Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie...(')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 23, 2010 14:09 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

:1luvu:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw cze 24, 2010 8:19 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Ludwiczek lubi mnie chyba coraz bardziej, bo cały wczorajszy wieczór i dziś rano nie odstępował mnie na krok :D Nawet jak zmywałam naczynia to czułam jego oddech na plecach (bo rozsiadł się za mną na stole kuchennym) :lol: Pozwolił też wreszcie nosić się w sposób jaki pokazała nam Magda i podnosił wtedy łebek do całowania :1luvu: Na razie wyróżnił w ten sposób tylko mnie, Michał musi swoje odczekać i nie może go nosić :twisted:

Jutro chyba jednak przejdziemy się do weterynarza po trzecią dawkę szczepionki na grzyba, bo te strupki koło uszka nie zniknęły całkiem :( I przy okazji zabijemy wszelkie życie wewnętrzne kociaków (ależ mi się podoba to określenie :lol: ). Mam nadzieję że Ludi nie obrazi się po tym na długo... :roll:

LaraAnn

Od: Wto wrz 01, 2009 19:02

Post » Czw cze 24, 2010 8:37 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

ojej, jak miło to czytać :1luvu:
Ania zobaczysz, że z niego to będzie jeszcze miziak nad miziaki :kotek:

druga sprawa, skoro strupki nie zniknęły, to poradźcie się lekarza czy nie zaszczepić przeciw grzybicy także Majeczki, by uniknąć zarażenia grzybkiem.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw cze 24, 2010 8:47 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

magdaradek pisze:Ania zobaczysz, że z niego to będzie jeszcze miziak nad miziaki :kotek:

Tak coś czuję, bo już teraz pozwala nam na więcej czułości niż Majeczka, która musi mieć wyjątkowy dzień żeby dać się poprzytulać :D

magdaradek pisze:poradźcie się lekarza czy nie zaszczepić przeciw grzybicy także Majeczki, by uniknąć zarażenia grzybkiem.

Też o tym myślałam. Mam nadzieję że nie będzie za późno... Na razie niczego niepokojącego nie zauważyłam, ale lepiej chuchać na zimne.

LaraAnn

Post » Czw cze 24, 2010 8:51 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Ania,

pewnie nie myślałaś, że dwa koty to tyle radości, co?
i jeszcze taki Misiu się trafił...
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw cze 24, 2010 8:57 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

olamichalska pisze:pewnie nie myślałaś, że dwa koty to tyle radości, co?

Myślałam :mrgreen: Ale faktycznie po prostu rozpiera mnie radość kiedy widzę jak się ze sobą bawią i Majeczka wreszcie się nie nudzi :D Z Ludwiczkiem naprawdę szczęście mieliśmy, bo jest idealny pod każdym względem i do tego przeuroczy :1luvu:
Mamy dwa najcudowniejsze koty na świecie i basta :P

LaraAnn

Post » Czw cze 24, 2010 8:59 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

ja mam od Magdy dwójkę :D kocurki
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Czw cze 24, 2010 9:02 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Jak od Magdy to też muszą być cudowne i wychuchane :D
Od dawna są u Ciebie?

Pozdrawiamy kocurki :kotek: :kotek:

LaraAnn

Post » Czw cze 24, 2010 9:04 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

LaraAnn pisze:
olamichalska pisze:pewnie nie myślałaś, że dwa koty to tyle radości, co?

Myślałam :mrgreen: Ale faktycznie po prostu rozpiera mnie radość kiedy widzę jak się ze sobą bawią i Majeczka wreszcie się nie nudzi :D Z Ludwiczkiem naprawdę szczęście mieliśmy, bo jest idealny pod każdym względem i do tego przeuroczy :1luvu:
Mamy dwa najcudowniejsze koty na świecie i basta :P

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw cze 24, 2010 9:07 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

chłopaki sa od kwietnia 2009 roku, dołaczyły do dwójki starszych kotów, a w listopadzie 2009 przez drogę przemknęła mi czarna bieda, która rozbawia całe towarzystwo.. więc u nas jest dość tłoczno ale i wesoło :-)
od Magdy kociaki są wypieszczone i wychuchane :-)
Ostatnio edytowano Czw cze 24, 2010 13:37 przez dolabra, łącznie edytowano 1 raz
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Czw cze 24, 2010 13:33 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Olu dziękuję...... :oops:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw cze 24, 2010 13:37 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

tylko jedzą dużo mięsa :wink:
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Pt cze 25, 2010 19:27 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Właśnie wróciliśmy od weterynarza. Mieliśmy przyjemność poznać panią doktor Wrzesińską - Asiu jerzykówko bardzo dziękujemy za jej polecenie :D Dawno nie spotkaliśmy tak kompetentnego i miłego zarazem lekarza :ok:
Niestety klinika nie miała na stanie Felisvaca, bo używają innego preparatu, ale sprowadzą dla nas i prawdopodobnie już za tydzień Ludwiczek i Maja zostaną zaszczepieni. Zmiana się nie powiększa ani nie rozprzestrzenia, ale została wzięta próbka tego strupka do analizy.
Ludwiś poza tym ma się dobrze :) Gorzej z Majeczką która jak się okazało cierpi na autoimmunologiczne zapalenie dziąseł i pogorszyło jej się znów z oczkiem (ma niedrożny kanalik, a właściwie drożny ale kończący się w podniebieniu, a nie w nosku...) :( Dostaliśmy kropelki do oczka, a dziąsełka będziemy smarować profilaktycznie pastą, o ile nam na to Majeczka pozwoli. Na razie będziemy próbować bez pasty.

Oba dzielne i grzeczne kotki dostały tabletkę na odrobaczenie i ładnie połknęły :piwa: Majeczce dobrze zrobiło towarzystwo Ludwisia w transporterze, bo wyjątkowo dziś nie płakała :D Dobrze że się jeszcze do niego mieszczą razem :)

LaraAnn

Post » Pt cze 25, 2010 22:56 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Co ty masz za kontenerek, że ci dwa wlazły :?: U mnie po wsadzeniu Zulusa robi się zdecydowanie za ciężko i za ciasno aż mam wrażenie, że rączka mu trzaśnie :!: Dwóch to bym na raz nie udźwignęła.... :wink:Tym ciężkim sposobem muszę dokupić drugi kontenerek bo w razie potrzeby zawiezienia obu gacków byłby nie lada problem...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Sob cze 26, 2010 10:14 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Hehe, specjalnie kupiliśmy największy jaki był 8) I na szczęście nie muszę go dźwigać sama, tym zajmuje się Michał :twisted:

Na początku wsadziliśmy je we dwa, ale Majeczka tak się nadzierała już na korytarzu że się cofnęliśmy żeby je przepakować do jednego. I pomogło :D

LaraAnn

[poprzednia][następna]