Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 23, 2010 23:42 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Maluchy mix :roll:

Średnio ok. 8-12 tygodni.

Kociaki po które chyba się wrócę :roll:
-> bura kociczka ala Sofinia
Obrazek

-> czarno-biały ala Krążuś
Obrazek

I RESZTA EKIPY MALEŃTASÓW :|

same kocurki:

1) Obrazek 2) Obrazek

3) Obrazek 4) Obrazek
MIKUŚ

Post » Czw cze 24, 2010 5:43 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Maleńtasy oczywiscie są sliczne i wygladają na całkiem zdrowe . Moze jeszcze nic nie złapały, szybki dt mógłby je przed tym uchronić :roll:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw cze 24, 2010 6:23 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

terenia1 pisze:UCZESTNICY KOCIEJ IMPREZY :D DATA USTALONA NA 26.06.10R.
1. Iwetka
2. ja
3. jadziaII i Kropeczka 13
4. gosiakot
5. mar_tIka i Darek
6.bubor
7.MartynaP.
8.MIKUŚ czyli Baśka
9. Ewa i Piotr
10. Dorotka Wojciechowska
11. Pani Ela nasz wet
12. Monika nasz wet
13.Kleo+TŻ
14. Alienor
15. Madziula
16.MaraS
17. Beatka i Anetka
18. Agnieszka
Jeśli ktoś się chce przyłączyć nie ma sprawy zapraszamy :D
Impreza będzie grillowo-plenerowa, każdy przynosi wkład własny - tzn. napitki, przekąski, jakieś pyszności grillowe, wskazane jednorazowe talerzyk bo kubeczki i inne akcesoria zosały z poprzedniej imprezyji. Mam nadzieję że będzie pogoda. Imprezę możemy rozpocząć w granicach godziny 16-17, mozna przyjść wcześniej i poleżeć na zielonej trawce a można i przyjść później :)
Plan imprezy dość napięty przynajmniej na poczatku :) podpisanie dokumentów związanych ze stowarzyszeniem to jest najważniejsza rzecz, a potem zobaczymy co będzie do obgadania :D
ZAPRASZAMY SERDECZNIE kto nie zna adresu lub telefonu proszę o info na PW :)
Dorotka Wojciechowska robi za grillowego, a gosiakot za panią klozetową :D w związku z ostatnią deklaracją :D

Robię za klozetową , ale klozet zostanie otwarty dla gości imprezy dopiero PO uchwaleniu i podpisaniu wszystkiego co trzeba :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Myślę, że powyższa informacja znacznie usprawni i przyspieszy przebieg zebrania założycielskiego. Nie ma to jak porządna motywacja .

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw cze 24, 2010 6:36 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

MIKUŚ pisze:

AKCJA "DACH" - ROZPOCZĘTA:

-> MIKUŚ 10 zł
-> Mar_tika 10 zł
-> Axa 12 zł
-> MaraS 10zł
-> Martynka ....

Mamy na razie 42 zł :)
Kto jeszcze pomoże..........

Basiu w związku z Twoją wieczorną informacją sms-em jak rozumiem na razie Mokka ma wszystko czego jej trzeba ? a także zapewnione dobre jedzenie z tego co przyniosłam wczoraj . Zostało więc chyba do ok. 90 zł - jeśli jest tak jak myślę to proponuję przeznaczyć to na dach , bo nigdy nie wiadomo kiedy znowu zacznie lać jak opętane, a tak można by przystąpić do remontu . Tylko czy tyle pieniędzy wystarczy na zakup tej płyty plastikowej i innych potrzebnych rzeczy to nie wiem , więc pewnie jakby ktoś się jeszcze dołożył, byłoby łatwiej :piwa:

Oskarek jest prześliczny :kotek:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw cze 24, 2010 7:17 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

dzień dobry rano :)
jak zwykle zdjęcia w pracy mi się nie otwierają :( pooglądam kociaki w domku
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw cze 24, 2010 7:17 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze:na dogomanii na wątku schroniska sosnowieckiego odezwał się ktoś, nie wiem czy odpisywać czy co :oops:
[QUOTE=DW1;14921882]Witam a co z tymi co chcą pomagać i podpisać umowę wolontariacką a pracują?

Ja jestem zainteresowana wolontariatem na kociarni, zgłosiłam juz to na sos i cisza
[/quote]
Oj Tereniu DW1 toż to ja :ryk:
powiem tak zgłosilam się na sos i na wątku. Podałam tel. napisałam że pracuję i jak i że jestem chętna co druga środę i w soboty i........................ cisza :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw cze 24, 2010 7:31 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Mara S pisze:Tak jak mówiłam - wezmę i Triszkę i tą kotkę jesli jest w dobrym stanie. Co mi tam - będzie 5 kotów :lol: - to jeszcze nie tragedia - bywało i 9

Mara to ok Pani bedzie dzwoniła w południe więc może podam jej Twój numer telefonu i Ona zadzwoni do Ciebie, powiedziała że kotkę dowiezie.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw cze 24, 2010 8:30 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze:Mara to ok Pani bedzie dzwoniła w południe więc może podam jej Twój numer telefonu i Ona zadzwoni do Ciebie, powiedziała że kotkę dowiezie.

No ok - mam nadzieję, że faktyczne jest domowa i raczej zdrowa

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw cze 24, 2010 8:59 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Słuchajcie mam problem.
Chyba wróci do nas z domku stałego nasz RAMZES.
Normalnie załamuję się .
To trzeci mój tymczas który wraca.
Nioe nadaję się chyba do wyboru domkow i ich oceny.
Ale do rzeczy bo mamy problem.
Ramzes jest w Bytomiu od 2 miesięcy.
Dogadał się z psem i wszystko było ok.
Ramzes ma tendencje do wysiadywania pod drzwiami, miauczenia i skakania na klamkę.
Uprzedzałam o tym bo Ramzes u mnie po jakimś czasie pobytu na DT też tak robił.
To jest uciązliwe, nie daje się wyspać i ogólnie i ludź i kot są rozdrażnieni.
I tak jest teraz w domku stałym.
po pewnym czasie, gdy Ramzes poznał juz domowników zaczeło się mialkolenie pod dzrwiami i gonitwy od okna pod drzwi.

Rodzinka jest juz mocno zmęczona i poniewaz żadne sposoby nie dzialają - maja serdecznie dość i chcą oddać Ramzesa.
Co robić ja mam 2 koty (Shebę i Alfa).
A myślę że w sobote dotzr Ramzes. Będzie musiał chyba wrócić na kociarnie.
R A T U N K U
\
Może ma ktoś chętny dom wychodzący - Ramzes to super kociak Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Czw cze 24, 2010 10:36 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

A czy Ci ludzie z Bytomia nie wzięliby innego kota zamiast tamtego?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw cze 24, 2010 12:11 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Mara S pisze:A czy Ci ludzie z Bytomia nie wzięliby innego kota zamiast tamtego?

Nie wiem nie pytałam bo w czasie rozmowy nie mogłam dojść do siebie.
Jutro jestem umówiona na telefon to spytam
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw cze 24, 2010 13:48 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

ojjj :(
Obrazek

Madziula

Post » Czw cze 24, 2010 16:55 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

kiciaste są fajne
a wiemy skąd w schronie jest ta kicia w zaawansowanej ciąży ??
bo ta co miałyśmy ją łapać na narutowicza zniknęła
Obrazek

Madziula

Post » Czw cze 24, 2010 17:07 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Kiciaste są przesłodkie - gdy na nie patrzę, aż chciałoby się je zabrać do domu :1luvu: A potem włącza się rozsądek - nie miałabym ich jak odseparować od moich... :roll:

A jakby Ci państwo chcieli miłego, spokojnego kota to Boniek jest wymarzonym kandydatem :D No chyba że im Dorotka Alfa opchnie, skoro on jest spokojniejszy od Rambo, którego wzięli od niej :ryk:

Przepraszam, ale jestem na środkach przeciwbólowych i kawie, a wtedy zawsze dostaję głupawki :oops:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 24, 2010 17:43 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

MIKUŚ pisze:Muszę powiedzieć że z lekka się zdziwiłam gdy zobaczyłam "nowe porządki" zaprowadzone przez Dziewczynę która odbywa w schronie staż. Kobitka jest po zootechnice, ma doświadczenie i co najważniejsze zapał!!!!! SZOK BYŁ POZYTYWNY 8O
Koty mają jedzenie, czyste kuwety, świeżą wodę 8O Szok, szok i jeszcze raz mega szok....
Jednakże zostaje jedna kwestia do rozwiązania. Fajnie, cudnie że się zmienia na lepsze, ale to nie zmieni faktu iż schronisko jest wylęgarnią najdziwniejszych chorób pod słońcem :roll:
Wszyscy dobrze wiemy że należało by kociarnię puścić z dymem i postawić nową, dostosowaną do potrzeb. A jest ich ogrom.....

To super że ta dziewczyna tak podziałała w schronisku, mam nadzieję że jej staż potrwa w schronisku dłużej :) Basiu a co do bud w schronisku to wszyscy jesteśmy zdania, że to siedlisko wszelakich chorób, należałoby by je generalnie spalić. Wniosek taki, że musimy się bardzo, bardzo sprężyć i szukać nowych pomieszczeń dla kociaków - przydałyby się takie melaminy czyli baraki jak są na budowach w których mieszkają robotnicy, niestety ceny na allegro są porażające chyba poza naszym zasięgiem :( Zaraz postaram się wkleić linka z allegro ze zdjęciem takiego ustrojstwa. Ewa już poczyniła kroki w tym celu wysłała maile z zapytaniem do róznych firm. Ja rozmawiałam z moim Markiem w jego firmie mają takie domki i obiecał zorientować się czy byłaby możliwość przekazania takich melamin schronisku. Ja swoją drogą napisałam też maila do Mirki do Holandii może Holendrzy by coś takiego znaleźli u siebie, Mirka w tej chwili ma urlop i jest w Polsce ale obiecałą, że po powrocie się tym zajmie, jednocześnie wspomniałam o pomocy rzeczowej dla naszego schroniska - czyli przydałoby się wszystko - myślałam o klatkach, jedzeniu, żwirku i oczywiście milionie innych rzeczy, które są potrzebne. Z melaminami może być problem ale wydaje mi się że jeśli chodzi o inne rzeczy Holendrzy będą w stanie pomóc, tym bardziej że jak z nimi rozmawiałam byli bardzo zainteresowani sytuacją zwierząt w naszym schronisku. Nie wiem jak z kwestią przyjmwania darowizn przez schronisko, jest to schronisko miejskie tu trzeba by się zorientować jak to wygląda.
Zresztą widzimy się w sobotę więc bedzie czas żeby pogadać w sprawie naszego schroniska.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]