MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 16, 2010 12:23 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Barbara Horz pisze:Wiem, że to już było, ale zawsze jest dla nas aktualne :
Obrazek

co byście nie mówili, koty są zawsze lepsze i orginalniejsze we wszystkim :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro cze 16, 2010 13:23 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

:lol:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro cze 16, 2010 15:31 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Ja nie bardzo rozumiem... Ciach jest w ramach MiauKota ? Bo kiedy idą ode mnie z bazarków pieniądze na konto MiauKot, to całkowicie pozostawiam fundacji decyzję, na co zostaną wydane. Mogą też na Ciach przecież...?

Manu

Od: Czw sie 19, 2004 23:00

Post » Śro cze 16, 2010 17:10 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Barbara Horz pisze: Lucyferek też jest fajny, ale może odstraszyć potencjalne domki :twisted:
II tam, przerobisz na Lucek lub Lucjan i git. Poza tym Lucyfer nie zawsze się kojarzył niefajnie ;) O, choćby tu 8)

I taka jeszcze ksiażeczka imion zahaczająca nieco o temat :mrgreen:

I jeszcze:
...to co mamy powiedzieć na tego na D...Dyngusa, Dyndusia, Dyniusia :mrgreen:

O!
Złotousta Adria! :D

A w ogółle jestem po plenarce i mi piere :partygirl: :rudolf: :spin2: :surprise:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro cze 16, 2010 18:14 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

No nie, z Lucyferem to mnie ugotowałaś :lol:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Śro cze 16, 2010 18:20 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Hipcia pisze:No nie, z Lucyferem to mnie ugotowałaś :lol:

Zawsze można przerobić na Lucynkę :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro cze 16, 2010 20:43 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Rozumie, że kolejny kocurek w fundacji będzie miał na imię Lucyferek :twisted:

Manu pieniążki z konta fundacji idą również na Ciacha . Innego konta nie będzie, a akcja jest po to,żeby było więcej pieniążków co umożliwi więcej zabiegów. Kotów jest do ciachnięcia multum i ciągle ktoś zgłasza nowe. Karmicielki z którymi współpracujemy od lat dzwonią jak tylko na ich terenie pojawi się nowy kot, a i my same mamy dużo do zrobienia. Ja mam dwa podwórka do wyciachania, a jak się skupię to może i trzy /Hipcia, biorę pod uwagę również Twoje podwórko, bo nawet nie pytam jak tam sytuacja w tym roku :( /.

Pieniążków jest ciągle mało, bo z wirtualnych adopcji nie ma na tyle, żeby kota utrzymać, leczyć, zaszczepić, odrobaczyć, odpchlić itp. 50 zł pokrywa bieżące koszty utrzymania i trzeba się mocno nagimnastykować, żeby starczyło na wszystkie miaukoty, bo przecież nie wszystkie mają w.opiekunów. Gdy nie starcza ruszamy własnymi portfelami, bo przecież co koty obchodzi, że konto puste :wink: Po prostu życie :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro cze 16, 2010 21:12 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

:oops: :oops: :oops: :oops:
No cóż wiem ze jestem pierwsza do linczu. Bije się w piersi.
Na moim podwórku doszło do zmiany władcy. Żonaty ( nazwany tak od białej obrączki na czarnym ogonie ) zostal zdetronizowny przez dorodnego rudego kocura, ktory do krówkowej barwy stada dodał trochę rdzy. Póki co dokarmiam Zezowatą, która na podusze z mojej starej kanapy ma gniazdo z 6 trikolorkami. Małe sa na etapie ufoludków czyli wyrosły im mikroskopijne dotychczas uszka. Wiem też od sąsiadów, że w piwnicy też jest jakiś miot, ale jeszcze nie udało mi się podejrzeć ani czyj ani jak liczny.
Jak bedę w formie ( pomiedzy kolejnymi chemiami ) to moge pomóc w łapance. Przepraszam, ale sama nie czuje się na siłach zrobic z tym porządku. :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Śro cze 16, 2010 21:44 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Silek i Center robią teraz kupki prawie po każdym karmieniu (ładnie brązowe ale nie konsystencji bobkowatej). Ale Silek zrobił dzisiaj wieczorem coś co chyba miało być kupą ale mało ją przypominało tzn takie żółte hlist-dżist. bardziej wodniste. Na pewno nie były to siuśki. Za późno było na telefon do weta. Czy mam zacząć panikować?
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Śro cze 16, 2010 22:33 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

majkowiec chyba nie musisz panikować :) Z tego co mi wiadomo to takie malce robią kupy w konsystencji pasty do zębów.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Śro cze 16, 2010 22:40 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

wiem, wiem ale to było wodniste . Konsystencje pasty to miała kupka Silka przed lewatywą. Po tym kupki były coraz częstsze ale ciapkowate, tyle, że ładnego koloru. A to to było niezbyt zdrowe wizualnie
Obrazek

majkowiec

Post » Śro cze 16, 2010 22:46 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Teraz dzwoniłam do mamy i powiedziała, że kolejna kupa taka sama :(
Obrazek

majkowiec

Post » Śro cze 16, 2010 22:55 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

zastanow sie co mogly dopasc przypadkiem w ciagu ostatnich 12 godzin, ew o sie zmienilo... ehh, nie wiem, czasem dzieci po prostu maja problemy z zoladkiem...

a co do Piernisia.. w sumie stac mnie na utrzymanie jednego kota wirtualnie (a jesli w pazdzierniku sie przeprowadze na swoje to i realnie), wiec moze i bym zostala matką chrzestną :) czy ktos moglby mi wyslac PW ile wyniosla do tej pory opieka nad nim?

Yorukamiko

Od: Czw maja 13, 2010 0:46

Post » Śro cze 16, 2010 22:58 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

hmmm wiesz co one u mnie zrobiły takie wodniste żółte coś i to pod biegunkę podchodziło :roll: dodałam wtedy do mleka kilka ziarenek trilacu.
Chyba Cie raczej nie pocieszyłam :(

aassiiaa

Post » Śro cze 16, 2010 23:04 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Yorukamiko pisze:a co do Piernisia.. w sumie stac mnie na utrzymanie jednego kota wirtualnie (a jesli w pazdzierniku sie przeprowadze na swoje to i realnie), wiec moze i bym zostala matką chrzestną :) czy ktos moglby mi wyslac PW ile wyniosla do tej pory opieka nad nim?

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

aassiiaa

[poprzednia][następna]