Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Marea pisze:Straszna ta historia z rudaskiem Sabinkobiedny koteczek...
Ostatnio rozmawiałam z moją wet, opowiadała jak w jadąc w korku każdy omijał przejechanego kota wijącego się w konwulsjach, wyszła i dokończyła jego żywota - lewarkiem, nie mogąc patrzeć na jego cierpienie, zastanawia się nad wożeniem małej dawki środka usypiającego przy sobie, choć to nielegalne...
Szkoda że ten nasz świat tak poukladany
Matyliano pisze:Marea pisze:Straszna ta historia z rudaskiem Sabinkobiedny koteczek...
Ostatnio rozmawiałam z moją wet, opowiadała jak w jadąc w korku każdy omijał przejechanego kota wijącego się w konwulsjach, wyszła i dokończyła jego żywota - lewarkiem, nie mogąc patrzeć na jego cierpienie, zastanawia się nad wożeniem małej dawki środka usypiającego przy sobie, choć to nielegalne...
Szkoda że ten nasz świat tak poukladany
To byłby dobry pomysł, ja zawsze modlę się żeby nie być świadkiem takiego wypadku, już raz byłam i wiem co to znaczy... Jednak wyglądało okropnie a kotu nic się na szczęście poważnego nie stało.
Betbet pisze:Dziewczyna mi ją dowiezie, bo ja nie mam w czym jej przetransportowac, ostatnio musiałam sprzedać transporterek. Nie ma kuwety,kotka załatwiała się do..pudełka po butach. Spytałam delikatnie o pomoc w finansowaniu chociażby ogłoszeń, ale mówi ,że nie ma pieniędzy...
Nie wiem, ona pisze jak dziecko, a właśnie ma ponoć 22 lata:O
Betbet pisze:Dziewczyna mi ją dowiezie, bo ja nie mam w czym jej przetransportowac, ostatnio musiałam sprzedać transporterek. Nie ma kuwety,kotka załatwiała się do..pudełka po butach. Spytałam delikatnie o pomoc w finansowaniu chociażby ogłoszeń, ale mówi ,że nie ma pieniędzy...
BinaDina85 pisze:Betbet pisze:Dziewczyna mi ją dowiezie, bo ja nie mam w czym jej przetransportowac, ostatnio musiałam sprzedać transporterek. Nie ma kuwety,kotka załatwiała się do..pudełka po butach. Spytałam delikatnie o pomoc w finansowaniu chociażby ogłoszeń, ale mówi ,że nie ma pieniędzy...
Skoro nie ma pieniędzy to niech odpracuje czyli niech przyjeżdża pomagać Ci w opiece nad kotami. Wstyd totalny, żal dupę ściska... Dziewczyna musi nie mieć sumienia ...![]()
Ja do tej pory mam okropne wyrzuty sumienia po tym jak nie było mnie stać na zapłacenie za dt Sabinie i nie wiedzialam jak jej o tym powiedziec, co mam zrobic tak mi glupio bylo. Na dodatek mialam wowczas nieprzyjemnosci z sasiadami z racji sterylizacji bezdomnych kotow i wlewanie do glowy bzdurnych opowiesci ze kot sterylizowany zyjac na wolnosci zostanie zagryziony przez swoich współbraci... trelelele ..
Teraz jeśli oddaje komus kota na darmowy tymczas to zawsze daje karme i wyrabiam ksiązeczke zdrowia, nawet jesli kicia jest za mloda na szczepienie.
sabina skaza pisze:BinaDina85 pisze:Betbet pisze:Dziewczyna mi ją dowiezie, bo ja nie mam w czym jej przetransportowac, ostatnio musiałam sprzedać transporterek. Nie ma kuwety,kotka załatwiała się do..pudełka po butach. Spytałam delikatnie o pomoc w finansowaniu chociażby ogłoszeń, ale mówi ,że nie ma pieniędzy...
Skoro nie ma pieniędzy to niech odpracuje czyli niech przyjeżdża pomagać Ci w opiece nad kotami. Wstyd totalny, żal dupę ściska... Dziewczyna musi nie mieć sumienia ...![]()
Ja do tej pory mam okropne wyrzuty sumienia po tym jak nie było mnie stać na zapłacenie za dt Sabinie i nie wiedzialam jak jej o tym powiedziec, co mam zrobic tak mi glupio bylo. Na dodatek mialam wowczas nieprzyjemnosci z sasiadami z racji sterylizacji bezdomnych kotow i wlewanie do glowy bzdurnych opowiesci ze kot sterylizowany zyjac na wolnosci zostanie zagryziony przez swoich współbraci... trelelele ..
Teraz jeśli oddaje komus kota na darmowy tymczas to zawsze daje karme i wyrabiam ksiązeczke zdrowia, nawet jesli kicia jest za mloda na szczepienie.
małe sprostowanie, nie oddawałaś mi kota na tymczas tylko do hotelu- i wszytkie moje warunki przyjęłąś bez zmrużenia oka- ja liczyłam tylko koszty jego utrzymania, (7 zł za dobę- nie mam tak niskiej sumy w cenniku). koty z PKDT tymczasuję za darmo, a dziewczyny pomagają ile mogą, przyjeżdżają, myją kuwety, miski, sponsorują różne bajery do ogrodu dla kotów, a czasem wrzucą parę groszy żeby dołożyć się do kosztów utrzymania, bo mam ogromne zużycie wody przy tylu zwierzakach. sabinko zawsze sie ze mną można dogadać- ja nie grzyę, np. zaproponować pomoc przy zwierzętach, a nie przestać utrzymywać kontakty na kilka dni po umieszczeniu u mnie kota i przekazać mi go bez mojej wiedzy i zgody na tymczas dla PKDT.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Jura i 8 gości