Fulda - dzika tri zniknęła bez wieści

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 21, 2010 11:13 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

weź co masz w kuwecie, nawet ze żwirkiem, powinni sobie poradzić, w końcu do badania nie jest bardzo dużo potrzebne
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Pon cze 21, 2010 11:41 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

Dzisiaj i tak już nic nie załatwię, bo do 18-tej w pracy siedzę.
Jak zdążę po pracy to podjadę do weta pogadać.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon cze 21, 2010 11:44 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

jak moje mają sraczkę, to dobę daję im odczekać, wyłączam mokre i jedza tylko suche, może to nic strasznego...
zwykła niestrawnośc...
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pon cze 21, 2010 12:34 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

Kłopoty zaczeły się po odrobaczeniu. Dałam Fuldzi gestego conva instant i było lepiej, więc znów pozwoliłam jeść mokre, czyli gerberka i gotowanego kurczaka. Fuldzia przepada za mokrym jedzonkiem. I znów zaczeło się sranko...
Teraz trzymam ją na suchym (RC babycat oraz applaws)
Jak rano wstałam to już było sprzątnięte...
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon cze 21, 2010 13:00 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

czyli luźny stolec od tygodnia jest, to chyba nie jest niestrawność
jeżeli ją wet zobaczy i okaże się, że wszystko jest ok, to najwyżej ją zaszczepi

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Pon cze 21, 2010 13:03 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

My tu o Fuldzinej kupie dywagujemy, a o maluchy nikt nie pyta?
A to taaaakie duże i dzielne chłopaki są!!
Naroznik w salonie poznały dokumentnie i teraz juz zeskakuja na podłogę. Bieganie po salonie jest super fajne!
Michelin podczas zwiedzania podnosi ogon do góry i zagina go na samym koniuszku. I ciagle wodzi oczami za moim TŻ-tem :mrgreen: No zapatrzony jest w niego!
Kleber to rozbójnik, który niewiele sobie robi z psa 8O Owszem przyglada mu się z zainteresowaniem, ale nic ponadto.
Fajne z nich smarkacze. W tym tygodniu będziemy się szczepić.
Kocurki sa bardzo wdzięczne wszystkim ciociom, które brały udział w bazarkach na ich rzecz! Ja tez jestem wdzięczna, bo dzieki ofiarności cioć nie musze się teraz martwic skąd wziąc na kasę na szczepienie. :1luvu:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon cze 21, 2010 13:05 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

dite pisze:czyli luźny stolec od tygodnia jest, to chyba nie jest niestrawność
jeżeli ją wet zobaczy i okaże się, że wszystko jest ok, to najwyżej ją zaszczepi

Pewnie. Pytanie czy wet zechce przyjechać na wizytę i domową (i ile to będzie kosztować :strach:)
A jak nie da rady zrobić wizyty domowej?

Nie wiem, ale mnie to wszystko jakoś przeraża.

Musze zadzwonić do mamy, bo to ona sprzatała dziś rano i zapytać co tam w tej kuwecie było...
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon cze 21, 2010 13:07 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

shira3 pisze:Ja się wprawdzie na kocich dolegliwościach specjalnie nie znam ale sporo doświadczyłam z psami. O ile można leczyć podobnie to dobre efekty dawał przeciw biegunkom zwykły węgiel leczniczy domieszany do jedzenia jak się nie da podać dopyszcznie, nie ma specjalnie paskudnego smaku i zwierzaki zjadały. Upewnij się czy można go podać kotu i może spróbuj? :?
Edit. literówki

Shira wegiel jak najbardziej można, ale JAK? Mokrego jej dawac nie mogę, a samego wegla nie zje. Naprawdę gdyby to był kot, który daje się dotknąć, to by nie było kłopotu. A tak??

Nawet mój Tz się dziwi, że tyle czasu, a Fuldzia nic nie wyluzowała. Przecież widzi, że jest wszystko ok, miska pełna, maluszki szczęśliwe... A mimo to warczy na mnie :(

Ciężko mi.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon cze 21, 2010 13:13 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

a może spróbować ten feliway?
rozpylić jej w łazience..
ja własnie kupuje sobie dla kota który panicznie boi sie chodzaić do weta,
wydala wszystkimi dziurami a poza tym ślini się koszmarnie.. takimi wstęgami ślina mu wychodzi..
więc wyczytałam na forum że można spryskac klatkę przed wyjściem ..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Pon cze 21, 2010 13:48 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

W łazience jest cały czas otwarte okienko... I tak musi być.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon cze 21, 2010 14:22 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

Dawno mnie tu nie było :roll:
Villemo, u naszego Rosena problemy z biegunką zaczęły się drugiego dnia po odrobaczeniu. Może to przypadek, a może warto zbadać Fuldę pod tym względem, jeśli zwykłe badanie robali nie wykryje :roll: Agn polecała nam Taninal na kocie biegunki, oprócz leku zwalczającego przyczynę.

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pon cze 21, 2010 15:14 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

A może probiotyk jej daj?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon cze 21, 2010 17:19 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

bylam u weta i wlasnie probiotyk mi dal sorki ale ledwo na oczy widze boli mnie brzuch
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto cze 22, 2010 9:56 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

Moje zdrowie wysiadło i w nocy zlądowałam w szpitalu :(
Teraz zbieram się do kupy. U kotów wszystko ok.
Dla Fuldy mam probiotyk, ale wczoraj nie miałam siły jej go podać.
Dwa domki interesowały się kociętami. Po wymianie pw z jednym z domków zdecydowałam, że nie wydam tam kociaka. Choć domek uzyskła dobrą ocene po wizycie przedadopcyjnej, to trudno nam jest nawiązać nić porozumienia i dlatego nie moge powierzyć mu opieki nad swoim Tymczasiątkiem.

Na dzien dzisiejszy sytuacja jest taka, że mam domek dla Kleberka (i to domek forumowy, który mam nadzieję ujawni się niebawem), zas Michelin po szczepieniach będzie szukał opiekunów po szczepieniach.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto cze 22, 2010 10:04 Re: Fulda, Kleber i Michelin - pilnie DT/DS dla Fuldy :(

Młoda, Ty trochę zwolnij tempo..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

[poprzednia][następna]