psiama pisze:mmk, niezmiennie podziwiam, ale też troszkę się o Ciebie obawiam. Sprawdziłaś, że to jest bezpieczne dla zdrowia i życia ?
I czy po prostu witamin wziąć nie możesz ?
Nie ma się czego obawiać! To jest bezpieczne, a na dodatek zalecane! Monodiety oczyszczające są wskazane i każdy powinien od czasu do czasu je zrobić.
Dietuję się razem z mamą, dla której jest to zalecenie "lekarza" medycyny chińskiej, do którego mamy pełne zaufanie. Nie jest to proste, ale to co dobre rzadko bywa proste

Wszystkie objawy, które miałam świadczyły o tym, że organizm się oczyszcza. W środę miałam problem z wątrobą (miałam kiedyś objawy, że wątroba nie działa mi prawidłowo, ale badania i lekarze to wykluczyli

), pomógł zwykły termofor (wątroba lubi ciepło) i już jest dobrze! Na wszelki wypadek biorę teraz ziołowe tabletki wspomagające wątrobę. Monodieta ryżowa normalizuje pracę wątroby i to głównie dlatego zdecydowałam się akurat na tą dietę. Dawno nie czułam się tak dobrze! Po powrocie z pracy zwykle miałam ochotę iść spać, a teraz mam siłę i chęci, żeby góry przenosić

Tylko bolące mięśnie mnie powstrzymują

Dowiedziałam się, że ten ból to jednak efekt oczyszczania - to jest dobra wiadomość, i że może potrwać nawet tydzień - to już zła wiadomość

Wszystko zależy od stopnia zatrucia organizmu
Asia_Siunia, tak, to pewnie głównie woda, ale po tym co widzę, na pewno nie tylko woda. Bardzo nielubiana skórka zniknęła prawie całkowicie

Wiem, że ten stan trzeba utrzymać i że nie mogę zacząć teraz jeść rzeczy "kalorycznych". Nie lubię diet, nie mam do tego cierpliwości i silnej woli, to co zrobiłam miało na celu oczyszczenie.
Ryż starałam się jeść ciepły, ale nie zawsze było to możliwe. Woda do picia też musi być ciepła. Organizm jest już mocno ochłodzony przez brak wartości odżywczych, nie można go dodatkowo wystudzać pokarmem. Tym bardziej, że wątroba lubi ciepło

Za chwilę przygotuję zdjęcia