Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 18, 2010 9:40 Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Początek tej historii w tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=112692 założonym przez Dianę, która kotki wypatrzyła czyli uratowała :1luvu: Dwa są u niej w domu, a reszta będzie bohaterami tego wątku.
Kopiuję swój wpis właśnie stamtąd :wink:

Dwa malce z podwórka już w DT. Jeden w tym "nowym", znalezionym przez Anię, drugi jednak u mnie. Po wizycie w lecznicy stwierdziłyśmy, że nie możemy obarczać początkującego Dt kotkiem w tak poważnym stanie (zwłaszcza, że domek zgodził się przyjąć jeszcze te malce, których dziś nie udało się złapać - 1 lub 2). Oba kotki mają bardzo zaawansowany kk, ten który trafił do mnie (ten ze zdjęcia, które wczoraj zamieściła Diana) ma jedno oczko maksymalnie "spuchnięte" tzn. wielką gałkę oczną nadającą się tylko do usunięcia :( Czy drugie oczko uda się uratować jeszcze nie wiadomo, bo strasznie wszystko wokół jest zapuchnięte i nic nie widać. Niestety na zabieg kitulec jest za słaby i zbyt zaropiały, najpierw trzeba go przeleczyć, potem operować. Oby gałka wcześniej nie pękła!!!
Zdrowszy malec (czarny) waży 0.5 kg, drugi - nie pamiętam :oops: (dopytam)
Mają 5-6 tygodni.
Aha, okazało się, że One nie są wcale takie dzikie, tylko maksymalnie wystraszone.

Chciałabym gorąco podziękować Ani NSP :1luvu: , która ma serce wielkie jak nie wiem co!!! Znalazła DT dla tych bied, zaoferowała, że ślepaczka może wziąć do siebie, sfinansowała wizytę u weta i jedzonkową wyprawkę!!! Aniu, ja nie wiem co bym zrobiła bez Twojej pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przedstawiam Bąbla (imię robocze), który zamieszkał z nami.

Obrazek
Obrazek

Kotek jest chudziuteńki, słaby, ale na szczęście pozwala się karmić i nawet bardzo mu się to podoba.
Stanem oczek jestem przerażona, mam nadzieję, że chociaż jedno uda się uratować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz leczymy kk i podajemy do oczu antybiotyk.
Jeśli ktoś mógłby doradzić coś w kwestii ratowania oczu będę bardzo zobowiązana :D

A tutaj rozliczenie:
Pierwsza wizyta Bąbla i Felka u weta - 60zł + 40zł jedzonko - Ania NSP :1luvu:
Kolejne dwie wizyty Felka u weta - 80zł + 20zł "extra" - Ania NSP :1luvu:

Tutaj już leczenie samego Bąbelka (kwoty za wizyty u weta obejmują leki jakie tam bąbelek dostaje, również "na wynos"):
WYDATKI:
65 zł - wet
30 zł - wet
25 zł - Floxal (krople- antybiotyk)
25 zł - wet
30 zł - wet
25 zł - Floxal
47 zł - Trusopt (krople obniżające ciśnienie gałki ocznej)
25 zł - wet
19 zł - Tears Naturale II Alcon (nawilżanie o przedłużonym działaniu - krople "łzy")
22 zł - Syrop Betaglucanowy z wit. C firmy Virde (300ml)
25 zł - wet
26 zł - Corneregel (10g)
48 zł - wet (w tym 4 Intestinale)
45 zł - wet (szczepienie Nobivac Tricat Trio)
10 zł - wet
110 zł - wet (zabieg)
28 zł - krople Maxitrol (antybiotyk + steryd)
30 zł - wet
47 zł - Trusopt
45 zł - wet (w tym m.in. Zylexis (sic!))
80 zł - wet (w tym m.in. Zylexis)
56 zł - wet (w tym Quatrocat)
47 zł - Trusopt
250 zł - wet (usunięcie oczka)
20 zł - wet (wyjęcie szwów)
80 zł - wizyta u dr Garncarza

Razem: 1260 zł

WPŁYWY:
75 zł - bazarek Małgorzaty Pękały :1luvu:
50 zł - bazarek Petki :1luvu:
35 zł - bazarek Petki :1luvu:
102 zł - bazarek Małgorzaty Pękały :1luvu:
122 zł - bazarek Małgorzaty Pękały :1luvu:
75 zł - bazarek Małgorzaty Pękały :1luvu:
50 zł - bazarek Małgorzaty Pękały :1luvu:
40 zł - bazarek Petki :1luvu:
120 zł - bazarek Petki :1luvu:
100 zł - bazarek Małgorzaty Pękały :1luvu:
30 zł - bazarek Petki :1luvu:
30 zł - bazarek Petki :1luvu:

Razem: 829 zł
Ostatnio edytowano Śro maja 22, 2013 11:52 przez jerzykowka, łącznie edytowano 50 razy
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt cze 18, 2010 10:08 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

a moze by odwiedzic ta weterynarz z miedzyborksiej ?
co myslicie?

Diana27

Od: Pon gru 07, 2009 18:17

Post » Pt cze 18, 2010 10:11 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Diana27 pisze:a moze by odwiedzic ta weterynarz z miedzyborksiej ?
co myslicie?

Tak, właśnie planujemy wizytę u dr Lisieckiej!!! Zobaczymy co Ona powie, w końcu to specjalistka od oczu.
Musi się udać :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt cze 18, 2010 10:22 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Jejku, jakie biedactwo, dobrze że już bezpieczny, trzymam za niego mocno kciuki, oby przynajmniej jedno oczko udało się uratować :ok:

Asiu, sprawdź link który podałaś w pierwszym poście, bo chyba coś z nim nie tak :wink:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt cze 18, 2010 10:29 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

hehe faktycznie cos z linkiem nie tak :wink:

Diana27

Post » Pt cze 18, 2010 10:30 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

melduję się i zaciskam wszystko co się da, żeby udało się uratować to jedno oczko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Asiu, ten maluch lepiej trafić nie mógł :1luvu:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt cze 18, 2010 10:38 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Witam, Kochane :1luvu:

Hihihi, ale ze mnie łoś :oops: , już poprawiłam link :wink:
Gosiu, dziękuję, że jak zwykle czuwasz nad moimi poczynaniami!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt cze 18, 2010 11:04 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Się melduję.

Bąbel jest wspaniały. Na dziką dzicz to on nie wygląda wcale.
Jak go zobaczyłam to od razu miałam przed oczyma mojego Kajtusia.
Z Bąbla też mega cudo będzie. Troszkę to potrwa, ale pod opieką Asi rozkwitnie.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt cze 18, 2010 11:36 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

A może ktoś wyskrobie jakiś mały banerek ?
Tak pytam nieśmiało :wink:
Tak jak obiecałam,jutro będę pracowała nad bazarkiem,trzeba zbierać pieniądzory na leczenie maluszka :D
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pt cze 18, 2010 11:39 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Wlaśnie dotarly do mnie wieści z DT czarnuszka - brata Bąbla. Kocio śpi ufnie wtulony w człowieka, oczka ma dziś znakomite, tylko z apetytem gorzej. Będzie dokarmiany strzykawką :ok: :ok: :ok:

Gosiu, dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
O banerek poprosimy gdy Ania więcej fotek wstawi, nie wiem czy te wystarczą :?
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt cze 18, 2010 11:57 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

a to ich braciszek , ktory juz zdrowy

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Diana27

Post » Pt cze 18, 2010 12:08 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Diana27 pisze:a to ich braciszek , ktory juz zdrowy

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Śliczny maleńtas, miał szczęście, że go wypatrzyłaś i zabrałaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt cze 18, 2010 12:10 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Mały Czarny w DT
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Bąbel jeszcze w transporterku
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Przepraszam, że z opóźnieniem ale czasem muszę trochę popracować. :oops:

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Pt cze 18, 2010 12:48 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

I jeszcze Bąbel, już u mnie.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt cze 18, 2010 12:56 Re: Bąbel & S-ka-oczko do usunięcia,a drugie?- walczymy o wzrok!

Biedny Bąbelek, dobrze że się nim zajmujesz. Na podwórku nie miał szans.
Teraz już widać trochę drugie oczko.

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

[następna]