COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 17, 2010 8:21 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

Mała Dzikuska pisze:Wieści z frontu:
Przedpokojowe qpale nie ustają.
Dwa, trzy dni Cola załatwia się jak należy, Duża zaczyna się cieszyć i gdy zamierza właśnie odtrąbić sukces, Mała sprowadza na ziemię i kolejnego poranka wita mnie w przedpokoju misternie wydalona niespodzianka. :evil:
A potem powtórka z rozrywki. Dwa, trzy dni wzorowego qpkania i znowu przedpokojowe bombardowanie.

Ech, oby z tego wyrosła!

Wyrośnie :wink: A dostawiłaś drugą kuwetę w końcu? Naprawdę mi się wydaje, że w tej sytuacji warto :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw cze 17, 2010 8:23 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

OKI pisze:
Dwa, trzy dni Cola załatwia się jak należy, Duża zaczyna się cieszyć i gdy zamierza właśnie odtrąbić sukces, Mała sprowadza na ziemię i kolejnego poranka wita mnie w przedpokoju misternie wydalona niespodzianka. :evil:
A potem powtórka z rozrywki. Dwa, trzy dni wzorowego qpkania i znowu przedpokojowe bombardowanie.

Ech, oby z tego wyrosła!

Wyrośnie :wink: A dostawiłaś drugą kuwetę w końcu? Naprawdę mi się wydaje, że w tej sytuacji warto :roll:

Muszę ją najpierw "odkopać" w piwnicy. Coś mi się w tej kwestii Tż buntuje... :|
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Czw cze 17, 2010 8:31 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

Mała Dzikuska pisze:
OKI pisze:

Ech, oby z tego wyrosła!

Muszę ją najpierw "odkopać" w piwnicy. Coś mi się w tej kwestii Tż buntuje... :|

W kwestii odkopania, czy w kwestii dostawienia? Może niech on sprząta te qpale? :wink:
Tak mi się wydaje, że skoro to zawsze w nocy, a nawet nad ranem (z tego, co mówisz), to może po prostu o to chodzić, że już "za dużo" jest w kuwecie. Druga może pomóc :roll:

U mnie jest podobnie, główną mam na korytarzy, dodatkową malutką dostawiłam w łazience, bo na korytarzu już nie wchodzi. Upierdliwe to jest, bo muszę drzwi od łazienki mieć otwarte, a są źle zamontowane i od razu otwierają się na całą szerokość :x - ale to działa. Młoda tam sobie posikuje i więcej wypadków nie było. Sądząc z wielkości bryłek, tylko ona używa. Mam zresztą cichą nadzieję, że po sterylce będę mogła tę drugą zlikwidować. Ale jeśli nie, to trudno - wolę sprzątać drugą kuwetę, niż resztę chałupy :wink:

OKI

Post » Czw cze 17, 2010 8:45 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

u nas niestety tez musza byc dwie kuwety, choc zajmuje mi to kupe miejsca pod blatem, gdzie stanelaby piekna, pojemna szafka :roll: :roll: :roll:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw cze 17, 2010 8:51 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

"Za dużo" to chyba nie ma jak być. Koty w nocy śpią, a kuwetkę sprzątam im trzy razy dziennie. Ostatni raz przed spaniem, więc na noc mają czystą. :|

Jeszcze mnie jedna sprawa nurtuje. Małej często ( zbyt często, jak na moje oko) qpal się do dupska przyczepia. Wychodzi z kuwety z niespodzianką na zadku i wtedy muszę interweniować,bo łatwiej oczyścić jednego kota niż pół chałupy. Zwykle kończy się to myciem kupra, ogona i łap. I tak sobie też myślę, ze może w tym tkwi przyczyna. Może Cola chce uniknąć tego typu zabiegów. :|

A kuweta druga jak stała to się w niej Coco zaczęła meldować, nie Cola. Możecie sobie wyobrazić zagrzebywanie kupala w odkrytej, malutkiej kuwetce dla kociaków przez czyścioszka takiego jak Coco. Pół łazienki w żwirku było, a kupal zwykle na wierzchu albo gdzieś poza kuwetką. Ups! Zdziwiony koteczek. :ryk:
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Czw cze 17, 2010 9:01 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

Mała Dzikuska pisze:"Za dużo" to chyba nie ma jak być. Koty w nocy śpią, a kuwetkę sprzątam im trzy razy dziennie. Ostatni raz przed spaniem, więc na noc mają czystą. :|

"Za dużo" wg Coli :mrgreen: Interpretacji się nie podejmę :wink:

Mała Dzikuska pisze:Jeszcze mnie jedna sprawa nurtuje. Małej często ( zbyt często, jak na moje oko) qpal się do dupska przyczepia. Wychodzi z kuwety z niespodzianką na zadku i wtedy muszę interweniować,bo łatwiej oczyścić jednego kota niż pół chałupy. Zwykle kończy się to myciem kupra, ogona i łap. I tak sobie też myślę, ze może w tym tkwi przyczyna. Może Cola chce uniknąć tego typu zabiegów. :|

Też możliwe, a jak robi poza kuwetą, to też się przykleja i trzeba pucować?

Mała Dzikuska pisze:A kuweta druga jak stała to się w niej Coco zaczęła meldować, nie Cola. Możecie sobie wyobrazić zagrzebywanie kupala w odkrytej, malutkiej kuwetce dla kociaków przez czyścioszka takiego jak Coco. Pół łazienki w żwirku było, a kupal zwykle na wierzchu albo gdzieś poza kuwetką. Ups! Zdziwiony koteczek. :ryk:

Szelmiasta tak robi w dużej kuwecie. W sumie to nie zależy od wielkości kuwety, tylko od jej dziwnych przyzwyczajeń kuwetowych.
Szelma mianowicie kopaczem jest straszliwym - prawdziwy kot górniczy, na przodku by się sprawdziła na pewno :twisted: Ale jej kopanie polega na tym, że cały żwirek z kuwety należy usypać w tylnym kącie w elegancką górkę, odgarniając każde najmniejsze ziarnko z przedniej połowy kuwety. Na tejże górce ląduje elegancki qpal w całej swojej okazałości, a na pozbawionym żwirku przodzie jest miejsce na siooo :twisted: Paczcie i podziwiajcie!!! :mrgreen:

I nie ma to żadnego związku z czystością żwirku, bo najlepszy wprawdzie jest taki świeżo nasypany, ale i z używanego górkę da się nieźle usypać :mrgreen:

OKI

Post » Czw cze 17, 2010 9:45 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

Szelma debest :lol: :wink: :ryk:

tillibulek

Post » Czw cze 17, 2010 13:36 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

u nas też sie problem ciągnie... wczoraj byłam u weta i powiedział by cierpliwie czekać. Problem może być psychiczny, tzn. ciągłe zmiany w jej życiu objawiają się takim właśnie buntem.

Niestety słychać świsty w tchawicy, oczko łzawi cały czas. Na razie obserwujemy bez antybiotyku. Dostała tylko lek na wzmocnienie i zobaczymy...

Oby dziewczyny w końcu wyszły na prostą! trzymam kciuki. :kotek:
ObrazekObrazek

szkrab

Od: Śro maja 05, 2010 15:48

Post » Czw cze 17, 2010 13:45 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

Wyjdą, zawsze wychodzą :wink:
Tylko muszą nas najpierw w ramach chrztu bojowego przećwiczyć i po wetach przegonić maratonem :twisted:

OKI

Post » Czw cze 17, 2010 18:15 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

Uff..dobrze że mnie starcza jedna kuweta..
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw cze 17, 2010 18:19 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

kalair pisze:Uff..dobrze że mnie starcza jedna kuweta..

Tobie???!!! 8O 8O :ryk: :ryk: 8O 8O :ryk: :ryk: :ok:
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Czw cze 17, 2010 18:21 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

Cześć zapracowane :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Czw cze 17, 2010 18:28 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

Mała Dzikuska pisze:

u sie zgubilo :lol: :lol:

tillibulek

Post » Czw cze 17, 2010 18:29 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

tillibulek pisze:
Mała Dzikuska pisze:

u sie zgubilo :lol: :lol:

Jakieś niesforne "u". ;)
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Czw cze 17, 2010 18:46 Re: COCOLANDIA III - do trzech razy sztuka :)

chochlik redaktorski :wink:

tillibulek

[poprzednia][następna]