Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 21, 2010 12:23 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

JoasiaS pisze:
Myszeńk@ pisze:
JoasiaS pisze:Mieszkająca samotnie po przeciwnej stronie drogi starsza pani twierdzi, że nie może się doczekać, kiedy wieczorem zobaczy światło w naszych oknach.

Taka sąsiadka to skarb, wiem co mówię :)

Jest nam bardzo życzliwa :)
Dziś, gdy zobaczyła, że myję okna, przyniosła mi talerz truskawek z własnego ogródka :1luvu:

:)

U nas na wsi jest pani Nastka, która też mieszka sama i jest raczej niezamożna ... :|
Oddaliśmy jej w ubiegłym roku starą, ale w dobrym stanie, kanapę.
Przyniosła nam następnego dnia 12 jajek i za nic nie chciała pieniędzy.
Inna ma wnuczka, któremu oddaję czasem niezniszczone rzeczy po młodym, ... życzliwości nigdy za wiele :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon cze 21, 2010 12:35 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

Ale dziewczyny, grunt to podstawa! :lol: Dobry sasiad na wage zlota, u nas na wsi Chanelle wylapuje myszy sasiadowi, a on nam chaty pilnuje w ramach rewanzu podczas wakacji 8)
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pon cze 21, 2010 12:39 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

Chat pisze:Dobry sasiad na wage zlota, u nas na wsi Chanelle wylapuje myszy sasiadowi, a on nam chaty pilnuje w ramach rewanzu podczas wakacji 8)

:lol:
I to nie tylko na wsi :) Ja właśnie pilnuję mieszkania sąsiadom (rybki karmię i z kwiatami gadam, co by rosły lepiej, bo sąsiadka średnio sobie radzi), w lipcu zostawiam sąsiadkę na pastwę Zeldy, bo do Wiednia z nami nie pojedzie raczej :roll:

Joasiu, a przesyłka już posadzona :?: :roll:
Ciekawam, bo opowiadałam o niej TŻtowi, że i drzewo można kurierem ... :P
Ostatnio edytowano Pon cze 21, 2010 12:42 przez Myszeńk@, łącznie edytowano 1 raz
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Post » Pon cze 21, 2010 12:40 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

Oj tak, dobry sąsiad, szczególnie kociolub to jest to 8)
Ja mam takiego - a raczej na razie on ma mnie ;)
Ale przynajmniej nie umieram ze strachu jak Gagat na pełnym gazie wleci im do mieszkania i prosto do ich sypialni :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon cze 21, 2010 12:40 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

I jeszcze dwie migawki z budowy.

Szwedzki bufet naszych fachowców:
Obrazek

Ostrzeżenie:
Obrazek

Nie mogłam się powstrzymać :mrgreen:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon cze 21, 2010 12:43 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

JoasiaS pisze:Ostrzeżenie:
Obrazek
Nie mogłam się powstrzymać :mrgreen:

:ryk:

Myszeńk@

Post » Pon cze 21, 2010 12:47 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

SUPER chata :1luvu:
Sloneczna, przestrzenna, fajne kolorki na scianach i natura sama wlazi do domu. le bedzies zmiala pole do popisu! I wcale nie musisz sie spieszyc, najlepiej powoli sie urzadzac i cieszyc kazdym nowym nabytkiem.
Czekam z niecierpliwoscia na reakcje glownych lokatorow 8)

Bufet fachowcow - taki sam widzialam w Londynie, w suterenach przed hotelikami, ino tam ZUBR byl :lol: :mrgreen: Jas jak to zobaczyl, stwierdzil tylko: o, tu tez NASI byli :lol:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pon cze 21, 2010 13:34 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

Bry :D
Jesoooo ale cudnie ,a te kafelki w kuchni zajerzyste normalnie :ok:
Okna zakurzone :roll: phi,dopóki widac to co za oknem to jeszcze nie są brudne :ok:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pon cze 21, 2010 13:40 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

JoasiaS pisze:Wyjście z salonu do przedpokoju i widok na drzwi wejściowe:
Obrazek .

Takie drzwi wejściowe mi się podobały - czy to model Gdynia z Porty? U nas jednak były strasznie drogie... :roll: Zazdraszczam nieustająco etapu :wink: pięknie tam u was :)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon cze 21, 2010 13:48 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

kotka doroty pisze:Jesoooo ale cudnie ,a te kafelki w kuchni zajerzyste normalnie :ok: :

:lol:
Miło mi, bo długo szukałam 8)
shira3 pisze:Takie drzwi wejściowe mi się podobały - czy to model Gdynia z Porty? U nas jednak były strasznie drogie... :roll:

Shira, my tu pod bokiem mamy Stolbud Włoszczowa. Cała stolarka okienna + drzwi wejściowe pochodzą od nich.
Po co mieliśmy daleko szukać, gdy na miejscu jest naprawdę dobry producent? :)
shira3 pisze:Zazdraszczam nieustająco etapu :wink:

Doczekasz się :lol: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon cze 21, 2010 14:37 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Mój ci on! ;-)

JoasiaS pisze: Shira, my tu pod bokiem mamy Stolbud Włoszczowa. Cała stolarka okienna + drzwi wejściowe pochodzą od nich.
Po co mieliśmy daleko szukać, gdy na miejscu jest naprawdę dobry producent? :)

Ano fakt :ok: Ale wyglądają baaaardzo podobnie. Nam zależało na doświetlach z obu stron ale otwór drzwiowy mieliśmy dość wąski więc wybraliśmy sprytny model który optycznie troszkę oszukuje i doświetle jest jedno a całość wygląda jakby były dwa :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon cze 21, 2010 15:41 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

Bossssko :1luvu:
To kiedy możemy w gości? :mrgreen:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon cze 21, 2010 15:45 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

MarciaMuuu pisze:Bossssko :1luvu:

Wy?
A choćby i dziś :1luvu: :lol:

Kiedy przez cały weekend myłam te kilometry kwadratowe okien, baaaardzo brakowało mi szczególnie Amyszki.
Ona tak lubi sprzątać 8)
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon cze 21, 2010 15:46 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

JoasiaS pisze:
MarciaMuuu pisze:Bossssko :1luvu:

Wy?
A choćby i dziś :1luvu: :lol:

Kiedy przez cały weekend myłam te kilometry kwadratowe okien, baaaardzo brakowało mi szczególnie Amyszki.
Ona tak lubi sprzątać 8)

no ja mogłabym gotować bo ze sprzątaniem to na mnie nie licz :mrgreen:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pon cze 21, 2010 15:48 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek [']. Wiejskie klimaty :-)

alus1 pisze:no ja mogłabym gotować bo ze sprzątaniem to na mnie nie licz :mrgreen:

Będziesz gotować :D
Na pewno będzie okazja :ok:
Obrazek

JoasiaS

[poprzednia][następna]