BUBU 2 MA CUDOWNY DS U KATARZYNY1207 [*]ŻEGNAJ BUBU:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 21, 2010 8:07 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

jak dobrze, że Bubulek już nie w schronie! - każdy kot uratowany w takiej sytuacji to ogromna radość i satysfakcja!!! :piwa:

dziękujemy Kasiu!!!! :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon cze 21, 2010 9:19 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

mar9 pisze:
Ps. chyba będziemy zmieniać banerek na Bubu1 :?: :(

:( :( :(
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon cze 21, 2010 9:25 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

kociczka39 pisze:
mar9 pisze:
Ps. chyba będziemy zmieniać banerek na Bubu1 :?: :(

:( :( :(

poczekajcie, nie wyrokujcie. Może wszystko się ułoży. chyba ci Państwo na razie nic nie mówią o oddaniu kotów.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon cze 21, 2010 9:31 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

oby :ok: :ok: :ok: :ok:
na razie odpięłam banerek bubu2, który już szczęśliwie zakotwiczył u Kasi :1luvu: :1luvu: , wszystkiego dobrego kotku na nowych śmieciach :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon cze 21, 2010 9:32 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

alergia u malych dzieci moze miec rozne podloze - moze to alergia pokarmowa? skaza bialkowa?
niekoniecznie kot .. ja trzymam kciuki :ok:
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Pon cze 21, 2010 9:35 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Bubu 2 jest na tymczasie, szuka domu stałego :)

Co do odczulania dzieci - wiem, że zaleca się wtedy właśnie kota w domu, bo młody organizm poprzez stały kontakt z kotem odczula się, naturalna szczepionka.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon cze 21, 2010 9:37 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

z tą alergią to nie takie proste. Ponadto takim maleńkim dzieciom nie robi się testów. Ale trezba poczekać - na pewno. Myślę, że się uspokoi. A przecież dzidzia może być uczulona choćby na roztocza kurzu....niekoniecznie na kota.
Obrazek

magdaradek

Post » Pon cze 21, 2010 9:39 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

jesli dziecko ma pol roku to mozna sprobowac :)
ale generalnie to testy nie zawsze sa wiarygodne. byc mzoe lepiej bedzie pobranie krwi na IgE :)
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Pon cze 21, 2010 9:41 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Qrcze, bez dostępu do netu byłam w czasie weekendu i najlepsze mnie ominęło :oops:
Bubu – miałeś szczęście kocie, że tak szybko zostałeś wyciągnięty ze schronu i Kasia przygarnęła pod swój dach. Doceń to i problemów nie stwarzaj :ok: :ok: :ok:

Jestem zresocjalizowanym alergikiem z trzema ogonami w domu. Oczywiście diabeł tkwi w szczegółach, ale można tę sucz alergię pokonać :mrgreen:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pon cze 21, 2010 9:43 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

to maleństwo nie ma jeszcze pół roku chyba.
Dzieciom testy skórne robi się zwykle po skończeniu przez nie 3 lat, wcześniej bywają niewiarygodne. Moja córka miała w wieku 2 lat, a teraz w wieku lat 11 wyszła alergia na coś całkiem innego niż wcześniej. Panel z krwi jest najbardziej wiarygodny.
Obrazek

magdaradek

Post » Pon cze 21, 2010 9:51 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Słuchajcie, pracuję z alergologami i wiem, że małym dzieciom robi się testy z krwi i wiadomo co dolega. Mojej mamie wyszło uczulenie na psa chociaż psy mamy od zawsze. Poprzez codzienny kontakt z psinką mama pozbyła się uczulenia właśnie na ten okaz. Wysypkę dostaję lżejszą i tylko w obecności innych psów, z którymi na co dzień kontaktu nie ma. Podobnie jeśli chodzi o kota. Na poczatku jak tylko przyjechała do mnie dostawała mega wysypki z powodu mojej Klary. Teraz już prawie wcale :) Niech państwo skontaktują się z jakimś dobrym alergologiem.

Super, że Bubu2 już w Lublinie :mrgreen: I optuje za zmianą imienia.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon cze 21, 2010 10:02 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

maueczarne dobrze mówi.
Syn TŻ był uczulony na kocią sierść. Alergolog + homeopata - zalecili właśnie nabycie kota do domu. Maciek miał wtedy chyba 5 lat. Od tamtej pory stale w domu są koty, przewijają się tymczasy, nie ma objawów alergii.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon cze 21, 2010 10:05 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Sis pisze:Bubu 2 jest na tymczasie, szuka domu stałego :)

Dokładnie.

Poprosimy o zmianę tekstu w banerku :)

:ok:
Sis pisze:Syn TŻ był uczulony na kocią sierść. Alergolog + homeopata - zalecili właśnie nabycie kota do domu. Maciek miał wtedy chyba 5 lat. Od tamtej pory stale w domu są koty, przewijają się tymczasy, nie ma objawów alergii.

Ech, żeby tak wszyscy rodzice tak do tego podchodzili, rozsądnie, spokojnie, bez paniki, a nie od razu kot won, bo dziecko ma alergię ... :roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon cze 21, 2010 10:19 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Pilne, jeśli ktoś mógłby pomóc lub choć podrzucać wątek to bardzo proszę viewtopic.php?f=1&t=112992
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon cze 21, 2010 10:20 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

mam spuchniety nos i oczy praktycznie zawsze..od siersci kota..
ale kocham swoje ogony na potege diabla i ich nikomu nie oddam..
wszystko idzie opanowac,tylko bez paniki ( i kto to pisze) :mrgreen:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

[poprzednia][następna]