Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i dziwne maluchy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 19, 2010 23:50 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Nocka to min. 2 tyg po 1 szczepieniu:)
Gaduła się z niej zrobiła:)

Maluchy już u mnie. Mamusie obie u wetki na sterylizacji.
Dziękuję za pomoc w łowieniu Anuk i Rafałowi.

Po przyniesieniu do domu i wzięciu na ręce w celu odpchlenia:
- szary ma paraliż
- whiskas ma paraliż
- dymne ma paraliż, ale trochę syczy dla fasonu
- półdługowłose czarne z krawatką ma paraliż, ale pomiziane drze ryja i syczy niezwykle groźnie :wink: ...
- czarne całe drze ryja tak, że na całym osiedlu wiedzą, że krzywdzę kota, rzuca się, gryzie, drapie... poryczałam się ze śmiechu:) No bo co innego mona zrobić jak takie malusie się tak stara, a tu podły człowiek w rękawicach nie da się podrapać i pogryźć:) Się zmęczyło małe i poszło spać;) A i warczał na mnie, a ja podle nie chciałam się bać. Zły człowiek ze mnie :twisted: Taki nie-bojący-się :twisted: :twisted: :twisted:

Generalnie pazury obcięte i koty odpchlone:) Jutro podręczę odrobaczeniowo :wink: :twisted:

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Nie cze 20, 2010 13:49 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Kociaki świetne. A to umaszczenie, które nazwałaś 'point', nazywa się 'frosted' 8) , na Kociarni ktoś napisał. I taki kociak raczej pociemnieje do czerni, ale może też pojaśnieć. Się okaże :wink:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie cze 20, 2010 19:21 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Fotki z akcji:

Obrazek <<< Kliknij, aby powiększyć

Tu się schowam, to mnie nie zobaczy

MAMO!!!!!! Potwór chce mnie zjeść!!!

No i co z tego, że jestem dziwny?
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie cze 20, 2010 23:18 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

:ryk:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pon cze 21, 2010 0:02 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

O, sama sobie znalazłam :)
Chociaż dla pozorów trzeba było poudawać strach ;) czekam na info co i jak dalej.
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Pon cze 21, 2010 8:12 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Agnieszko, mam złą wiadomość... nie będę mogła wziąć Nocki :cry: moja matka się rozmyśliła i powiedziała, że jednak ona musi jeszcze przemyśleć, czy w ogóle pozwoli mi na drugiego kota, bo mój brat w każdej chwili może znów wprowadzić się do domu i że na razie żadnych innych zwierząt oprócz Mru ma w nim nie być. Przykro mi bo już miałam dla Nocki karmę szelki i miseczki :cry: :cry: :cry:

Bardzo Cię przepraszam :(

może przyda Ci się 400g Royal Kitten i smyczka dla maluszka? bo mi już niestety nie... dodatkowo mogę pomóc w ogłoszeniach kotów w Internecie, bo mam konta na portalach adopcyjnych. Tak mi przykro i głupio zarazem, bo gdyby nie ta akcja na Paluchu i kontakt z pp to Nocka już dawno byłaby u mnie i matka nie zdążyłaby się rozmyślić...

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Śro cze 23, 2010 13:25 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Czarne kudłate od wczoraj u mnie. Normalnie najśmieszniejszy kot świata:) Wczoraj bał się tak okropnie, że nie wiem, dziś po powrocie z pracy usłyszałam czarną rozpacz dobiegającą z pokoju. Zostałam powitana standardowym syczeniem, które przeszło po chwili w mruczenie, ale syk oczywiście co 30 sekund, na wszelki wypadek. I tak to wygląda, mizianko-syczenie, zabawa, syczenie, syczeć trzeba, bo nigdy nic nie wiadomo:)

A poza tym małe kudłate ma pędzelki na uszach i przy uszach też. I całe jest kuliste i urocze.
Obrazek

Miria

Od: Pt sie 08, 2008 23:32

Post » Śro cze 23, 2010 18:30 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Miria pisze:Czarne kudłate od wczoraj u mnie. Normalnie najśmieszniejszy kot świata:) Wczoraj bał się tak okropnie, że nie wiem, dziś po powrocie z pracy usłyszałam czarną rozpacz dobiegającą z pokoju. Zostałam powitana standardowym syczeniem, które przeszło po chwili w mruczenie, ale syk oczywiście co 30 sekund, na wszelki wypadek. I tak to wygląda, mizianko-syczenie, zabawa, syczenie, syczeć trzeba, bo nigdy nic nie wiadomo:)

A poza tym małe kudłate ma pędzelki na uszach i przy uszach też. I całe jest kuliste i urocze.

No wiesz, budzisz respekt ;)
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw cze 24, 2010 11:02 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Byłam wczoraj w odwiedzinach u małej Whiskasi i Dymnego - jakie one śliczne! :1luvu:
Widać, że dziewczyna to taka odważniejsza, pewnie ziółko z niej będzie :mrgreen:
Dymek (to jego imię w DT) spokojniejszy, trząsł się jak galareta, ale właściwie nie uciekały, kiedy braliśmy je na ręce.
W końcu Dymek zasnął na kolanach u mojego TŻta, a Whiskasia wtulona w tymczasową mamę, czyli moją znajomą ;)
Będą z nich "ludzie" ;) w sensie raz, dwa będą miziakami.
Zastanawialiśmy się tylko, czy nie mruczą jeszcze, bo się boją, czy może są z tych niemruczących kotów.
Ale są przesłodkie :) Oczywiście sesja była, pokażę fotki, ale pewnie dopiero w przyszłym tygodniu...
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Pt cze 25, 2010 9:01 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Miria pisze:Czarne kudłate od wczoraj u mnie. Normalnie najśmieszniejszy kot świata:) Wczoraj bał się tak okropnie, że nie wiem, dziś po powrocie z pracy usłyszałam czarną rozpacz dobiegającą z pokoju. Zostałam powitana standardowym syczeniem, które przeszło po chwili w mruczenie, ale syk oczywiście co 30 sekund, na wszelki wypadek. I tak to wygląda, mizianko-syczenie, zabawa, syczenie, syczeć trzeba, bo nigdy nic nie wiadomo:)

Ja też tak uważam:) Jest bosski z tym naprzemiennym tuleniem i syczeniem:) I jest absolutnie cudownie mięciutki:)

orchidka

Post » Pt cze 25, 2010 9:26 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Mówcie za siebie. Ja tam się boję syczących kotów!
(Mam złe doświadczenia z Futrzem. On jak syczy, to za chwilę przechodzi do czynów)
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pt cze 25, 2010 15:14 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

qlenka pisze:Byłam wczoraj w odwiedzinach u małej Whiskasi i Dymnego - jakie one śliczne! :1luvu:
Widać, że dziewczyna to taka odważniejsza, pewnie ziółko z niej będzie :mrgreen:
Dymek (to jego imię w DT) spokojniejszy, trząsł się jak galareta, ale właściwie nie uciekały, kiedy braliśmy je na ręce.
W końcu Dymek zasnął na kolanach u mojego TŻta, a Whiskasia wtulona w tymczasową mamę, czyli moją znajomą ;)
Będą z nich "ludzie" ;) w sensie raz, dwa będą miziakami.
Zastanawialiśmy się tylko, czy nie mruczą jeszcze, bo się boją, czy może są z tych niemruczących kotów.
Ale są przesłodkie :) Oczywiście sesja była, pokażę fotki, ale pewnie dopiero w przyszłym tygodniu...

Te dwa mioty chyba nie mruczą. Szara mi się rozkłada na rękach, ale mruczenia nie słyszałam.
Czarny, który był dzicz (a przynajmniej robił sobie taki PR :twisted: ) już zachowuje się tak jak puchatek:) Boski jest:)

orchidka

Post » Pt cze 25, 2010 15:17 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i Momo...

Anuk pisze:Mówcie za siebie. Ja tam się boję syczących kotów!
(Mam złe doświadczenia z Futrzem. On jak syczy, to za chwilę przechodzi do czynów)

One na szczęście tylko syczą. Tak dla dodania sobie animuszu:)

orchidka

Post » Pt cze 25, 2010 16:15 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i dziwne maluchy...

A my dziś podrałujemy do weta, bo Ewok (ma już imię, ha, ha!) ma brzydką biegunkę. :| Tyłek podrażniony a kupa wygląda kiepsko. Wszelkie porady mile widziane, chociaż do weta i tak podjadę.
Obrazek

Miria

Od: Pt sie 08, 2008 23:32

Post » Pt cze 25, 2010 18:52 Re: Zrób swój własny cud! Rupert, Salem i dziwne maluchy...

Był odrobaczony pyrantellum. Moje zdrowe:)

orchidka

[poprzednia][następna]