Kociaki z Radlina-Willow i Pepper w DS :) Śnieżek odszedł :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 23, 2010 18:52 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

Paczka poszła, wysłałam poleconym, żeby mieć większą pewność.
Za maleńką :ok: :kotek: :1luvu:

I sprawdźcie płucka, bo po calici mogą być takie powikłania.
Wiem, bo Popiołek ['] tak miał :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro cze 23, 2010 19:01 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

Cioteczko Erin :piwa:

Trzymam nieustannie kciuki za kruszynkę :ok:

KsieznaJoanna

Od: Pon lut 18, 2008 22:55

Post » Śro cze 23, 2010 19:14 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

Za powrót Willow do zdrowia :ok: :ok:

A Erin jest :aniolek:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro cze 23, 2010 19:50 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za kruszynkę!
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro cze 23, 2010 20:29 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

Annaa pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za kruszynkę!

Ja też , ja też zdrowiej maluszku :kotek: - ja o cykloferonie nie wiedziałam - teraz za wszelki wypadek się wystaram. Niestety , ale preparaty niedostępne w kraju to łut szczęścia - czy ktoś ma i czy odstąpi ? szczęście że znalazła się super -życziliwa osoba :kotek: , no Willow - maluszku - zbieraj się :1luvu: :1luvu: :1luvu:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro cze 23, 2010 20:37 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

A mała wieczorkiem z temp 38 :piwa:
Samopoczucie też wyraźnie lepsze, chociaż nóżki jeszcze rozchwiane.
ale waga skoczyła troszkę bo dzisiaj pokazała 0,4 kg.
Lekarka się śmiała, że to na pewno po kolacji ale mała zawsze jest po kolacji ważona 8)

Jutro rano niestety nie będzie mnie u małej ale Pani doktor obiecała się nią rano zająć. Ja dotrę pewnie dopiero na południowe karmienie ale pani doktor zadba o wszystko :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Czw cze 24, 2010 7:04 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

Cieszę się, że Willow ma się lepiej :ok:
Mam nadzieję, że paczka szybko dojdzie i pomożemy malutkiej.
Cieszę się, że mogłam pomóc, a z tym :aniolek: to mnie nie zawstydzajcie :oops:
Mnie pomagają, ja pomagam - po prostu :piwa:

Głaski dla małej Wierzbki i całej gromadki :1luvu: :kotek: :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw cze 24, 2010 8:18 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

Erin pisze:Cieszę się, że Willow ma się lepiej :ok:
Mam nadzieję, że paczka szybko dojdzie i pomożemy malutkiej.
Cieszę się, że mogłam pomóc, a z tym :aniolek: to mnie nie zawstydzajcie :oops:
Mnie pomagają, ja pomagam - po prostu :piwa:

Głaski dla małej Wierzbki i całej gromadki :1luvu: :kotek: :1luvu:

Przepraszam, nie chciałam Cię zawstydzić :oops: A tylko podziękować za pomoc Willow :oops:
Wybaczysz? :1luvu:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw cze 24, 2010 8:29 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

Erin, dla tej kruszynki z pewnością jesteś :aniolek:

Oby teraz tylko zdrowiała malenia.... :ok:

Czekamy na dobre wieści :ok:

KsieznaJoanna

Od: Pon lut 18, 2008 22:55

Post » Czw cze 24, 2010 10:49 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

Mała rano tylko godzinę była w inkubatorze a temp po tej godzinie 38,2 :piwa:
Dotarłam do lecznicy ok 10.00 zakropiłam jeszcze oczka. Koty były już nakarmione więc nie wmuszałam im na siłę kolejnych porcji.

Mała Willow czuła się bardzo dobrze w porównaniu z wczorajszym dniem. Nieśmiało zaczepiała Śnieżka do zabawy w lecznicowej wannie, i tak śmiesznie bokiem do niego podchodziła z ogonkiem podniesionym do góry. Zainteresowała się też zabawką i próbowała łapkami zaczepiać a potem wzięła się za obgryzanie moich pierścionków :1luvu:
Są to tylko niestety chwilowe przebłyski zainteresowania zabawą ale mając na uwadze to, ze przez ostatnie dni nic ją nie interesowało, to nawet te przebłyski bardzo mnie cieszą.

Generalnie mała jeszcze słaba i nóżki rozchwiane, czasem się przewróci ale mimo to chyba wszystko zmierza ku dobremu.

Meczy ja jeszcze kichanie bardzo. Jak złapie ją ciąg to aż zaczyna krwawić tzn wykichuje krew :cry:
Nosek zatkany ale nie ma ropnej wydzieliny na zewnątrz. Chociaż co raz częściej oddycha przez nos a oddychanie buzią zdarza się co raz rzadziej.

Osłuchowo w płucach czysto tzn nic nie słychać ale poproszę jeszcze wieczorem innego lekarza, żeby posłuchał po swojemu i potwierdził.

A u Śnieżka zaczyna się pojawiać "zdrowe oko" błonka schodzi od strony spojówek i powiek a przy otwarciu szerzej oczka, można dostrzec co prawda minimalne ślady gojenia rogówki ale przynajmniej jakiś postęp jest :piwa:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw cze 24, 2010 11:51 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

Alyaa pisze:Przepraszam, nie chciałam Cię zawstydzić :oops: A tylko podziękować za pomoc Willow :oops:
Wybaczysz? :1luvu:

Nie, nie zawstydziłaś mnie. Raczej się wzruszyłam.
Wybaczać więc nie mam czego :1luvu:

A dla Willow bardzo mocne :ok: :1luvu:

A tak w ogóle to ja jestem, tylko musiałam się przerejestrować, bo mi ciągle hasło wykrzaczało.

KsieznaJoanna pisze:Erin, dla tej kruszynki z pewnością jesteś :aniolek:

Oby teraz tylko zdrowiała malenia.... :ok:

Czekamy na dobre wieści :ok:

Joanno :1luvu:
Ja też czekam na wieści :ok:

Fiona, cieszę się z tych wieści :P
Oby paczka doszła jak najszybciej!

Głaski dla malusiej :1luvu:

Zapraszamy do naszego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=112947&start=45

Erin32

Od: Czw cze 24, 2010 10:50

Post » Czw cze 24, 2010 16:07 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

Willow przesyła pozdrowienia dla wszystkich cioteczek trzymających kciuki za nią :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Mała zdecydowanie lepiej się czuje niż wygląda :ok:
Jest trochę posklejana bo jak pije mleko z butelki to często ulewa jej się i wszystko leci na łapki i na szyje :oops: Na razie jednak musi tak być bo nie będę ryzykowała z praniem kota w takim stanie.

Wsadziliśmy mała do inkubatora na troszkę bo temp była 37,5 więc nie zaszkodzi jak Willow się troszkę podgrzeje.

Poza tym od rana bez zmian :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw cze 24, 2010 16:13 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

Boziu kochana, jakie biedactwo Obrazek
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw cze 24, 2010 16:27 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

Przypomina mi jakiegoś oblepieńca ;) kciuki trzymam cały czas :ok:

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Czw cze 24, 2010 16:30 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Mała Willow dziękuje cioci Erin!

zerduszko pisze:Przypomina mi jakiegoś oblepieńca ;)

Czyżby siostrę Jagódkę :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

[poprzednia][następna]