Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 15, 2010 8:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabinka, co jest na Przymorzu w liczbie 7?
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Wto cze 15, 2010 9:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

No, Monika jest od wczoraj u nas - sama nie wiem, jak mi się udało tego dokonać :) Już pierwszego dnia, gdy ją zobaczyłam, skradła moje serce :)
Monika zadziwiająco spokojna. Z moimi małpami tylko się obwąchują. Kocice wyraźnie zdziwione nowym domownikiem, ale agresji z żadnej strony nie ma, aż mnie to dziwi. Rano spokojnie zjadła. Trochę pozwiedzała. Tylko ludzie mają się od niej odczepić :)
Myślę, że będzie dobrze!

Ale... wciąż pamiętam zaciekawiony pyszczek Helgi,która z góry spoglądała na nas i całe zamieszanie w spokojnym hoteliku :(
Ostatnio edytowano Wto cze 15, 2010 9:24 przez magradz, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Wto cze 15, 2010 9:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:ania ty będziesz niedługo rodzić, nie kolekcjonuj tych kotów :wink:
a mis en z oczu spędza kotka z fortecznej i tak sobie myślę, ze już nie miałam brać nawet pchły z kota, bo stoja u mnie juz klatki- dostawki, i miejsc brakuje....ale może monika właśnie dla niej dziś zwolniła miejsce? jaka ona jest, przyjazna? nie wygląda na chorą?

Spokojnie. Tż, łaskawy, uznał że mnie zamorduje dopiero po porodzie żeby nie iść do więzienia za podwójne morderstwo :D

W fortecznej kotce Kasia jest zakochana, mówiła że można normalnie ją brać na ręce. No pchełek z kota na pewno nie dostaniesz ;)

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Wto cze 15, 2010 9:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

dobra, znalazłąm ogłoszenie na trojmiasto.pl

Czy ktoś jest mi w stanie podać dokłądny adres gdzie te koty na Przymorzu są? Czy to czasem nie przy sklepiku zoologicznym? Bo tam Pani intensywnie zajmuje się kotami od lat. Jeśli tak to podejdę, moja dzielnica, niczego nie obiecuję bo urobiona jestem po łokcie... ale może coś tam nie wiem, pokombinuję...
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Wto cze 15, 2010 11:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dzis obie kotki opisane wyzej zlapane na sterylke, maluchy piwniczne u Pani Zdenki ale dzikusy wiec nie wiem jak bedzie, maluchy z nowego Portu sa chwilowo u Sin ale jesli nic dla nich nie znajdziemy bedziemy musialy je wypuscic :crying: a sa takie fajne, szczegolnie jedna dziewczynka miodowa, zero agresji, sa po przegladzie u weta, dostaly antyrobal, odpchlylysmy je

Jesssuuu jak mi ich szkodaa.... a widzialam kolejne maluchy w piwnicy :crying: a juz myslalam ze w tej danej piwnicy wszytskie kotki ciachniete, ale nie - nie ma szans... :crying:
Jade odebrac kotki po zabiegu....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto cze 15, 2010 11:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dziewczyny, mam nadzieję, ze jaj ktoś sobie nie robi:
dostałam przed chwilą maila takiej treści:
"Witam. Nie wiem czy dobrze trafiłam, ale to chyba adres do domu tymczasowego dla kotów? Mam pilną sprawę. Uratowałam życie dla kotki, była zaplątana w siatkę od hamaku na szyji, prawie się udusiła. Miała 2 tygodnie. odchowałam ją i oswoiłam ale niestety jak najszybciej muszę ją oddać bo mam 2 psy, papugę i rybki. Kociak ma ok 6 tygodni. Rodzice powiedzieli że jak jej jak najszybciej nie oddam wypuszczą ją do lasu :( Nie po to ratowałam jej życie. Proszę o odpowiedź czy przyjmiecie tą małą kotkę. "

Na razie odpowiedziałam:
"Witam,
Gdzie mieszkasz - znaczy gdzie przebywa teraz koteczka. Ile masz lat? -
bo piszesz, że rodzice wypuszczą kotkę do lasu.
Powiedz rodzicom, że absolutnie niewolno 6-tyg. kociaka wypuszczać do
lasu nie poradzi sobie, zje go jakaś kuna albo lis.
Ja wyjeżdżam jutro rano, wracam w czwartek wieczorem. Nie mogę zrobić
nic wcześniej niż w piątek, uproś rodziców aby koteczka mogła być u was
jeszcze choć kilka dni.
Podaj mi swój albo jakiś telefon kontaktowy - mogę zrobić ogłoszenia w
internecie już dziś, może ktoś się znajdzie kto będzie chciał koteczkę -
może uda się jej znaleźć dom od razu od was. Czy koteczka ma już
ogłoszenia w internecie, że szuka domu? Jak nie ma to ja zrobię.
Pozdrawiam,
Monika"

Są też dołączone zdjęcia:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

To tylko jedna mała koteczka - powinna szybko znaleźć dom, ale gdzie ją "upchnąć" ...???

edit:
Dziewczyna jest z Gda Przymorza, ma 22 lata.
Ja robię zaraz ogłoszenia na Allegro może koteczka znajdzie dom.
Jeśli ktoś jeszcze może pomóc w ogłoszeniach to prosimy, na pw podam adres mailowy i telefon do dziewczyny
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto cze 15, 2010 13:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Daj na pw mi numer do dziewczyny...

P.S. Rodzice 22-letniej dziewczyny mówią jej, że wypuszczą kota do lasu? O zgrozo...
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Wto cze 15, 2010 13:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Zrobiłam koteczce allegro:
http://allegro.pl/item1079529318_6_tygo ... _domu.html
jeśli ktoś może skopiować i zrobić ogłoszenia na innych portalach to byłoby super.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto cze 15, 2010 14:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

a mis en z oczu spędza kotka z fortecznej i tak sobie myślę, ze już nie miałam brać nawet pchły z kota, bo stoja u mnie juz klatki- dostawki, i miejsc brakuje....ale może monika właśnie dla niej dziś zwolniła miejsce? jaka ona jest, przyjazna? nie wygląda na chorą?

no i maluchy, po nocach spać nie mogę, tyle dzieci kocich do zabrania z ulicy.......[/quote]

Kotka jest oswojona, złapałam ją do transportera na sterylkę bez klatki - łapki. Właściciel pubu chce ją zabrać na wieś do jakiegoś faceta, który będzie ją trzymał w stodole ... "bo będzie łapała myszy" dlatego sprawa mi się potwornie nie podoba.
Koteczka jest oswojona i miziasta, grzeczna i bardzo wdzięczna. Została też odpchlona. Siedzi cały czas w pobliżu bo ją karmię. Jakbyś się zdecydowała ją potrzymać u siebie byłoby super. Ja cały czas robię ogłoszenia, wywieszam u wetów i wrzucam do skrzynek ale na razie bez skutku...
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Wto cze 15, 2010 14:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marea dziękuję ci bardzo ze byłaś wczoraj na Morenie zobaczyć te kociaki.Było ich ok 7 zostało 4 niewiadomo co się stało czy kotka wyniosła czy samochody rozjechały czy dzieci powynosiły :( Już dzwoniłam do tego pana powiedziałam ze wezmę do siebie 2 kociaki więcej nie dam rady bo jeszcze 2 tymczasy mam.Pan błaga o wysterylizowanie tych dwóch kotek.Czy w Gdańsku sa jeszcze darmowe sterylki ?????? Czy ktoś z Gdańska mógłby się zająć wysterylizowaniem tych kotek z parkingu ul.Kruczkowskiego 11 .Proszę :oops:
Ja wezmę dwa kociaki jeszcze dwa zostaną czy ktoś ma miejsce chociaz na jednego kociaka ? ich budka podobno stoi blisko ulicy :(
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto cze 15, 2010 14:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Możecie mi polecic w miarę niedrogą maść na odpażenia i podrażnienia odbytu u kociaka w wieku 2,5 miesiąca? Będę wdzięczna...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto cze 15, 2010 14:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dziś byłam jednej dziewczynie pomóc łapać kotkę do sterylki (na Warszawskiej) i normalnie wruciłam wkurzona na maxa bo wyleciała jakaś baba z bloku i z pyskiem wrzeszczała co my tu robimy ,że mamy zostawić te koty itp.Wkurzyłam się jak tej babie powiedziałam to sobie poszła ale ile nerwów nam przysporzyła.Nie cierpię nawiedzonych osób które nic nie robią tylko dużo gadają.
Kotka oczywiście złapana pewnie już jest po sterylce.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto cze 15, 2010 15:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kinga-kinia pisze:Pan błaga o wysterylizowanie tych dwóch kotek.Czy w Gdańsku sa jeszcze darmowe sterylki ?????? Czy ktoś z Gdańska mógłby się zająć wysterylizowaniem tych kotek z parkingu ul.Kruczkowskiego 11 .Proszę :oops:
Ja wezmę dwa kociaki jeszcze dwa zostaną czy ktoś ma miejsce chociaz na jednego kociaka ? ich budka podobno stoi blisko ulicy :(

Rozmawiałam z Panem "Darkiem" na ten temat, on zna tego Pana co dokarmia do ktorego dalas mi numer oraz zna Dr Sularza ktory sterylizuje z UM na Zabiance - tam jeszcze sa sterylki, mowilam mu zeby sie zajal wysterylizowaniem tej kotki, mowil ze pogada z tym wetem, ma moj nr telefonu...kurde ludzie tez musza cos robic, SAMI, my w kilka osob nie jestesmy w stanie wszytskiego ogarniac...dziewczyny ja zawsze tlumacze ludziom jak problem takowy rozwiazywac, gdzie isc, jak sie kotka po zabiegu opiekowac!!! obiecuje im pomoc, ale nie ze zawsze przyjade i ich problemy porozwiazuje!

Kinga powiedz temu starszemu Panu ze ten Darek obiecal sie zajac sterylka tej kotki od maluchow, niech w 2ke cos zorganizuja!!!
Obrazek

Marea

Post » Wto cze 15, 2010 17:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Betbet pisze:sabinka, co jest na Przymorzu w liczbie 7?

7 małych kociąt w ogródku u babci która dba o koty, okolic nie za bezpieczna i źli sąsiedzi :(
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto cze 15, 2010 17:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:
Betbet pisze:sabinka, co jest na Przymorzu w liczbie 7?

7 małych kociąt w ogródku u babci która dba o koty, okolic nie za bezpieczna i źli sąsiedzi :(

Jak wszedzie niebezpieczna okolica i zli sasiedzi, w Nowym Porcie w Piwnicy kociaki umieraja, nawet ogrodka nie maja :crying: i nikt nad nimi nawet lzy nie uroni...

Ja juz nie mam sily, jestem przytloczona ogromem kociego nieszczescia ktore napotykam i brakiem pomocy...zawsze inne kociaki sa bardziej pilne, bardziej wazne...
Ostatnio edytowano Wto cze 15, 2010 17:33 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]