Roczny kocurek Berlioz szuka DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 23, 2010 20:26 Roczny kocurek Berlioz szuka DS

BERLIOZ, biało-czarny, nieduży kotek poszukuje swojego miejsca na ziemi.
Wprowadziliśmy się do domu, w którego obrębie mieszka roczny kocurek. Kot należał do byłych mieszkańców, którzy trzymali go w domu, nie wypuszczając na pole [załatwiał się do kuwety], z tego co mi wiadomo jako maluch został zaszczepiony.
Kotek nie przeżyje zimy poza domem, a ja niestety nie zapewnię mu dachu nad głową - cała rodzina prócz mnie jest uczulona na kocią sierść. Od ponad 3 miesięcy mieszka na polu, w chłodniejsze dni śpiąc w stodole. Zdziczał i na początku był nieufny, ale z czasem przyzwyczaja się do człowieka i daje się głaskać oraz brać na ręce.
Jest wesoły, myślę że kiedy go oswoić będzie strasznym pieszczochem :)

Kotek poszukuje DS, lub jeżeli ktoś może mu zapewnić - doświadczonego DT. Ja niestety nigdy nie miałam większej styczności z kotami, a nad ponownym przyzwyczajeniu kotka do życia w domu trzeba by troszkę popracować.
Teraz przebywa w okolicach Zgorzelca.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro cze 23, 2010 21:20 przez Misokyaa, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Misokyaa

Od: Wto cze 22, 2010 15:35

Post » Śro cze 23, 2010 21:10 Re: Roczny kocurek Berlioz szuka DS

szkoda że o kocie zapomnieli jak się wyprowadzali :evil:
mam nadzieję że znajdzie się jakiś domek dla niego , stały lub choćby tymczasowy
jeśli mozesz to porób mu ogłoszenia na różnych portalach, gumtree, ale gratka, morusek, allegro
ja niestety nie mogę nic pomóc, mogę tylko podrzucać wątek
aaa i napisz jakie to miasto

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro cze 23, 2010 21:23 Re: Roczny kocurek Berlioz szuka DS

Jessi, edytowałam - okolice Zgorzelca.
Będę wrzucała ogłoszenia, ale czekam, że może uda mi się zrobić lepsze zdjęcia :/ Co do DT, to niestety u mnie to nawet nie jest dom wychodzący - śpi w stodole, więc dobrze by było gdyby ktoś mógłby go wziąć. Jeżeli nie to czeka u mnie na DS.
ObrazekObrazek

Misokyaa

Post » Śro cze 23, 2010 21:27 Re: Roczny kocurek Berlioz szuka DS

czyli jest szansa na dom stały u Ciebie ? tak dla kocurka byłby najfajniej? :D

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw cze 24, 2010 17:10 Re: Roczny kocurek Berlioz szuka DS

nie, ewentualnie kot zostanie na zimę w stodole, a ja będę starała się znaleźć jakiegoś uczciwego sąsiada, który za drobny grosz go codziennie dokarmi. Moja rodzicielka i siostra są ostro uczulone, a ja do mieszkania biorę już moje dwa króliki i szczury. Nie mam miejsca, ani czasu dla kiciaka :(
ObrazekObrazek

Misokyaa

Post » Śro sie 04, 2010 15:07 Re: Roczny kocurek Berlioz szuka DS

Hop-hop, pamięta nas ktokolwiek jeszcze? Berliozik zaszczepiony, zaczął się udomawiać i w nocy śpi w łazience :) Kochany kociak, widać że od małego był nauczony załatwiać się do kuwety bo od razu załapał do czego służy :)
Daje się głaskać, brać na ręce, łasi się po prostu szczęśliwy kociak.
Niestety wciąż szukamy domku :( Kot nie przeżyje bez dokarmiania, ostatnio uciekł przerażony na widok myszy 8O polować sierota nie potrafi.
Zgłosiły się dwie starsze panie, które zaproponowały, że kociak mógłby mieszkać u nich w przybudówce - mają już 2 kotki i widać, że są zadbane, co roku szczepione, wysterylizowane. Musiałabym wykastrować Berlioza - na razie na to brak środków, wiec chyba założe mu bazarek :roll: . Problem w tym, że to jest naprawde cudowny kanapowiec i wylałabym żeby jednak mógł mieć chociaż domek wyjściowy.
ObrazekObrazek

Misokyaa