DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 19, 2010 19:04 Re: Co Dranie to Dranie. Z Królewną nowy problem :( Źle :(((

Byłyśmy na Strzeleckiego.
Pani doktor dała Królewnie coś rozkurczowego mocniejszego niż no-spa i kazała poczekać jeszcze do 22.00 - że niby po tym to już na pewno powinna się zsikać. Pobrałyśmy też znów krew, żeby sprawdzić, czy nie pojawiły się w międzyczasie jakieś zmiany w nerkach.
Jeśli do 22.00 nic się nie zmieni, będziemy nakłuwać pęcherz :( - to podobno łatwiejsze do wykonania u kotki niż cewnikowanie...

Na razie siedzimy zamknięte w pokoju u Cioci Moni i czekamy. Księżniczka śpi w kłębuszku na kanapie...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob cze 19, 2010 19:14 Re: Co Dranie to Dranie. Z Królewną nowy problem :( Źle :(((

Oby obyło się bez żadnego nakłuwania / cewnikowania :ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob cze 19, 2010 19:38 Re: Co Dranie to Dranie. Z Królewną nowy problem :( Źle :(((

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob cze 19, 2010 20:25 Re: Co Dranie to Dranie. Z Królewną nowy problem :( Źle :(((

:crying:

Busiek leży na kanapie i mruczy. Obawiam się, że tym razem to niestety z bólu (koty podobno tak mają) :(
Jeszcze pół godziny i idziemy :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob cze 19, 2010 20:30 Re: Co Dranie to Dranie. Z Królewną nowy problem :( Źle :(((

Zrób co trzeba królewno :ok: :ok: :ok:

bubor

Post » Sob cze 19, 2010 20:35 Re: Co Dranie to Dranie. Z Królewną nowy problem :( Źle :(((

Księżniczko, nie choruj swojej Dużej!
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob cze 19, 2010 22:08 Re: Co Dranie to Dranie. Z Królewną nowy problem :( Źle :(((

Cewnikowania nie było. Pojechały do domu. C.d. jutro w zależności od rozwoju sytuacji. Busia - zero stresu - mruczała, spała, na końcu mnie obsyczała :mrgreen: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob cze 19, 2010 22:44 Re: Co Dranie to Dranie. Z Królewną nowy problem :( Źle :(((

Zgadza się: Królewna dzisiaj jeszcze uniknęła tortur. Wyniki krwi świetne, ani śladu niewydolności nerek - dlatego pani doktor stwierdziła, że z podjęciem decyzji o którymś z inwazyjnych zabiegów można poczekać jeszcze do jutra. Przyjechałyśmy do domu, wypuściłam Księżną w jej pokoju, jak do tej pory nadal się nie zsikała :roll: :(

Podobno jest przedziwnym przypadkiem. Najprawdopodobniej cała impreza z zatykaniem się wynika u niej, podobnie jak wylizywanie się, wyłącznie ze stresu. Psychotropy jak dotąd nie zadziałały... Cóż, jaki pan taki kram :twisted: :oops: , nawet ukochanego kota mam pomylonego :roll:

Kupiłam i podłączyłam w pokoju Feliwaya.

Wielbłądzio

Post » Sob cze 19, 2010 22:47 Re: Co Dranie to Dranie. Z Królewną nowy problem :( Źle :(((

Aha, a jutro idę na wybory z kotem w transporterze :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Sob cze 19, 2010 22:48 Re: Co Dranie to Dranie. Z Królewną nowy problem :( Źle :(((

Wielbłądzio pisze:Aha, a jutro idę na wybory z kotem w transporterze :mrgreen:

:ryk:
Pozdrawiam
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie cze 20, 2010 8:18 Re: Co Dranie to Dranie. Z Królewną nowy problem :( Źle :(((

Wielbłądziu , królewno , jak sie sprawy mają ? :roll:

bubor

Post » Nie cze 20, 2010 11:54 Re: Co Dranie to Dranie. Z Królewną nowy problem :( Źle :(((

Wróciłyśmy.

Kochany koteczek około 9.00 rano poszedł do kuwetki i zsikał się jakby nigdy nic. Po prawie trzech dobach :twisted:
Mocz zaniesiony do badania. Poza tym dziś w lecznicy kontynuacja antybiotyku. Zastrzyki na kolejne trzy dni dostałam na wynos, w środę mamy się pokazać. Ciąg dalszy w zależności od wyników moczu: jeśli jest zapalenie pęcherza to leczymy dalej, a jeśli nie ma... to trzeba leczyć kotka na głowę, podobnie jak mamusię :wink:

Prawie nie spałam przez ostatnie dwie noce, padam. Zaraz zamierzam się położyć i chociaż odrobinę odespać zanim zabiorę się za sprzątanie mieszkania (syf mam dwutygodniowy i nie sposób zostawić go na kolejny tydzień :oops: ) - dlatego chwilowo uprasza się Krewnych i Znajomych Wielbłąda o niedzwonienie :oops: :wink:

PS. Zajrzałam na konto. Przez ostatnie kilka dni poszło na Buśkę kilkaset złotych :roll: Jak to dobrze, że od dłuższego czasu znów mam zmagazynowany na stałe tzw. fundusz koci - nie chciałabym nigdy więcej znaleźć się w sytuacji takiej jak wtedy, kiedy nie miałam pracy, sama chorowałam, dwie Królewny były w trakcie leczenia przewlekłych chorób, a pewien znajomy pan doktor (na rozkaz bogini swego serca :roll: ) był uprzejmy po trzech latach wierności wyrzucić nas całą rodziną ze swojej lecznicy :twisted:
Ostatnio edytowano Nie cze 20, 2010 12:10 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz

Wielbłądzio

Post » Nie cze 20, 2010 12:10 Re: Co Dranie to Dranie. Buś - kot przedziwny... Leczymy dalej.

Dobrze że już lepiej :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Post » Nie cze 20, 2010 19:59 Re: Co Dranie to Dranie. Buś - kot przedziwny... Leczymy dalej.

Super, że jest lepiej :D Kciuki nadal zaciśnięte :ok: :ok: :ok:

P.S.: Ja właśnie zakończyłam sprzątanie dwutygoniowego syfu (w zeszłym tyg. było tylko odkurzane) i zasiadłam do netu. A zaraz idę spać, bo mnie jakaś zaraza dopadła.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie cze 20, 2010 21:28 Re: Co Dranie to Dranie. Buś - kot przedziwny... Leczymy dalej.

W zeszłym też tylko poodkurzałam i zmyłam podłogi :roll:

Skończone.
Co prawda Rop i Pluszak zdążyli już pobić się na jasnym dywanie, wskutek czego znów pojawiły się na nim kłębki czarnych kłaków :twisted: - ale zawsze jednak trochę czyściej niż było, rzeczone kłaki też zaraz wyzbieram.

Busiek dziś dla odmiany kompletnie zaprzestał jedzenia i picia, wzgardziła nawet 'swoją' Cosmą. Zostawię ją jutro samą w sypialni, zobaczymy czy coś się zmieni. Ten kot doprowadza mnie do rozpaczy :(

Norcia jadła dziś ze mną lody sorbetowe z czerwonej pomarańczy 8O :roll:

Padam, idę spać.
Jutro znowu do mojej wstrętnej roboty :crying:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]