Dwie dzidzie, białoruda i biała głucha już w domku - razem.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 24, 2010 10:46 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

Jakie cudowne one sa. Na kazdym kroku widac, ze sie uwielbiaja.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw cze 24, 2010 13:57 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

przesliczne sa i takie zżyte ze sobą :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw cze 24, 2010 19:53 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

O matko! :o Dawno mnie tu nie było. Aż wstyd pisać, że zajmuję się swoimi kitakami, a nie pomagam. :oops: Wertuje wątki od dobrych paru godzin, serce mi ściska - to nie na moje nerwy :? Ale jak zaczęłam czytac ten to aż jakiegoś szoku doznałam. Mój TŻ, z racji tego że posiadamy dwa koty, definitywnie się wyraził, iż innego on poza białym nie pokocha :roll: W sensie, że albo CAŁY biał albo żaden... Zaglądam jak mam czas na stronę schroniska z mojego miasta i za każdym razem TŻ-owi podtykam fotki różnych bidul tylko że on zawsze niezadowolony że "a ten ma tu jakąś łatkę szarą, a tamten to bardziej srebrny niż biały" - i tak w kółko. Moim marzeniem kocim do gromady jest uratować jakiegoś rudaska z kolei... Tylko że jak wiadomo TŻ mój ma świra na punkcie tej białości... :x Ale jak zobaczyłam tytuł postu to mi oczy wylazły na wierzch. Bo pierwsza myśl, że to jakiś omen albo nie wiem co. No bo zgłupiałam i szczerze się do tego przyznaję. Czy to jakiś przypadek, że akurat DS szukają koty o takim umaszczeniu? 8O No nie wiem. Jestem w szoku takim, że się rozpisałam i czekam na jakis prysznic zimny. I przepraszam wszystkich za swoja rzadką aktywność oraz za dziwne rzeczy które piszę "na świeżaka" w szoku. :oops:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Czw cze 24, 2010 21:09 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

czy tzn że chcesz żeby kicie do waszego stada dołączyły? :twisted:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Czw cze 24, 2010 21:31 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

Cieszę się, że ktoś wątek odświeżył, bo czekam i głupieję coraz bardziej. :lol: A TŻ poza domem do soboty/niedzieli i już telefon mój do niego był bardzo nieśmiały, że "a wiesz, bo jest taki a taki kitak BIAŁY, no i też RUDO-biały" i że "popatzr jak się w końcu coś pięknie składa, że kazde z nas może być zadowolone" i że "no i jaką masz teraz wymówkę? " :lol: 8) Na razie badam teren, jak widać, ażeby zbytniego szoku w TŻ-cie nie wywołać... :wink: Bo nawet jeśli dzidzie znajdą gdzieś indziej jużDS, to przynajmniej TŻ będzie "przerobiony" że się zgadza i uratujemy inną bidę.
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Pt cze 25, 2010 9:13 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

Szejbal, dzidzie są do wzięcia od zaraz. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt cze 25, 2010 10:21 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

No to trzymamy kciuki za szybkie przerabianie Tz-ta :D
Ja na ulepianie mojego potrzebowalam .... 4 ...... Lata :mrgreen:
a teraz to jego dzieci sa i ja moge sie wyprowadzic a one sie u niego zostaja :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ewschen

Od: Sob mar 08, 2008 19:40

Post » Pt cze 25, 2010 12:05 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

Moje 2 to też dzieci, aż się znajomi burzą, że jak tak można koty do ludzi porównywać, a ja im że można i jak argumenty skutkują to się mniej dziwią, ale mnie to i tak pika :twisted:
A jeśli chodzi o ten zimny prysznic, na który czekałam, to podczas wędrówki po forum po wątkach bid futrastych różnych doszły pewne przemyślenia bardzo wyraźne. No i po przespaniu nocy (a jak to bywa zasnąć nie mogłam) i z różnymi opcjami pod powieką, mogę już na spokojniej przedstawić swoje nieśmiałe wnioski. :roll: Zastanawiam się, czy lepiej jest przygarnąć DZIDZIE (no wiem dobrze, żę WARTO po STOKROĆ - nie bijcie :oops: ), które jednak mają zainteresowanie - szkoda tylko że ludzie nie rozumieją że jak DWA to DWA, jakby nie umieli do dwóch liczyć :evil: Bo chodzi o to że czuję że znajdą szybko dom. :oops: A chodząc właśnie po forum widzę że niektóre kitaczki nie mają tyle szczęśćia - że nawet nie dzwonią w ich sprawie, nie pytają, a one są pochorowane i marnieją. Przykładem może być nawet taki z daleka ode mnie (ale transport to nie jest problem, gdy potrzeba każdego ratunku), gdzie jest kocurek chory na cukrzycę, ale nie ma dobrej opieki w swojej chorobie, bo mieszka w schronisku i potrzebuje 24/h opieki Dużego, a ja sama mam cukrzycę i wiem o niej dużo i kot mojej mamy też na nią choruje... :( Serce mi się ściska, kiedy pomyślę że mam wiedzę o cukrzycy, a wezmę kota który jest "tylko" zdrowy, a przecież mogłabym to maksymalnie wykorzystać. :(
Przepraszam za przydługie wywody i być może za rozczarowywanie niektórych, ale błagam napiszcie coś czy dobrze myślę. :oops: No a żeby nie szukał ktoś to wątek Ludmiła-cukrzyka tu ->> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=113117&start=30
:oops:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Pt cze 25, 2010 12:40 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

Tak, masz rację, bo te dzidzie wcześniej czy później znajdą domki, a te chore ze schroniska to mają marne szanse.... :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt cze 25, 2010 13:12 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

kasia86 dziękuję Ci, że przekonałaś mnie samą że jednak dobrze myślę, bo zaczęłam mieć jakieś wyrzuty sumienia... :oops: Gratuluję też, że jestes uparta o adapcji dzidzi RAZEM :D Nie warto ulegać ludziom, którzy mogą, a nie chcą na własne widzimisię wziąć 2 kotów, bo z własnego doświadczenia wiem, że tylko mogą zyskać 8) A tutaj chodzi przede wszystkim o dobro dzidzi, bo przecież one sa jak papuzki-nierozłączki :ryk: Pozdrawiam wszystkich łącznie z kitaczkami i będę śledzić z wypiekami dalsze losy dzidzi. No i trzymam kciuki za pomyślne wiadomości :ok:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Pt cze 25, 2010 20:59 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

Szejbal, ja bym tak postąpiła i wierz mi, że sama bym sobie zatrzymała białą, ale wiem, że to by było sprzeczne z moim sumieniem.

Zależy mi bardzo na domku dla nich, bo do wczoraj miałam 18 kotków, a nie dwa.
Gdyby nie to, że obiecałam znalezienie im domków, to by ich nie było na tym świecie, ale myśl o ich zabijaniu nie dała mi spokoju :cry:

Oto dzidzie które nadal szukają domku
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt cze 25, 2010 21:20 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

Najbardziej to mi się cgyba podoba to zdjęcie:
Obrazek
Rudo-biała w nochal prawie dostała :ryk:

18 kotów? 8O A jak Ty sobie z tym radzisz? I ile jest Twoich na DS? Jeśli masz jakiś swój wątek to poproszę... :oops:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Sob cze 26, 2010 10:45 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

Ale urosły! 8O Pięknoty! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Sob cze 26, 2010 18:24 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

Szejbal, to bierzesz tego kociaczka z cukrzycą?

dzidzie piekne :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob cze 26, 2010 18:31 Re: Dwie dzidzie, szukają DS. Białoruda i biała głucha.

tillibulek Biorę :1luvu: Tylko jest ciężko z transportem, tzn. transport jest, tylko martwię się, że to dopiero w przyszłym tygodniu, a Ludmiłek tam w schronie w nocy sam i się boję o niego :cry:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

[poprzednia][następna]