Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 15, 2010 20:34 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

nasza podopieczna Mamelka - wiosenna, balkonowa :)

Obrazek

Obrazek

Piękna z niej staruszka, czyż nie?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto cze 15, 2010 20:53 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Poczułam się jakby pod okiem tygrysa :) Jest piękna i ma w sobie "dostojeństwo", które nie wszystkim kotom jest dane, prawda :)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Wto cze 15, 2010 20:54 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Jaka śliczna burasia :1luvu:
Wygląda na dobrze odżywioną :ok:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Wto cze 15, 2010 21:02 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

O, jak jej ładnie w niebieskim! Cudne ma te oczka! :love: Cała jest piękna!!! :oops: Nic tylko kochać... :D
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto cze 15, 2010 21:06 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Majorka pisze:Wygląda na dobrze odżywioną :ok:

Aż za dobrze :oops: ale przy 9 kotach trudno prowadzić skuteczną kurację odchudzającą.
Obrazek

ryśka

Post » Wto cze 15, 2010 22:46 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

ryśka pisze:
Majorka pisze:Wygląda na dobrze odżywioną :ok:

Aż za dobrze :oops: ale przy 9 kotach trudno prowadzić skuteczną kurację odchudzającą.

Znam ten ból, przy siedmiu jest to samo :twisted: Jakieś tam próby przeprowadzam, korzystam z tego, że Mika nie może wskakiwać na blat i podsuwam jej karmę light, ale chyba wszyscy na nią przejdziemy :mrgreen:
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Śro cze 16, 2010 10:19 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Ja akurat karmy light nie lubię - jakoś kotom nie służy. Moim zdaniem jedyną słuszną dietą jest ŻM ;) Zresztą nie tylko dla kotów :ryk:
Obrazek

ryśka

Post » Śro cze 16, 2010 10:25 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

moja Luśka je dokładnie tyle, ile opakowanie zaleca dla jej wagi.....
a brzuchol jej taki dynda, że ..
TŻ mówi na nią Gruba Berta :evil:

może Frania pomoże jej zrzucić trochę sadła;)

don_kiciuch

Od: Czw kwi 01, 2010 18:27

Post » Śro cze 16, 2010 22:03 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Dzisiejszy dzień był pełen wrażeń - niestety niedobrych.

Niestety, Loa jest znowu chora - ma dokładnie te same objawy, co trzy miesiące temu: obniżona temperatura (37,5), totalny brak apetytu, wymioty, prawdopodobnie biegunka (nie jestem pewna, czy to ona). Co najgorsze, mimo świetnego apetytu (dostawała większe porcje, a i tak dojadała po innych kotach) schudła 0,8 kg. Prawie tego po niej nie widać, bo od początku była szczupła i obserwując ją codziennie szerze mówiąc nie podejrzewałam, że zmiana może być tak duża - ale porównaliśmy u weterynarza dane z poprzedniego ważenia...

Dostała dzisiaj pakiet: steryd, antybiotyk, przeciwwymiotny, B12 na apetyt. Jutro będziemy mieli wyniki mocznika, kreatyniny, ALT i morfologii z rozmazem. Niezależnie od wszystkiego w piątek będziemy robić prześwietlenie - niestety jedna z hipotez mówi o nowotworze.

Oby to było coś innego... Tak czy owak ta wyjątkowa i wrażliwa kicia bardzo potrzebuje teraz ciepłych myśli... A także wsparcia finansowego. Dzisiaj jej wizyta kosztowała 90 zł, a przecież to zapewne początek, a nie koniec kosztów.

Bardzo prosimy o kciuki za tę wyjątkową, wrażliwą czarnulkę.

Wanilia została dzisiaj zaszczepiona, ale odebraliśmy też jej wyniki badań - niestety i wyniki wątrobowe, i nerkowe się nieznacznie pogorszyły, ale na tyle, że przekroczyły granicę normy. Zaczynamy od razu podawanie leków na wątrobę, a z nerkami będziemy jeszcze ją konsultować. Biedna kicia nie może coś wyjść na prostą :(.

Olga, która parę dni temu przeprowadziła się do mnie do mieszkania, miała mieć dzisiaj wykonane swoje pierwsze w życiu badania krwi. Niestety nic z tego nie wyszło - mruczek Oleńka, która spędza cały dzień na fotelu, mruczy, mizia, tuli się - u weterynarza zmieniła się w Kocią Masakrę Kotką Pazurzastą - zmasakrowała mnie, Starchurkę i wetkę. Musimy zrobić jeszcze jedno podejście, tym razem bez innego kociego towarzystwa, żeby nie miała czasu się zestresować. Z nią jak widać trzeba po dobroci, najlepiej, żeby nie zauważyła, że jest u weta - w domu to jest koci mięciutki aniołeczek, stworzony do głaskania. Inne koty owszem przegania, ale to bardzo zaborczy typ, a moi podopieczni szybko załapali, że najlepiej omijać ją z daleka :).
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Czw cze 17, 2010 16:09 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Ja trzymam kciuki za wszystkie Pajdotki :) Mam nadzieję, że w przypadku Loa skończy się tylko na strachu i ostatecznie okaże się, że to, co ją męczy to nic poważnego. Wanilce życzę jak najlepiej...

Burasia Olga wygląda na takiego miziaka przytulaka, ale "cicha woda brzegi rwie" ;)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Czw cze 17, 2010 20:57 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Dziś Loa czuła się DUŻO lepiej, miała więcej energii i bardzo chętnie jadła. Z jedzeniem wzięła się od samego mojego wejścia i do mojego wyjścia co chwilę jadła, a jak nie jadła to była przy mnie żeby ją pogłaskać (co jest dość nietypowym jak dla niej).

I nie było nigdzie wymiocin, ale była jedna kupka biegunkowa.

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Czw cze 17, 2010 21:20 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Wyniki Loi (morfologia z rozmazem, wątroba, nerki) - wszystko jest w normie. Jutro Starchurka pojedzie z nią na usg i prześwietlenie. Jeżeli jest jakiś dziad, to spróbujemy go znaleźć, jeżeli niczego nie znajdziemy, to musimy dokładnie przemyśleć wszystkie wskazane badania przesiewowe, żeby znaleźć odpowiedź na pytanie, co sprawia, że tak chudnie.
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Czw cze 17, 2010 22:05 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

luelko, zróbcie dodatkowo badania hormonów tarczycy. Krwi i USG.
Może nie doczytałam - jak wyglądają dziąsła? Nie ma w pyszczku nadżerek?
Ostatnio edytowano Pt cze 18, 2010 10:38 przez Majorka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Majorka

Post » Pt cze 18, 2010 10:10 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Mocno trzymam kciuki za RTG i USG - mam nadzieję, że nic paskudnego nie zostanie znalezione. :ok:

Franusiowi się niestety nie udało - nawet się pozbierał mimo kiepskich rokowań, zaczął jeść nawet, ale wczoraj miał jakiś kryzys i umarł :( Szkoda gołąbka :(

Obrazek
Obrazek

ryśka

Post » Pt cze 18, 2010 11:42 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem

Franuś :cry:

ale za to Franusia jedzie dzis do nowego domku .
do Grubej Luśki i brzydala Pokraka :D

don_kiciuch

Od: Czw kwi 01, 2010 18:27

[poprzednia][następna]