczek - ja tak robilam jak mnie ktores gryzlo a tego nie lubilo, w ten sposob okazywalam im niezadowolenie.
Powodzenia w socjalizacji, Kocia Mamo Etiopio :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt cze 25, 2010 15:31 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

markopolo00 pisze:Maluszki spuchły
siusiu i kupka w normie piją nie chcą jeść
temperatura 37,7 i 38 dostały kroplówkę i witaminy
jak na pecha wszystkie dostały wstrząsu po szczepieniu
w najgorszym stanie jest największa i najmocniejsza czarna koteczka
Jedynie kotce Szczęściarze nic nie dolega .

wstrząs poszczepienny do dwóch godzin, dlatego podano wtedy steryd. Teraz to już raczej herpeswiroza :( Daj Bóg aby nie.
Nadal szukam dwóch klatek łapek

Tweety

Post » Pt cze 25, 2010 16:19 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

solangelica pisze:W zwiazku z tym mam pytanie:CZY KTOS BEDZIE GDZIES TANIEJ ZAMAWIAC FELIWAY??

Ostatnio zamawiałam tu: http://www.allegro.pl/item1085418661_feliway_wklad_i_dyfuzor_promocja_od_zookrak_ss.html Ja zamawiałam sam wkład, więc wyszło taniej. Pod podanym linkiem masz dyfuzor + wkład za 80 zł (dla porównania cena w Krakvecie 100 zł), wkład kupiłam za 55 zł (Krakvet - 75 zł). Facet jest z Krakowa, możliwy odbiór osobisty, tylko trzeba sie pofatygować na ul. Kluzeka. Jak nie masz dyfuzora i chcesz jeszcze bardziej potanić to jest jeszcze taki myk - kupujesz w jakimś markiecie najtańszy zamradzacz mieszkania :) o dowolnym zapachu, byle z taką wkładką do kontaktu jak dyfuzor (to znaczy zasmradzacz musi być w buteleczce ze sztyftem tak jak Feliway, a nie np. w płaskim kartoniku) - wyjdzie ci 10 - 12 zł. I u wskazanego faceta na allegro zamawiasz sam wkład do dyfuzora za 55 zł z odbiorem osobistym. Powodzenia :)

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Pt cze 25, 2010 16:34 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

Jeszcze w sprawie Bio-Stalfris - kto mi przelał pieniądze za litra i nie podał w tytule nicka tylko "odśmierdzacz " ???? Niech się ujawni proszę (może być na pw) bo mi sie rachunki pomylą :)
Wszystkich, którzy przelali zaokrąglone w górę kwoty uprzejmie zawiadamiam, że po podliczeniu całości wszystkie naddatki zostaną w sumie przekazane na konto AFN :)
No i zapraszam do odbierania, bo odśmierdzacz :) czeka.

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Pt cze 25, 2010 19:18 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

Kita już w domu, zamieszkała z piękną i awanturną Nemezis, mam nadzieję że się dogadają :-)

W domu z którego ją zabierałam powialo chłodem, tylko babcia na schodach plakala. Córka zwróciła się wtedy do niej: "no coty, o kota płaczesz ?" W domach z betonu nie ma jednak miłości. Smutno jakoś...
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pt cze 25, 2010 19:23 Re: K-ów, ciągle na walizkach ...

zmarła czarna kotka u marka, pozostałe 2 w kiepskim stanie...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]