2 tajskie siostry z niebieskimi oczami szukają DS w Wawa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 05, 2010 23:15 2 tajskie siostry z niebieskimi oczami szukają DS w Wawa

Witajcie

mam na DT dwie tajskie siostry. Wylądowały u nas wyjątkowo, ponieważ w domu pierwszego właściciela pojawiło się dziecko. Obie strony nie mogły się porozumieć wystarczająco. Decyzja była szybka.

Kotki mają po ok 4 lata. Od zawsze były razem.
Zaufanie pojawiło się po ok. 2 tygodniach pobytu u mnie.
Jak zaufają to są mega miziaste, aż gadają-pomiaukują z radości. Na początku można pomylić to z niezadowoleniem, ale po czasie można to już odróżnić.

Rozważam adopcje oddzielną.
Tajki NIE NADAJĄ SIĘ do domu z dzieckiem małym, ani do domu rozważającego dziecko.
Nie powinno być również żadnego innego kota ani psa. Szczególnie w wypadku Klajdy.
One i tak o siebie nawzajem potrafią być zazdrosne:). Trzeba więc mieć m.in. 2 ręce do głaskania:).
Nowy domek powinien (to moja propozycja oparta na ww. doświadczeniach) zakupić krople Bacha, aby pomóc dziewczynkom w aklimatyzacji.

Przedstawię niżej proponowane warunki domku nowego - wypiszę je, ponieważ chcę, aby obie strony przyjęły adopcję w miarę spokojnie:
-domek powinien być w Warszawie bądź okolicach
-nw domek nie może pracować poza domem dłużej niż przeciętnie - kotki muszą mieć stały dostęp do człowieka
-brak dzieci, brak imprezowego stylu życia (imprezy w domu)
-dziewczynki wymagają wysokogatunkowej karmy ze względu na delikatne jelita - na razie są karmione Royal Canin dla sterylków, bardziej błonnikową karmę powinna mieć Boni, Klajd daje radę ze wszystkim,
-sprawą DS będzie jaką kuwetę wybierze, ale dziewczynki są kopaczami, więc zalecam kuwetę krytą:),
-DS jest zaopatrzony w kontenerek oraz inne akcesoria związane z kotami
-podpisujemy umowę adopcyjną
-byłoby dobrze, aby DS miał rekomendacje z forum.miau.pl

Clyde (Klajdzik) - miała być kocurem, stąd imię, okazała się kotką. Jest większą siostrą, ale i bardziej płochliwą.Ma bardzo gładkie, wręcz jedwabiste futro. Niebieskie oczy i niesamowite umaszczenie. Przypomina stadium rozpływającego się mleka w kawie:). Ma białą łatkę na buźce. Bardzo potrzebuje własnego człowieka. Bardzo przeżywa mizianki, gada/grucha/pomiaukuje.Sama pcha łepek pod rękę. Chętnie śpi w łóżku. Ustawia Boni.
Obrazek

Bony (Boni, Bonita) - ma lżejszą linię. Ma dość typową tajską urodę, ale jest skarpeciarzem, jak siostra. Jest mniej płochliwa, ale przez to jest trochę bardziej niespokojna, bardziej charakterna. Niemniej ulega Klajdzikowi. Chętnie też spałaby w łóżku, ale jak widzi Klajda to rezygnuje. Również przeżywa mizianki i również gada. Ale jest mniej ekstrawertyczna.
Lubi bawić się kulkami z papierków.Jest odważniejsza, ale musi mieć czas na zaufanie.
Obrazek

Obie są świeżo zaszczepione, odrobaczone oraz wysterylizowane.

Dodatkowe zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Reszta zdjęć http://picasaweb.google.pl/aikowalczyk/InneKociaki# na dole.

Zapraszam do zadawania pytań.
Chcę znaleźć im DS na obraz siebie;).

edit:naniosłam poprawki-one są bardziej tajskie niż syjamskie:)
dziewczynki mają cudne charaktery, są bardzo miziaste i gadulskie:)
Ostatnio edytowano Pon paź 11, 2010 23:23 przez Gu, łącznie edytowano 2 razy

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Nie cze 06, 2010 9:18 Re: 2 syjamskie siostry szukają DS-Wawa lub okolice

piękne te kotki, potrzeba doświadczonego domku dla nich, szybko się znajdzie mam nadzieję, będe trzymać kciuki :ok:

kaś

Od: Czw lis 06, 2008 20:58

Post » Nie cze 06, 2010 10:49 Re: 2 syjamskie siostry szukają DS-Wawa lub okolice

Ta z białym noskiem :1luvu: :1luvu:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie cze 06, 2010 15:53 Re: 2 syjamskie siostry szukają DS-Wawa lub okolice

śliczności :1luvu: ta z białą mordką przypomina mi moją Ineczkę. Ten sam kolor, faktura futerka i białe skarpetki :) Zresztą moja to też nerwus straszny, który dematerializuje się przy przy byle zamieszaniu a głaskana przez obcych o ile wcześniej nie zniknie w łazience to podkula ogon jak piesek. Gdy jest rozmruczana mało ze skóry nie wychodzi, ugniata, kręci się w kółko, ćwierka i przewraca się z radości. Trudno zdobyć jej zaufanie, ale jak już kogoś polubi to świetnie go zapamiętuje i w ogóle się nie boi przy kolejnych spotkaniach.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Wto cze 08, 2010 22:04 Re: 2 syjamskie siostry szukają DS-Wawa lub okolice

dziewczynki jednak raczej oddzielnie powinny szukać domów
są o siebie zazdrosne

Gu

Post » Pt cze 11, 2010 20:49 Re: 2 syjamskie siostry szukają DS-Wawa lub okolice

uf, śliczne są te dziewczyny, bardzo atrakcyjne :lol:
zatonęłam w oczach Klajdziczki :wink:

Gu, wystaw je też na Adopcjach i daj linka do wątku
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt cze 11, 2010 20:50 Re: 2 syjamskie siostry szukają DS-Wawa lub okolice

ups :oops: przecież już mają
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Sob cze 12, 2010 3:10 Re: 2 syjamskie siostry szukają DS-Wawa lub okolice

dwa cudeńka :1luvu:

komu? To prawdziwa okazja :lol:
Obrazek Obrazek

talamasca

Od: Czw gru 25, 2008 1:03

Post » Sob cze 12, 2010 20:58 Re: 2 syjamskie siostry szukają DS-Wawa lub okolice

zaglądam i nie mogę się napatrzyć na te niesamowite zjawiska :lol:

Czy były już jakieś zapytania ?
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob cze 12, 2010 22:20 Re: 2 syjamskie siostry szukają DS-Wawa lub okolice

na razie jeszcze mały jest ruch-wystawie ogłoszenia na kolejnych sensownych serwisach, moze allegro
any way-dziewczynki jednak sie kochaja, mimo ze potrafia byc o siebie zazdrosne, wolalabym aby byly razem:)

Gu

Post » Nie cze 13, 2010 17:01 Re: 2 syjamskie siostry szukają DS-Wawa lub okolice

tak mi się wydawało, że one jednak powinny być razem

do góry koteczki :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto cze 15, 2010 23:22 Re: 2 syjamskie siostry szukają DS-Wawa lub okolice

u nas bez zmian-dziewczynki są miziankowe, potrzebują duzo ciepła
jedno wlasne lezy mi na kolanach, a drugie z tylu

Gu

Post » Wto cze 15, 2010 23:25 Re: 2 syjamskie siostry szukają DS-Wawa lub okolice

Przepiękne!!!
Podnoszę oczywiście !!! HOooooooooooooooooooOPPPPPPPPPPPPPPPP !!!!! :)
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Śro cze 16, 2010 18:42 Re: 2 tajskie siostry z niebieskimi oczami szukają DS w Wawa

Piękne dziewczyny, szkoda, że straciły dom ...
Mam nadzieję, że szybko znajdą następny.
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Śro cze 16, 2010 21:08 Re: 2 tajskie siostry z niebieskimi oczami szukają DS w Wawa

jak to tajskie? 8O
to nie sa syjamki?
Obrazek Obrazek

delfinka

[następna]