Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 23, 2010 18:04 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Mara S pisze:Trisza już u mnie na tymczasie z tymczasu - tymsamym poznałam Bonę44 ;)

Dzieki wielkie Mara .Dzwoniła Bona jest bardzo wdzieczna za pomoc :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro cze 23, 2010 18:47 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

bubor pisze:
MIKUŚ pisze:

AKCJA "DACH" - ROZPOCZĘTA:

-> MIKUŚ 10 zł
-> Mar_tika 10 zł
-> Axa 12 zł
-> MaraS 10zł
-> Martynka ....

Mamy na razie 42 zł :)
Kto jeszcze pomoże..........

Ktoś jeszcze na pewno się znajdzie 8)

Znajdzie się znajdzie :kotek: , tylko sobie na chwilę na d... usiądzie bo właśnie przyszedł i coś zjadł. Byłam w chatce z papierami dla Bony44 oraz dobrym jedzeniem dla cicialskich -przyniosłam trochę convalescene w proszku i saszetkach i puszki recovery oraz bezopet który rzekomo jest bardzo dobry ,tyle że Jogi mój go niecierpi więc po 3 próbach podania mojemu grymaśnemu kociakowi przekazuję kociakom chatkowym -może nie będą tak grymasić. Widziałam małą MOKKĘ, jej oczka są porażające. Ta kotka to wyzwanie, koniecznie chciałabym zobaczyć jej oczka bez tej paskudnej błony :1luvu:
Widziałam też dziurę w dachu -czy trzeba będzie kupić cały duży ( nie wiem jak to się nazywa?) kawałek tej falistej plasitkowej płyty ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro cze 23, 2010 19:14 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

gosiakot pisze:Znajdzie się znajdzie :kotek: , tylko sobie na chwilę na d... usiądzie bo właśnie przyszedł i coś zjadł. Byłam w chatce z papierami dla Bony44 oraz dobrym jedzeniem dla cicialskich -przyniosłam trochę convalescene w proszku i saszetkach i puszki recovery oraz bezopet który rzekomo jest bardzo dobry ,tyle że Jogi mój go niecierpi więc po 3 próbach podania mojemu grymaśnemu kociakowi przekazuję kociakom chatkowym -może nie będą tak grymasić. Widziałam małą MOKKĘ, jej oczka są porażające. Ta kotka to wyzwanie, koniecznie chciałabym zobaczyć jej oczka bez tej paskudnej błony :1luvu:
Widziałam też dziurę w dachu -czy trzeba będzie kupić cały duży ( nie wiem jak to się nazywa?) kawałek tej falistej plasitkowej płyty ?

Gosiu bardzo, bardzo dziękujemy :1luvu: kociaki będą super wniebowzięte :D
no cóż szukamy domku dla Tani, i trzeba szukać domku dla Mokusi - myślę że trzeba jej założyć osobny wątek, bo u nas zginie w natłoku informacji, zresztą w sobotę już kocia impreza plan oficjalny imprezy napięty... tak że jest wiele spraw do ustalenia i obgadania, napoje wysoko lub nisko procentowe na 2 pierwsze godziny kociej imprezy zostaną zamknięte pod kluczem :mrgreen:
Baśka czekamy na relacje ze schroniska i z akcji wolontariackiej :?:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro cze 23, 2010 19:27 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

mar_tika pisze:
Mara S pisze:Trisza już u mnie na tymczasie z tymczasu - tymsamym poznałam Bonę44 ;)

Dzieki wielkie Mara .Dzwoniła Bona jest bardzo wdzieczna za pomoc :ok:

Bardzo DUŻE dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Śro cze 23, 2010 19:50 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Baśka daj znać jak było w schronisku, czy dużo osób przyszło do pomocy w kociarni, mam nadzieję że dużo :) ile jest kociaków, w jakiej kondycji itd ja przyznaję się bez bicia nie byłam bo pracuję o tej porze jak większość z nas :(
na dogomanii na wątku schroniska sosnowieckiego odezwał się ktoś, nie wiem czy odpisywać czy co :oops:
[QUOTE=DW1;14921882]Witam a co z tymi co chcą pomagać i podpisać umowę wolontariacką a pracują?

Ja jestem zainteresowana wolontariatem na kociarni, zgłosiłam juz to na sos i cisza[/QUOTE]

terenia1

Post » Śro cze 23, 2010 19:56 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Teresa zdjecia Tigry na pw poproszę .Chcę ją wrzucić do kącika adopcyjnego.

Ewa co z tymi kocietami z Rudy ?znalazły już domy?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro cze 23, 2010 21:03 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Tereso a czy ta pani w sprawie kotki z ul. Harcerskiej sie odezwała?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro cze 23, 2010 21:11 Re: S-ec K.Chatka-bardzo,bardzo potrzebny DT dla Tigry pręgusi..

UCZESTNICY KOCIEJ IMPREZY :D DATA USTALONA NA 26.06.10R.
1. Iwetka
2. ja
3. jadziaII i Kropeczka 13
4. gosiakot
5. mar_tIka i Darek
6.bubor
7.MartynaP.
8.MIKUŚ czyli Baśka
9. Ewa i Piotr
10. Dorotka Wojciechowska
11. Pani Ela nasz wet
12. Monika nasz wet
13.Kleo+TŻ
14. Alienor
15. Madziula
16.MaraS
17. Beatka i Anetka
18. Agnieszka
Jeśli ktoś się chce przyłączyć nie ma sprawy zapraszamy :D
Impreza będzie grillowo-plenerowa, każdy przynosi wkład własny - tzn. napitki, przekąski, jakieś pyszności grillowe, wskazane jednorazowe talerzyk bo kubeczki i inne akcesoria zosały z poprzedniej imprezyji. Mam nadzieję że będzie pogoda. Imprezę możemy rozpocząć w granicach godziny 16-17, mozna przyjść wcześniej i poleżeć na zielonej trawce a można i przyjść później :)
Plan imprezy dość napięty przynajmniej na poczatku :) podpisanie dokumentów związanych ze stowarzyszeniem to jest najważniejsza rzecz, a potem zobaczymy co będzie do obgadania :D
ZAPRASZAMY SERDECZNIE kto nie zna adresu lub telefonu proszę o info na PW :)
Dorotka Wojciechowska robi za grillowego, a gosiakot za panią klozetową :D w związku z ostatnią deklaracją :D

terenia1

Post » Śro cze 23, 2010 21:14 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Mara S pisze:Tereso a czy ta pani w sprawie kotki z ul. Harcerskiej sie odezwała?

Tak odezwałą się co prawda baby co ja tam dokarmiają marudziły żeby jej nie wydawać bo ją pewnie uśpimy :mrgreen: i kilka razy się mnie pytała czy jej nie uśpimy :mrgreen: ale na razie nic nie pisałam bo wiem , że u Ciebie jest Triszka w tej chwili, więc nie wiem co zrobić :oops:

terenia1

Post » Śro cze 23, 2010 21:15 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

mar_tika pisze:Teresa zdjecia Tigry na pw poproszę .Chcę ją wrzucić do kącika adopcyjnego.

Ewa co z tymi kocietami z Rudy ?znalazły już domy?

tak - Piotrek przywiozl mi je do pracy i cala trojka znalazła domki :-) jak macie maluchy to moge znowu zorganizować wystawe adopcyjną :-) domki pewne bo to moje kolezanki
zostala tylko ta 9 letnia kotka tej pani co ja syn chce oddac do domu starcow. Jakas masakra jutro Piotrek jedzie zawiezc jedzenie dla kotki bo syn zabral tej pani kase i kot nie ma co jesc. Pani pewnie tez. :(
kotka wychodzaca i nie lubi innych zwierzat czyli najtrudniejszy sort

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro cze 23, 2010 21:52 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze:Tak odezwałą się co prawda baby co ja tam dokarmiają marudziły żeby jej nie wydawać bo ją pewnie uśpimy :mrgreen: i kilka razy się mnie pytała czy jej nie uśpimy :mrgreen: ale na razie nic nie pisałam bo wiem , że u Ciebie jest Triszka w tej chwili, więc nie wiem co zrobić :oops:

Tak jak mówiłam - wezmę i Triszkę i tą kotkę jesli jest w dobrym stanie. Co mi tam - będzie 5 kotów :lol: - to jeszcze nie tragedia - bywało i 9

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro cze 23, 2010 22:08 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Witam. Wreszcie zawitałam w domu :)

Ostatnio to w sumie jestem gościem w domu :roll: Jak tak dalej będzie to matka Nas z Sofinią wypierdzieli i zamelinujemy się w Kociej Chatce :wink: Wraz z 6 tymczasami :lol:
Inaczej mówiąc chciałam obwieścić że Gang się rozrósł dziś o Oskarka. Takie są skutki wizyty w schronisku. Jak się to nie zmieni to mnie zaleje :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Byłam dziś na spotkaniu w schronie ekipy wolontariuszy. Było ok. 10 osób w tym nie licząc Janki jedna na kociarnię /tzn. Ja :mrgreen: /.
Muszę powiedzieć że z lekka się zdziwiłam gdy zobaczyłam "nowe porządki" zaprowadzone przez Dziewczynę która odbywa w schronie staż. Kobitka jest po zootechnice, ma doświadczenie i co najważniejsze zapał!!!!! SZOK BYŁ POZYTYWNY 8O
Koty mają jedzenie, czyste kuwety, świeżą wodę 8O Szok, szok i jeszcze raz mega szok....

Jednakże zostaje jedna kwestia do rozwiązania. Fajnie, cudnie że się zmienia na lepsze, ale to nie zmieni faktu iż schronisko jest wylęgarnią najdziwniejszych chorób pod słońcem :roll:
Wszyscy dobrze wiemy że należało by kociarnię puścić z dymem i postawić nową, dostosowaną do potrzeb. A jest ich ogrom.....

Więcej pisać nie będę bo na pewno będziecie się pytać o schronisko w sobotę. Wtedy też na ten temat pogadamy.
O ILĘ DOŻYJĘ. :mrgreen:
Dziś zdałam egzamin teoretyczny /bezbłędnie/ :piwa:
A JUTRO BARBARA WYJEŻDŻA NA ULICE DĄBROWY :mrgreen:
WIĘC NIE RADZĘ NIKOMU JEŹDZIĆ PO DĄBROWIE W GODZ. 15-18 :ryk: No chyba że macie ubezpioczone autka :wink: Trzymajta kciuki. Boję się, ale dam radę 8) W końcu jestem zdolna dziewczynka :oops:
MIKUŚ

Post » Śro cze 23, 2010 23:29 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Przedstawiam Oskarka - nowy nabytek Gagnulcach :roll: 8)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
MIKUŚ

Post » Śro cze 23, 2010 23:33 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

SCHRON - KWARANTANNA

1. Rudy z białymi skarpetkami. Kocur ok 1 roku. Pełnojajeczny :twisted:

Obrazek

2. Bura - pręgowana koteczka ok 2 lat. CIĘŻARNA :!:

Obrazek

Oprócz tych 2 kotów na kwarantannie był mój Oskarek i jego braciszek którego wzięła P. Janka z fundacji S.O.S. :)
MIKUŚ

Post » Śro cze 23, 2010 23:37 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

SHRON - KOTY DO ADOPCJI

1. uwaga!!! Kotka w zaawansowanej ciąży - na dniach urodzi. Nieudana mieszanka kota syjamskiego z egzotykiem :roll: Ma już mleko dzięki czemu pozostałe maluchy mają szansę przetrwać :? Kotka ok 2 lat. DO STERYLIZACJI!!!!!!!!!

Obrazek

2. Kocur ok. 1 roku. Przerażony, terrorysta. Widać że kiedyś miał dom. Był jedynakiem :roll: PEŁNOJAJECZNY :twisted:

Obrazek
MIKUŚ

[poprzednia][następna]