POWODZ U BIAFRY!5zl nakarmi jednego konia pomozmy po powodzi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 15, 2010 8:11 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

3 x pisze:
Lidka pisze:
Już zamówiłam. To l...w to moje.

Flortee - ty masz taki sam nick na allegro jak na miau?

Tak :)
Obrazek

Flortee

Od: Nie lis 22, 2009 18:21

Post » Wto cze 15, 2010 8:14 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Anna_33 pisze:Pieknie :-)
Niedlugo uslyszymy wyrok od geologow....i wtedy bedziemy wiedziec co robimy..

Iza dzis byla u koni, wracala wieczorem, poznym, umeczona nad miare.
Powiedzialam Jej o wenflonach od IreanIki i Cami, byla mocno zaskoczona i baardzo sie ucieszyla.
Zmaltretowana jest juz mocno, nie ma co ukrywac. Deszczyk popaduje ((( i ziemia w ogole juz nie chce go przyjmowac.
Iza tapla sie w blocie, w kranach wody nie ma, no latwo nie jest...
W piwnicy caly czas woda, mimo, ze pompa nieustannie prawie pracuje.
Jesli geolodzy wydadza wyrok, ze osuwiska nie siegaja az do Izy i nie stanowia zagrozenia, to mozna bedzie ( i trzeba natychmiast)
brac sie za te odwadniajace rowy, ktorym Iza otoczy dom, kojce i inne budynki.
Wtedy kazdy grosz bedzie sie liczyl. Tzn liczy sie caly czas, ale dopiero zaczna sie naprawde duze wydatki.
Koty znosza zaistniala sytuacje dzielnie :-) nad podziw dzielnie. Fakt, one sa takie wpol dzikawe, Ize traktuja jako sypialnie, stolowke i lecznice w jednym :-)
Dzieki zbiorce zorganizowanej przez kochana Chiare i Waszym wplatom glodne nie sa :-)
U Izy byla nasza kolezanka z Miau, mam nadzieje, ze jutro wyciagne od Niej jakas relacje, chyba dzis dopiero wrocila.
Zawiozla troche lekow, kocy i karme.

Aniu, ja wiesz moze jak ta cięzarna klacz, którą Iza ratowała ?
I jak sie mają konie i psy Izy? Może potrzeba im jeszcze coś pilnego ?

Jak już sie geolodzy określą i trzeba bedzie kopać to proponuje sie zebrać, łopata, kalosze i bysmy chociaz przez sobotę jakas Izie pomogli.
Obrazek

Flortee

Od: Nie lis 22, 2009 18:21

Post » Wto cze 15, 2010 19:31 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

kirke18 pisze:Dziś wyślę paczkę: koce, ręczniki itp, maść końska, opakowanie Rivanolu (tabletki) i trochę waty. :)

dziekujemy :)

ja w końcu kupiłam Izie latarkę taką ładowaną z gniazdka - za pieniązki z bazarku na dogo.

i jeszcze się pozale, nie rozumiem dlaczego ludzie na allegro podają do siebie złe tel ze dodzwonic sie nie mozna i nie odpowiadaja na pytania
i to nie jakies nowe osoby ale sprzedawcy z tysiącami komentarzy ech
nic to - udało się
latarka w drodze :)

3 x

Od: Pon maja 11, 2009 17:13

Post » Wto cze 15, 2010 23:53 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

przekleję sie z postem z dogo:

rozmawialam własnie z Iza
jak net jej pozwoli to prześle mi zdjęcia do kolejnego allegro wiec być może załapią się na nie i psy
jak się uda to się będę dzielić

postaram się zaraz napisac punktowo co ustaliłyśmy:
1. Iza odzyskała straciała i juz odzyskała samchod
mówiła ze ma na wszystkie czesci i roboty rachunki
2. przy pomocy sąsiada udało się prowizorycznie załatac drogę
i poki co Iza dojezdza do siebie autem
mówiła jeszcze o jakiejs wielkiej dziurze na drodze, która teraz omija bokiem
ale jak spadnie deszcz to juz nie bedzie mogła i znów bedzie musiała docierac do domu po czesci pieszo
3. dzisiaj wrócił MOJO
4. po całym dniu robienia studni udało się doprowadzić wodę do domu
nie jest to przejrzysty wodospad ale można się umyć czy uprać rzeczy
i w związku z tym Iza bardzo bardzo bardzo ale to bardzo dziękuje wszystkim za wpłaty na prywatne konto
gdyż dzięki tym wpłatom będzie mogła "podziękować" sąsiadowi za pomoc
wiadomo od sąsiada faktury czy rachunku nie wezmie
mamy co prawda pieniązki na koncie budowlanym tyle, ze dzięki wpłatom na konto prywatne Izy, te z kont budowlanego sa jeszcze nieruszone
5. Iza cały czas myśli o tym koniu utopku
ja coś czuję ze ona go na dniach przywiezie

teraz co ustalilam w kwesti finansów:
6. jak juz jutro przejrze na oczy to pieniązki od Moniki Ł, które sa obecnie na koneic "sprzęty ambulatoryje" jutro przeleję bezpośrednio do Lecznicy gdzie Iza kupuje niezbędne leki
7. przeleję też Izie kolejne 400 zł na siano i 200 zł na słomę - bo to w tej chwili jest najbardziej potzrebne

teraz prośby:
oczywiście Iza jak zawsze prosi dla zwierząt
8. jesli ktoś ma na zbyciu albo może zakupić - pontony dla kaukazów czyli rozbieralne legowiska
niestety podczas powodzi i osuwiska ocalał jeden
pozostałe zostały zniszczone
dostało sie do nich błoto
Iza cos mi tłumaczyła (tylko moja wyobraznia juz zaszwankowała) że się połamały

psy są stare i chore biorą leki na stawy
wiec jak juz wychodza powygrzewac stare kości to do tejpory robiły to na pontonach, których teraz nie ma

orietuje sie ktoś ile coś takiego kosztuje i gdzie można kupić?
rozmiar conajmniej 3 x XL

chyba nic nie pomieszłałam
jakby coś mi się jeszcze przypomniało to jutro dopisze :)

3 x

Od: Pon maja 11, 2009 17:13

Post » Śro cze 16, 2010 7:33 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

3 x pisze:8. jesli ktoś ma na zbyciu albo może zakupić - pontony dla kaukazów czyli rozbieralne legowiska

wiec jak juz wychodza powygrzewac stare kości to do tejpory robiły to na pontonach, których teraz nie ma

jakby coś mi się jeszcze przypomniało to jutro dopisze

Nie wiem czy to to ,bo te legowiska są rozpinane a nie rozbierane, ale rozmiar XXXL
http://allegro.onet.pl/item1055999957_l ... 110cm.html
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro cze 16, 2010 11:05 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Majorka pisze:Przelew zrobiony tytułem powódź u Biafry.

Czy ktoś mógłby potwierdzić, czy moja wpłata dotarła? Została zrobiona 7 czerwca, podałam imię, nick i nazwisko.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro cze 16, 2010 14:26 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

NITKA/KARINKA pisze:
3 x pisze:8. jesli ktoś ma na zbyciu albo może zakupić - pontony dla kaukazów czyli rozbieralne legowiska

jakby coś mi się jeszcze przypomniało to jutro dopisze

A moze udałoby sie napisać do producenta, przedstawić sytuację, może ma jakiś wybrakowany, czy uszyje z resztek. Może przy zakupie 2 szt trzecią podaruje .
Nie wiem czy to to ,bo te legowiska są rozpinane a nie rozbierane, ale rozmiar XXXL
http://allegro.onet.pl/item1055999957_l ... 110cm.html
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Śro cze 16, 2010 18:07 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Po pierwsze przepraszam za mala aktywnosc forumowa ostatnio...mialam male kataklizmy domowo szkolno synowe, wrogowi nie zycze.
Ale juz sie ogarnelismy jako tako ;-)

Flortee, o tej konkretnej klaczy rozmawialam chyba ze trzy dni temu i bylo z nia wszystko ok. Miala robione usg brzucha i zrebak sie trzymal mocno :-) Ale bede z Iza dzis rozmawiac wieczorem i dopytam, czy wszystko nadal w porzadku.

Majorko, na konto 3x wplacalas, czy na fundacyjne?
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Śro cze 16, 2010 20:29 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Mam kolejne pieniądze dla Biafry - gdzie przelać?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro cze 16, 2010 20:52 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Anna_33 pisze:Majorko, na konto 3x wplacalas, czy na fundacyjne?

Na Fundacyjne - z dopiskiem Powódź u Biafry
wpłacający Marta-Majorka-nazwisko i adres, W-wa).
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Śro cze 16, 2010 21:05 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Jeśli musli dla koni to które?
Jeśli karma dla psów to która?

I adresik sąsiadki Biafry poproszę (albo kogoś do kogo można wysłać)
jak się gdzieś pomylę, coś zapomnę- krzyczeć! :) nr do mnie 668250065

aka_nina

Od: Czw paź 01, 2009 10:53

Post » Śro cze 16, 2010 22:09 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Przelałam pieniążki z mojego bazarku na konto fundacyjne z adnotacją "powódź u Biafry"
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro cze 16, 2010 22:54 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Zuzia, Majorka. Potwierdzen z konta fundacyjnego predko nie zobaczymy.
Iza ma juz swiatlo ( w porywach), czasami lapie dostep do netu, ale na strone banku sie nie zaloguje.
Dlatego wielokrotnie powtarzamy razem z 3x, ze jesli komus zalezy na szybkim potwierdzeniu wplat, to lepiej wplacac na konto 3 x, lub w przypadku zbiorki na kocia karme na konto Chiary.
Przykro mi, ale w obecnej sytuacji tak to wyglada.

Aka_nina, jakie muesli masz do wyboru? co do psiej karmy, to w dobrych ( niedawnych czasach) jadly renal dla nerkowcow, ale to karma bardzo droga i nie wiem ile masz do wydania na karme.
Psy staruszki toleruja tez Dog Chow Purine z indykiem dla starszych psow, najtanszych bytowych ( kolorowych) jesc nie moga, ich uklad pokarmowy odmawia calkowicie wspolpracy. Adres wyslalam na pw.

Jana, na konto 3x najlepiej, z tytulem przelewu " bazarek Jany".

Mamy nowy bazarek, obrazy wykonane technika akwarelowa, oczywiscie przedstawiajace koty :-)

viewtopic.php?f=20&t=112837
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Śro cze 16, 2010 23:26 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Mała prośba - gdyby PRZYPADKIEM ( nie nalegam namolnie) Iza zarejestrowała nadejście Animondy (2x 15 kg) z "zooplusa", proszę o sygnał. Już powinna być (potwierdzili mailem wyjazd do Odbiorcy) i nie wiem, czy w razie czego monitować w "zooplusie", czy nie.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro cze 16, 2010 23:30 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Anna_33 pisze:Zuzia, Majorka. Potwierdzen z konta fundacyjnego predko nie zobaczymy.
Iza ma juz swiatlo ( w porywach), czasami lapie dostep do netu, ale na strone banku sie nie zaloguje.

OK, rozumiem, mam nadzieję, że pieniądze trafiły gdzie trzeba
Obrazek

Majorka

[poprzednia][następna]